Proljeće je stiglo, vrijeme je da se pokreneš!

Stigao nam je i taj dugoočekivani 20.03. – prvi dan proljeća! Svaka promjena godišnjeg doba na svoj je način izuzetna i simbolična, ali proljeće, posebice prvi dan, posebno je značajan trenutak koji nas podsjeća na novi početak, rađanje i rast. Uskoro nam slijedi sve duže uživanje u suncu i promatranje bujanja prirode i cvijeća što će, ne sumnjamo, djelovati pozitivno baš na svakog.

Jer s dolaskom proljeća sve se budi, pa tako i naša želja da se konačno pokrenemo i dane provodimo u prirodi, na otvorenom. A nakon duge i hladne zime, jedva čekamo dolazak toplijih dana i vikend izlete koje smo zbog ružnog vremena, do sad odgađali.Proljeće je vrijeme za aktivnosti

Budući da nam sada dolazi vrijeme energije, optimizma i sreće, iskoristi početak proljeća da se riješiš nekih loših navika koje vučeš iz zimskih mjeseci i isprobaš neke od super aktivnosti na kojima će ti tijelo biti zahvalno!

Digni se s kauča i kreni!

Uzbuđenje i radost zbog dolaska proljeća osjećaju se u zraku, a najbolji način da se povežeš s prirodom i ponovno osjetiš tu energiju je da kreneš u planinsku pustolovinu. Jedna od najboljih takvih aktivnosti, bez sumnje je panoramska tura Gorskim kotarom. Ovaj dio Hrvatske krase predivne prirodne ljepote i nadaleko je poznat po svojoj raznolikosti flore i faune, te prekrasnim vizurama koje se pružaju s mnogobrojnih vrhova.

Proljetna tura kroz Gorski kotar, posebno je uzbudljiva zbog promjene u prirodi koja se događa u ovo doba godine. Naime priroda je prekrivena raznolikim cvjetovima, šume se bude nakon zimskog mirovanja i ovo je idealno vrijeme za uživanje u šetnji kroz prirodu i udisanje svježeg zraka. Pored toga, proljetne temperature savršene su za istraživanje, jer uvjeti nisu previše vrući, ali niti prehladni. Istraži Zeleni vir i Vražji prolaz, upoznaj se s brojnim špiljama ili ipak otkrij tajne Mistične šume i Dubokog jezera koje ti omogućava ova privatna panoramska tura Gorskim kotarom. Pokreni se i pozdravi proljeće već danas!

Proljeće je vrijeme za aktivnosti – panoramska tura Gorskim kotrom

Ukoliko misliš da ti je potrebna promjena te osjećaš kako te tijelo vuče u prirodu, tada je za tebe definitivno kajakarenje. Jedna od najpopularnijih kajak tura u Hrvatskoj, svakako je ona koja se organizira u neposrednoj okolici Šibenika. Ova tura će te odvesti do obližnjih lokacija snimanja popularne serije Igra prijestolja i omogućit će ti da uživaš u predivnom pogledu na grad i pitoresknu dalmatinsku prirodu.

Ova zabavna kajak tura s posjetom lokacijama snimanja serije Igra prijestolja, odlična je prilika da spojiš zabavu i avanturu s upoznavanjem jednog od najljepših krajeva Hrvatske. Uz to, kajakarenje je odlična aktivnost za svakog, jer ne zahtijeva prethodno iskustvo niti posebnu fizičku spremnost. Istraži kanal sv. Ante, doveslaj do impozantne renesansne tvrđave sv. Nikole te doživi predivnu okolicu Šibenika na jedan sasvim drugačiji način.

Proljeće je vrijeme za aktivnosti – kajak tura

Ako si jedna od onih osoba koje su tijekom zime zanemarile svoju tjelovježbu, sada je vrijeme da se vratiš u formu i pokreneš svoje tijelo. Među brojnim mogućnostima, jedna solucija posebno se ističe – nordijsko hodanje. Ovakva vrsta hodanja je izvrsna aktivnost koja istovremeno kombinira hodanje i korištenje posebnih štapova. Ono aktivira gotovo sve važne mišićne skupine u tijelu, a istovremeno ne opterećuje zglobove kao trčanje ili brzo hodanje.

Zahvaljujući tome, nordijsko hodanje fantastična je izbor za ljude svih dobnih skupina i kondicijskih razina, a upravo Zagorje pruža idealne uvjete za ovu aktivnost. Prekrasne prirodne staze koje vode kroz guste šume, livade i obronke brda, savršene su lokacije za ovo iskustvo. Nordijsko hodanje u Zagorju također je idealno za ljude koji traže iskustva koja ih povezuje s prirodom. Hodajući kroz tihe šume i uživajući u pogledima na prekrasnu prirodu, možeš u potpunosti uživati u miru i tišini, smanjiti stres i poboljšati koncentraciju. Vrijeme je da se pokreneš, ojačaš tijelo i um te osjetiš proljeće svakim udahom.

Proljeće je vrijeme za aktivnosti – nordijsko hodanje

Možeš izabrati što god želiš

Ako si od onih ljudi koji traže nove izazove i želiš se ponovno povezati s prirodom, vožnja brdskim biciklom je bez imalo sumnje odlična aktivnost za tvoje tijelo i um. Ona će ti pomoći da se opustiš, oslobodiš stresa i poboljšaš fizičku kondiciju. Osim toga, kada se baviš ovakvim aktivnostima na otvorenom, tijelo proizvodi endorfine koji poboljšavaju raspoloženje i općenito psihofizičko stanje jer mogu pomoći u smanjenju razine anksioznosti i sveprisutnog stresa.

Upravo zbog svega nabrojanog, definitivno vrijedi isprobati kružnu biciklističku tura MTB biciklima po platou Mjeseca iznad Baške. Baška i njezina okolica pružaju brojne prilike za uživanje i otkrivanje brdskih šetnica i biciklističkih staza, te udaljenih uvala i skrovitih plaža. Najbolji dio vožnje je taj što usput možeš uživati u prekrasnom pogledu na more i okolne planine. Poveži se s prirodom, izazovi samog sebe i uživaj u prekrasnom krajoliku dok istovremeno radiš na svojoj kondiciji i zdravlju.

Proljeće je vrijeme za aktivnosti – biciklistička tura

Bez imalo oklijevanja, zakorači u bujno proljeće, uz idealan izbor zanimljivih Selectbox aktivnosti te SXP1 iskustva i sadržaja uz koje možeš pozdraviti buđenje prirode. Pritom je nebitno poklanjaš li drugoj osobi ovo predivno iznenađenje ili je napokon došao red da sebe počastiš, za baš svakog će se ponešto lijepog pronaći.

Bilo da se radi o privatnoj panoramskoj turi Gorskim kotarom, zanimljivom kajakarenju pitoresknom okolicom Šibenika, opuštajućem nordijskom hodanju po Zagorju ili neponovljivoj biciklističkoj turi iznad Baške, izbor zabavnih i šarolikih doživljaja, doista je širok.

Zato, odvoji nekoliko trenutaka te proslavi ovogodišnji početak proljeća na najbolji način!

Proljeće je vrijeme za aktivnosti – SXP1