3 SAVJETA ZA OBLIKOVANJE TIJELA PRIJE LJETA

  beachbody

Ljeto je uskoro ovdje, visoke temperature i toplo sunce stvara nam odmor iz snova, a u isto vrijeme nam tjera zimsku odjeću. Međutim, svake godine imamo iste strahove – usuđujem li se pokazati svoje noge i trbuh u ovom kupaćem kostimu? Je sam li predebela za dvodjelni kupaći kostim?

Čudesnog načina za oblikovanje tijela nema, a i za to je sad prekasno. Pripremili smo tri savjeta kako zdravo izgubiti težinu i dočekati ljeto u najboljoj formi. U kombinaciji sa redovitom tjelovježbom, ove mjere će donjeti izvanredne rezultate u oblikovanju linije i nestanku celulita, a prije svega – tijelo će vam biti zahvalno.

  1. PRVO U TERETANUfitnes

Prve plodove treninga primjetiti ćete nakon četiri tjedna, dok će drugi biti vidljivi tek nakon šest, tako da budite spremni na bar dva mjeseca treninga. Za celulit je najbolja kombinacija kardio vježba sa vježbama snage koje će stimulirati formiranje mišićnog tkiva i također učvrstiti vaše tijelo. Ako niste navikli na redovitu tjelovježbu – izaberite vježbe u fitness grupama – aerobik za oblikovanje trbuha, nogu i stražnjice, ili ako vam je draže ples, pa se odlučite za zumbu. To je intenzivna vježba koja uključuje elemente plesa salse, hip-hopa i trbušnog plesa.

Gdje? Vođene vježbe se nude u većini fitness centara.

water

 

2.  NEMOJTE ZABORAVITI HIDRATACIJU

Preporučeni dnevni unos tekućine za odraslu osobu je 2 l za žene i 3 l za muškarce, a najbolji rezultati će se postići ako kalorijska slatka pića i alkohol zamijenite s vodom ili prirodnim voćnim sokom. Voda je neophodna za hidrataciju tijekom ljetnih mjeseci, u kombinaciji s vježbanjem, kao i uvelike u pomoći smanjenju celulita. Sportska pića kao što su Gatorade ili Isosport će vašem tijelu vratiti izgubljene elektrolite zbog visokog sadržaja šećera, kao i lijep dio kalorija, pa je prijateljska alternativa za hidratizaciju  kokosova voda, koja je prirodni izotonični napitak s visokim sadržajem minerala.

healthyfoods

 

3.   NE STRADAJTE, JEDITE (BOLJE) ZDRAVO

Dijete koje od vas zahtjevaju minimalni unos kalorija štetne su za vaše zdravlje i ne pridonose gubitku celulita. One su također neučinkovite – izgubljeno ćete nadoknaditi u roku od nekoliko dana nakon završetka dijete jer vaše tijelo gladuje za msnim naslagama koje će zatim povečati celulit. Umjesto da gladujete, zamijenite običnu tjesteninu i kruh s poluzrnatim, čime ćete unjeti u prehranu vlakna koja će u vašem probavnom traku ukloniti neželjene toksine i otpadne materijale. Zamijenite slane grickalice s neslanim orasima ili sirovim povrćem, a umjesto kolača uživajte u crnoj čokoladi koja je puna minerala, antioksidansa i pomaže kontroli razine šećera u krvi, a zbog svojih izvrsnih svojstva uvrštena je među  super hranu.

Odgovori