Restoran Grešna Gorica- pravo mjesto za sve ljubitelje domaće kuhinje

Restoran Grešna Gorica – taborgradska klet smještena na istoimenom brijegu nasuprot Velikog Tabora, dvorca iz 15. stoljeća, koja pruža gostima ugođaj pravog zagorskog ambijenta. Ovdje će Vam se činiti da ste u samom srcu romantične, ali i burne prošlosti Hrvatskog zagorja. Vaš ljubazni domaćin, gospodin Damir Podboj će Vam vrlo rado ispričati legendu o tragičnoj i zabranjenoj ljubavi plemića Fridrika Celjskog i lijepe pučanke Veronike Desiničke, zbog kojih se ovaj životopisni brijeg naziva Grešna gorica.

gresna_gorica_1

Stoljetna hrastova šuma, miris livada, razigranost srna i jelena koji neometano pasu na obranku Grešne gorice, učinit će Vaš boravak radosnim i nezaboravnim, a Vašoj djeci upotpuniti igru.

greš

Ukoliko ste se zaželjeli prave domaće kuhinje ovo je pravo mjesto za Vas. Grešna gorica nudi brojne zagorske, tradicionalne specijalitete, od zagorskog sira sa svježim vrhnjem, špek namaza, govedine na salatu i seljačkog narezka.  Domaći mlinci, domaće juhe, svinjske pečenke iz masti, gulaš od divljači samo su neki od pravih kulinarskih i tradicionalnih užitaka koje Vam Grešna gorica nudi.

Ipak, odvojili smo Vam par neizostavnih specijaliteta Grešne gorice koje svakako morate kušati.

Odrezak Taborgrad-  Teleći odrezak sa gljivama, spremljen na način kako su ga spremali naši stari. Ukusna teletina koja će se topiti u vašim ustima, ali i natjerati Vas da se ponovno vratite u Grešnu goricu. Zasigurno će nahraniti i najgladnije želuce, te Vas ostaviti bez daha.

Odrezak Vingrad- Pureći odrezak sa gljivama i domaćim začinima. Domaći začini koji će ugodno iznenaditi vaša nepca, vratiti vas u djetinjistvo i podsjetiti na pravu domaću i tradicionalnu kuhinju. Uz ovaj specijalitet uživati ćete u pravom gurmanskom raju.

Zagorski bregi (za dvoje)- Kotlet, kobasica, špek i piletina na plati (pečeno). Garantiramo Vam da ćete nakon Zagorskog brega jedva čekati ponovni posjet Grešnoj gorici. Raznovrsni okusi domaće kuhinje, natjerat će Vas na povratak ovome restoranu.

Odrezak Grešna gorica- punjeni svinjski odrezak sa domaćom šunkom i sirom. Neizostavni dio kuhinje Grešne gorice, koji svakako morate probati. Počastite svoja nepca nevjerovatnim okusima uz tradicionalne recepte i vrhunske specijalitete.

Gulaš od divljači- gulaš od jelena sa lovačkim okruglicama, napravljen po domaćem receptu. Za sve istinske ljubitelje gulaša, koji će zasigurno uživati.

Kulinarski užitci, ali i bogata kulturna baština zasigurno su dovoljni razlozi da posjetite ovo mjesto.

Stara rimska poslovica kaže: „Da biste upoznali jedan narod i njegov kraj, sjedni za njegov stol, probaj njegovu hranu i pij njegovo vino. Onda ćeš upoznati kakav je to kraj i kakvi su to ljudi.“ Stoga, uputite se prema  Grešnoj  gorici, gdje ćete vrlo dobro upoznati zagorski kraj, ljude i običaje.

grešna gorica