ISTRAŽUJEMO ISTRU : top 5 smještajnih objekata u Istri

Istra je pravi melem za oči. Područje između Tršćanskog i Kvarnerskog zaljeva, nekoć poznato pod imenom Histria, najveći je poluotok Jadranskog mora. Među sobom dijele ga Slovenija, Italija i Hrvatska. Iznad polja i dolina se uzdižu zelena brda, na čijim vrhovima su smještena romantična manja mjesta gdje vrijeme kao da je stalo. S njihovih vrhova pogledi sežu na planine, plodna polja pšenice, zaravni, doline, vinograde, maslinike pa sve do modrog mora.

Kada ćete početi istraživati bisere Istre, počet će vam se razotkrivati čudesan mozaik šarmantnih detalja: fasada crkva, malena sela te uske uličice sa svojim arhitekturnim posebnostima. Ipak, srca će vam najprije ispuniti priroda, gradovi i domaće stanovništvo. Ovu zelenu oazu Sjevernog Jadrana prekriva pokrov borove šume, čiji opojni mirisi će vas zasigurno očarati.

Selectbox ovog puta istražuje hrvatski dio Istre, a u nastavku vam predstavljamo neke smještajne objekte koji su odlična ideja za romantični bijeg u dvoje. 

 

Villa Castello Rausch – Poreč

680x454-originalno-darilo-istra-porec-najem-hisa-spalnica (1)

Villa Castello Rausch je klasična arhitekturalna ljepotica iz 18. stoljeća koja se ističe svojim čudesnim eksterijerom. Njezina veličanstvena fasada, izrađena od istarskog kamena, oduzet će vam dah. Njen tradicionalan karakter domišljato se isprepliće s modernim elementima, zato gostima nudi svu udobnost koja je potrebna za kvalitetan odmor. Baterije si lako možete napuniti u jacuzziju ili pak na jednoj od ležaljki u uređenom vrtu, gdje vas ne okružuje ništa drugo doli bujno raslinje. Ako želite malo aktivniji odmor, u kući imate na raspolaganju obiteljsku teretanu, ili pak možete zaigrati partiju stolnog tenisa.

Vila se nalazi u selu Mugeba, 5 kilometara udaljenom od centra Poreča, gdje možete razgledati Eufrazijevu baziliku. Taj dragocjeni kulturni spomenik sa svojim mozaikom iz 6. stoljeća uvršten je na popis UNESCO kulturne baštine.

Villa Casa Luiza – Bazjaki

680X454-originalno-darilo-istra-livadenajem-hise-sobe-romantika

U Sjevernoj Istri, tik do rijeke Mirne, smjestio se zaselak po imenu Bazjaki. Tamo se nalazi kamena kuća Casa Luisa, okružena šumom u kojoj rastu poznati istarski tartufi. S balkona kuće proteže se pogled na cijelu dolinu te obližnje mjesto Motovun.

U Villi Casa Luisa smjestit će vas u jednu od predivno namještenih soba, dok će ljubitelji vina brzo moći pobjeći u vinoteku. 50 kvadratnih metara velik bazen s mogućnošću grijanja je samo točka na i cijele ponude.

Ako poželite razgledavanje okolice, zanimljivih mjesta u okolici Bazjaka je više nego dovoljno, a u Villi Casa Luisa su za vas spremni pripremiti zanimljive ideje za izlete i ekskurzije. Okolica je doista savršena za šetnje ili jahanje na konju.

Više o Villi Casa Luisa pročitajte ovdje:
http://www.selectbox.hr/place/casa-luisa/

 

Villa Cissa – Rovinj

originalno-darilo_Villa-Cissa-Rovinj_romantičen-oddih-na-morju_680X454

Ova vila, izgrađena u 17. stoljeću, nalazi se u samoj staroj jezgri Rovinja. Ime je dobila po legendi o mjestu Cissa, koje je u strahovitom potresu prije više od tisuću godina progutalo more u arhipelagu ispred današnjeg Rovinja.

Smještajne kapacitete Ville Cissa obuhvaćaju tri apartmana, koji su nedavno u potpunosti obnovljeni. Kategorizirani sa četiri zvjezdice, ispunjavaju sve standarde kvalitetne turističke ponude. Dva apartmana se rasprotiru kroz jedan kat, a svaki može primiti po četiri osobe, dok se najveći apartman rasprostire kroz čak dva kata.

Budući da se nalazi u skoro netaknutoj srednjevjekovnoj ulici u samoj mjesnoj jezgri, do najvažnijih znamenitosti vas dijeli samo nekoliko koraka. Okružena šarmantnim kafićima, odličnim restoranima i trgovinama, Villa Cissa odličan je izbor ukoliko na odmoru poželite istražiti Rovinj.

Više o Villi Cissa na ovoj poveznici:
http://www.selectbox.hr/place/villa-cissa-rovinj/

 

Villa Stancija Kovačići – Matulji

originalno-darilo-oddih-Vila-Stancija-zajtrk-na-terasi_680X454

Ova raskošna rustikalna kuća za odmor tik do Opatije okružena je zelenim brdašcima te je zbog toga izvrsna polazna točka za sve ljubitelje gastronomije. Isto tako, posve je odmaknuta od mjesne vreve te ukoliko vam je već dosta velikih mjesta i brzog načina života, tempo ćete vrlo lako usporiti upravo kratkim odmorom u Villi Stancija Kovačići.

Znate li što su uopće stancije? Nekada su to bile kuće u koje su na odmor odlazili radnici nakon napornog rada na polju te su bile u cijelosti u vlasništvu veleposjednika. Danas su to, prije svega, rustikalne kuće za odmor gdje si baterije dolaze puniti svi koji traže bijeg od užurbane svakodnevice.

Što raditi u Villi Stancija? Možete se predati gastronomskom užitku. Na jelovniku prevladavaju jela pripremljena od lokalnih sastojaka, a mirisu tartufa i domaćeg maslinovog ulja zasigurno nećete moći odoljeti. Ako poželite izgubiti višak kalorija, okolica nudi mnoštvo mogućnosti za aktivan odmor.

Više o Villi Stancija:
http://www.selectbox.hr/place/villa-stancija-kovacici/

 

Villa Casa Romano – Buzet

originalno-darilo_Villa-Casa-Romano_vrt_680x454

Skroz blizu granice sa Slovenijom, na samom Sjeveru Istre, nalazi se srednjevjekovno mjesto Buzet. Gradić je izgrađen na brdu iznad plodne doline rijeke Mirne, inače poznato područje tartufa, pa ne iznenađuje što se upravo ovdje svake godine, drugog vikenda u rujnu, održavaju Dani tartufa.

No, u Buzetu, osim specijaliteta s tartufima, lako si možete priuštiti i ugodan odmor. Villa Casa Romano je istarski arhitekturni biser gdje se na maštovit način isprepliću tradicija i modernost. Jedna od raspoloživih dviju soba svojom opremom i domišljato izabranim detaljima nudi vam svu raskoš koja vam je potrebna na odmoru. U okolici se pak nalaze vrhunska područja za rekreaciju. Ako imate kućnog ljubimca, povedite ga sa sobom na odmor. U villi Casa Romano će biti dobrodošao.

Više: http://www.selectbox.hr/place/villa-casa-romano/