Čarobna jesen u dvorcu

Jesen je zaista čarobno godišnje doba – vrijeme kada je svijet obojan čudesnim bojama koje nam uveseljavaju kišne i tmurne dane. Vrijeme je to kada u užuranoj vrevi grada odjednom osjetimo miris svježe pečenih kestena te nas taj miris odmah odvede u neku drugu dimenziju, daleko od buke grada koja nas okružuje.

Iako je većina nas svoj godišnji odmor iskoristila u ljetnim mjesecima, to ne znači da si ne možemo priuštiti jedan mali, vikend-odmor, negdje u nekom čarobnom mjestu gdje ćemo doživjeti sve čari jeseni. Čarolija će biti potpuna ukoliko svoj odmor provedete u dvorcu! Da, dobro ste pročitali i ako ste ikada poželjeli spavati na mjestima gdje su nekada spavali plemići i kraljevi, vaše su želje ostvarive. Osim dvoraca, puno je još različitih smještajnih lokacija koja će vas očarati, a koje imaju dugu tradiciju te prošlost. Zbog toga vas danas vodimo na proputovanje kroz Sloveniju, u mjesta gdje možete odmarati u nekadašnjim plemićkim vilama koje su poprimile novo ruho, no duh im je ostao isti baš kao prije nekoliko stoljeća! Uz SelectBox poklon pakete doživite čarobnu jesen u slovenskim dvorcima u društvu svojih najmilijih!

Vila Podvin

Za početak, naše proputovanje započinje u netipičnom smještaju – nekada davno staji, a danas jednom od najljepših smještajnih kapaciteta u Sloveniji. Vila Podvin se nalazi na imanju Grad Podvin, 2 kilometra od stare jezgre grada Radovljice te potječe iz 14.stoljeća. Vila, koja je nekada bila staja, 1968. godine pretvorena je u restoran s nekoliko soba. U Vili Podvin nalazi se 5 dvokrevetnih soba s balkonom te 2 suit sobe s balkonom. osim u ugodnom ambijentu i prirodi koja okružuje vilu, tamo ćete moći uživati i u vrhunskim gastronomskim specijalitetima spremljenim od strane poznatog slovenskog chefa Uroša Štefelina. Vila Podvin nalazi se samo 7 kilometara od Bleda, pa je nezaobilazan i jesenski posjet ovom predivnom slovenskom biseru. Opustite se i priuštite si pravi jesenski odmor uz vrhunska gurmanska iskustva u Vili Podvin!

  • Ponudu Vile Podvin pogledajte OVDJE.
  • Ponudu Restorana Vila Podvin pogledajte OVDJE.

darilni_paketi_vila_podvin_radovljica_slika_1

Vinogradski dvorac Zlati Grič

Posjed Zlati Grič nalazi se u Slovenskim Konjicama na padinama Zreče Pohorja gdje održavaju 800 godina staru tradiciju proizvodnje grožđa. Posjed obuhvaća 75 hektara vinograda. Među bijelim sortama vlada Rajna i Laški rizling te Frankinja među crvenima. Osim u spektakularnom krajoliku, ovdje možete uživati i u posjetima vinskim podrumima, gdje možete degustirati rijetka vina. Kraj vina i vinograda, vrijeme ćete moći iskoristiti i za igranje golfa te za kušanje vrhunskih tradicionalnih gurmanskih specijaliteta.

  • Ponudu Vinogradskog dvorca Zlati Grič pogledajte OVDJE.
  • Ponudu Vinskog podruma Zlati Grič pogledajte OVDJE.
  • Ponudu Golfa Zlati Grič pogledajte OVDJE.

selectbox_poklon_paket_zlati_grič_slovenske_konjice_slika_1

Château & Hotel Lambergh

Château & Hotel Lambergh spaja moderan boutique hotel i obnovljen dvorac iz 11. stoljeća. Izgrađen je 2009. godine, nudi 32 moderne sobe, 2 apartmana, intimni restoran, kafić i 4 kongresne dvorane. U ponudi je wellness & spa centar sa bazenom, saunom i programom za njegu tijela. Spoj moderne arhitekture i predivnog dvorca iz 11.stoljeća nešto je što će vas očarati na prvi pogled. Impresivan je i njihov wellness program te gastronomska ponuda koja se temelji na tradicionalnim jelima s modernim štihom.

Jesenski odmor u ovom prekrasnom hotelu koji se nalazi u Begunju na Gorenjskem nešto je što nikako ne smijete propustiti ukoliko se želite odmoriti i napuniti baterije za nadolazeće dane.

  • Ponudu Château & Hotel Lambergh pogledajte OVDJE.
  • Ponudu Restorana Lambergh pogledajte OVDJE.
  • Ponudu Wellness i Spa Lambergh pogledajte OVDJE.

selectbox_poklon_paket_lambergh_chateau__hotel_begunje_na_gorenjskem_1

Vila Herberstein

Vila Herberstein u Velenju je svakako jedna od najljepše očuvanih prigradskih vila iz 19. stoljeća. Ovdje će Vas ljubazno smjestiti u idiličnu sobu. Restoran Vila Herberstein spada među najelitnije slovenske restorane, gdje se za jedinstvene kulinarske doživljaje brine chef Andrej Kuhar, jedan od najboljih kuhara u Sloveniji i inozemstvu. Rustikalno uređene sobe idealne su za kratak odmor, kao i Velenje koje je idilično u jesen.

  • Ponudu Vile Herberstein provjerite OVDJE.

selectbox_poklon_paket_vila_herbestein_velenje_2

Dvoran Tacen

Povijest palače otkriva priču o ljubavi između mladog, lošeg pjesnika i prekrasne kćeri bogatog vlasnika farme i gostionice, koja se dogodila šezdesetih godina 19. stoljećaU sjeni dvorišta bijelog Dvora, pjesnik Fran Levstik ugledao je djevojku prekrasnih očiju i tu započinje romansa. Dvorac Tacen je oaza mira, gdje se ljepota i povijest kombiniraju u toploj i domaćoj atmosferi. Sobe ovog butik hotela nude posebnu udobnost, gdje si prošlost i budućnost daju ruke. Dvorište nudi intimnost i opuštanje, a uz bajkovit smještaj tu je i restoran gdje možete uživati u vrhunskim delicijama. Jesen u Dvorcu Tacen u Ljubljani nešto je posebno što morate doživjeti!

  • Ponudu Dvorca Tacen pogledajte OVDJE.

darilni_paketi_dvor_tacen_1

Bilo da želite uživati u dugim, romantičnim šetnjama po vinogradu ili pak uživati u jeseni u glavnom gradu, Slovenija je idealna destinacija za doživljaj prave jesenske čarolije. Priuštite si kratak vikend-odmor, odmorite se i uživajte u bojama, mirisima i okusima ovog predivnog godišnjeg doba, koje je uvertira u hladne zimske dane koji su pred nama.

darilni_paketi_dvor_tacen_2

SelectBox je naziv za originalne poklon pakete koji pružaju izuzetne doživljaje i nezaboravna iskustva. Kompletan program objedinjuje više od 1800 različitih poklon doživljaja koji se mogu pronaći u 26 različitih poklon paketa. Pozivamo vas da pogledate cijelu ponudu SelectBox-a, koju možete pronaći na web stranici www.selectbox.hr.

unnamed