Let iznad metropole – uživali smo u novoj perspektivi

Let avionom može biti puno više od korištenja prijevoznog sredstva do željene destinacije. Još od kad smo bili mali, sanjamo da slobodno letimo nebom poput poznatog lika Petra Pana. No, iako još uvijek nemamo načina da letimo samo pomoću sretnih misli, možete sebi i svojim bližnjima priuštiti nezaboravno iskustvo i doživjeti Lijepu našu iz nove perspektive.Let iznad metropole

U suradnji sa SelectBox poklon paketima, imao sam priliku iz prve ruke doživjeti fantastično iskustvo koje nudi njihov novi partner Panoramic Flights Croatia! Ova pametna platforma za dijeljenje letova, uspješno djeluje od ožujka 2022. godine i do sad je prevezla mnogobrojne strastvene ljubitelje visina koji žele iskusiti sasvim novo iskustvo letenja.

Organizator Karlo Kovač nam je prije samog polijetanja, rekao zanimljive detalje o ovom nevjerojatnom iskustvu. Kao strastvenom pilotu, Karlu je bilo važno pružiti ljudima, po što povoljnijim cijenama, iskustvo ljepote naše zemlje iz zraka. Letovi su namijenjeni svima te u njima podjednako uživaju i mali i veliki. Upravo zato ovo iskustvo je idealno za obitelj, prijatelje i parove jer sve skupine ljudi uvijek budu jednako očarani iskustvom.

Let iznad metropole

S čime smo letjeli? 

Imali smo priliku iz prve ruke isprobati panoramski let nad gradom kako bismo doživjeli ljepote Zagreba iz zraka i bez imalo sumnje možemo reći – osjećaj je fenomenalan!

Na pisti nas je dočekao naš simpatični pilot Leon i svestrana Cessna 172 koju su mnogi od nas sigurno vidjeli u brojnim filmovima. Kao najuspješniji zrakoplov u povijesti, Cessna je prvi proizvodni model isporučila daleke 1956. godine, a model s kojim smo mi letjeli, jedan je od najpopularnijih modela i predstavlja idealan zrakoplov za panoramsko razgledavanje iz zraka.

Iskustvo koje se rado prepričava

Naš let trajao je dvadesetak minuta i pri prosječnoj brzini od 200km/h, uživali smo u spektakularnom pogledu na Zagreb i okolicu. Poletjeli smo s aerodroma Lučko, smještenog na jugozapadnom rubu grada i odmah smo se oduševili. Za razliku od velikih putničkih zrakoplova, polijetanje je zabavno i ne predstavlja šok za tijelo. Budući da je visina letenja bila na uobičajeno idealnih 300 metara, mogli smo uživati ne samo u panoramskim vizurama, već i u pogledu na detalje grada iz perspektive koja se rijetko viđa.

Let iznad metropole

Vizure za pamćenje

Let iznad Zagreba započeli smo pogledom na zapadni dio Novog Zagreba i Arenu te smo rutom uz istočni obod Jaruna, nastavili prema centru. Oduševio nas je pogled na pravilan raspored donjogradskih blokova koji podsjeća na mini Barcelonu, a prometom krcata Slavonska avenija i Branimirova (te brojni semafori i kolone automobila) nisu nam, za promjenu, predstavljali nikakav problem. Nakon što smo preletjeli užurbanu Radničku, počeli smo lagano zaokretati iznad impresivnog parka Maksimir natrag prema zapadu i pritom komentirali kako s ove visine, stadion nikada nije bolje izgledao.

Gledajući prema sjeveru, vidjeli smo impozantne arkade Mirogoja i oduševili se zelenim prostranstvom podsljemenskih naselja i Medvednice. Posebno nas je impresionirao let iznad samog srca grada, gdje smo uživali u pogledu na Jelačićev trg, skelama zaštićenu katedralu i predivan Gornji grad, koji je sa svojim crvenim krovovima i ambijentalnim uličicama, izgledao posebno privlačno u smiraj dana.

Let iznad metropole

Nastavili smo letjeti prateći Ilicu, prošli tramvajima okupiran Črnomerec, gusto naseljeno Vrapče i Gajnice, prošli tik uz brdo na kojem se nalaze ruševine starog dvorca Susedgrad i lagano počeli slijetanje iznad jezera Rakitje. U daljini smo vidjeli Samobor i Svetu Nedjelju, a pilot Leon nam je s desne strane skrenuo pogled na novi gigantski kampus koji gradi Rimac i koji čak i iz zraka, djeluje ogromno.

Sretno smo i bez ikakvih problema sletjeli na Lučko, istinski fascinirani letom kakav se samo može poželjeti!

Sigurnost na prvom mjestu

Budući da je sigurnost nešto što je svima na pameti prije letenja, uvjerili smo se da ju organizatori jako ozbiljno shvaćaju. Naglasili su kako budući da lete samo po lijepom vremenu, nema nikakvih posebnih turbulencija, što za posljedicu ima ugodan let.

Let iznad metropole

Osim toga, prije i nakon leta vrši se pregled zrakoplova, svakih 50 sati radi se pregled motora, a svakih 2000 sati odrađuje veliki servis. Upravo ove mjere predostrožnosti, svima onima koji se odluče na bilo koje Panoramic Flights Croatia iskustvo, pružaju ekskluzivnost i maksimalnu sigurnost.

Organizatori uvijek pažljivo prije leta prate vremensku prognozu, s ciljem pružanja vrhunskog iskustva u apsolutno sigurnim uvjetima, što isključuje dane kada su prisutne oborine i/li jak vjetar.

Osjeti nalet adrenalina

Nakon predivnog iskustva letenja, raspitali smo se kod organizatora o još nekim detaljima. Karlo nam je pritom naglasio kako, osim zagrebačke avanture, Panoramic Flights Croatia pruža i nevjerojatnu mogućnost istraživanja različitih prirodnih ljepota naše zemlje: Jadranskog mora i njegovih veličanstvenih plaža, nacionalnih parkova, planina, rijeka, jezera i sl.  Letovi se nude sa deset različitih hrvatskih aerodroma, pa tako putnici imaju priliku zaviriti u gotovo svaki kutak Lijepe naše.

Let iznad metropole

Zbog svega navedenog, ovaj doživljaj prilika je za iskusiti ljepotu i slobodu letenja malim zrakoplovom iznad najljepših hrvatskih lokacija. Isti omogućava ljudima da razgledaju svoj grad, svoju kuću ili neko drugo, njihovom srcu drago mjesto, odnosno destinaciju iz zraka, što je posebno iskustvo koje se pamti čitav život!

Poklon koji se ne zaboravlja

Kako ovakav doživljaj nema smisla isprobati sam, definitivno mislim kako je ovo idealno iskustvo koje se može darovati. Bilo da je za mamu, tatu, sestru, brata, curu, dečka ili drage prijatelje, SelectBox poklon paketi će vam uz Panoramic Flights Croatia, osigurati nezaboravne uspomene. Pokloni Adrenalinski doživljaj ili Najljepše trenutke u dvoje i osiguraj nekome sigurnu zabavu.

Let iznad metropole

Osim leta u avionu, unutar navedenih paketa može se odabrati bilo koje drugo posebno iskustvo. Nije potrebno previše razmišljati, već je samo potrebno prepustiti se nezaboravnim iskustvima ispunjenim panoramskim vizurama koje ostavljaju bez daha. Mi smo već napravili popis doživljaja koje jedva čekamo iskusiti.

Dajte mašti na volju i poklonite vrhunski adrenalin, znajući da ne samo tebe, već i obitelj i prijatelje, čeka najbolji poklon koji se ne zaboravlja!