3 neobične destinacije ovog ljeta

NAMIBIJA

namibia_main

Zemlja crvenog pijeska, žege danju i hladnoće noću. Pofarbani Himb i bosa djeca. Namibijom morate putovati u džipu, jer je to jedini način na koji ju možete doživjeti u punoj mjeri. Za noćenja su dostupni luksuzni rančevi, takozvani Domovi u kojim ćete naći kulinarske delicije kao i kupanje u bazenu, a za one više avanturističkog duha, osigurano je noćenje u logorima ili na krovu džipa pa kad se probudite ujutro prvi ćete vidjeti jesu li vam majmuni po noći nešto ukrali. U krevet idete u 19 sati, kada padne noć i zahladi, a život polako nestaje. U Namibiji je relativno lako putovati samostalno, jer na internetu možete jednostavno pronaći potrebne informacije. Oni koji se osjećaju bolje u organiziranim putovanjima, ono je već dostupno nekoliko godina od strane poznatog slovenskog putnika Zvone Šeruga.

 

MENDOZA, ARGENTINA

ID53_mendoza-y-vino-4919e4db7a42c

Jeste li ljubitelj vina? Onda je putovanje kroz Argentinu, zemlju vina, prava stvar za vas. Argentina ima brojne vinograde na koje su organizirani različiti izleti sa različitim programima. Jedan od njih je namjenjem posjetu vinograda uz rijeku Mendozu. Sedmodnevni paket uključuje razgledavanje nezaboravnog mjesta Mendoza iza znamenitih Anda te testiranja vina u okolnim barovima tako da na svoj račun dolaze ljubitelji adrenalina, raftinga ili jahanja kroz prekrasan krajolik.

 

ICE HOTEL RESTAURANT

unique-ice-hotel-in-sweden-4

Zamislite beskrajnu bjelinu. Tišina. Priroda okupana u snijegu i ledu. Sve to i još mnogo daje vam Ledeni hotel u malom selu u sjevernoj Švedskoj Jukkasjärvi. Svake godine dvorac od leda rađen je iz rijeke Torne, tako da svake godine predstavlja drugačije skulpture. U zimi možete provesti noć u njoj ili će vas pas na  saonicama niz ledene staze odvesti gledati prekrasnu aurore borealis. Za one od vas kojima mraz i snijeg nije blizu, od lipnja do kolovoza imati ćete ljetne aktivnosti na raspolaganju, od vožnje splavom niz rijeku Torne na noćenje u pustinji, gdje si možete pripremiti gastronomske delicije, a s malim kiparskim žlićicama i sami se okušati u izradi skulpture iz leda.

Odgovori