Zip line Bovec – SelectBox avantura koja se pamti!

Kako bismo izbjegli gradske vrućine, krenuli smo u planine – naše je odredište bio slovenski Bovec (300-njak kilometara od Zagreba), a na rasporedu za taj dan našao se SelectBox team building. Umjesto ispred tipkovnice i  monitora, taj četvrtak smo proveli zajedno u netaknutoj prirodi.

Sunce je pržilo od ranog jutra pa bolji dan za druženje nismo mogli ni poželjeti. Već pri samom dolasku u Bovec, slovenski kolege dočekali su nas s pićem i kolačima. Podigli smo razinu šećera u krvi, opustili se uz pivo i sokove te hrabro krenuli u nove avanture.

36064769_1459990250813500_1790825011074826240_o

Vrijeme je za zipline! 

Tik do kafića u kojem smo sjedili nalazi se Aktivni planet, simpatična agencija za sport i turizam. Čim smo ušli unutra, naoružali su nas opremom jer ipak – sigurnost je na prvom mjestu. Kacige, rukavice i zaštitno uže obavezna je oprema bez koje se ne kreće nigdje. To je ujedno (uz sportsku odjeću i dobre tenisice) sve što vam je potrebno za ovakvu vrstu razonode. 

Nakon što smo svi na sebe stavili zaštitnu opremu, raspodijelili smo se u dva džipa koji su nas vozili prema vrhu planine. Svakim kilometrom uzbuđenje je bilo sve veće, srce je kucalo sve jače. Nakon nekih 30-ak minuta vožnje, konačno smo stigli na cilj! E, da, tu me je po prvi put oprala poštena trema jer prilike za povratak više nije bilo.

Do prve postaje ziplinea hodali smo nekoliko minuta, a kad smo stigli uslijedila je generalna proba. Nakon što nas je instruktorica upoznala s magičnom sajlom koja obećava nezaboravno iskustvo, jedan po jedan morali smo proći probni test. Doduše, ovo nije bilo toliko strašno jer čak i da su se ostvarile moje najcrnije slutnje (da će mi kopča puknuti usred vožnje), ne bi mi se dogodilo ništa jer smo bili samo metar iznad tla. Ali ne zadugo…

Nakon što smo svi uspješno savladali test, vrijeme je bilo za pomicanje granica i suočavanje s vlastitim strahovima. Jurnjava 200 metara iznad tla pri brzini od 60 km/h  avantura je koja se ne propušta.

darilni_paketi_adrenalinska_dozivetja_aktivni_planet_bovec_3

Osjećaj slobode – neprocjenjivo! 

Očekivano, spustila sam se među zadnjima. Oduvijek sam bila ziherašica pa sam tako i ovog puta htjela biti sigurna da su svi članovi tima prije mene uspješno stigli na drugu stranu. Strepila sam za svakoga, a onda kad je došao moj red jednostavno sam se prepustila. „Nećeš biti jedina koja će ostati ovdje na planini“, ponavljala sam u sebi dok me s druge strane strah od nepoznatog izjedao u kombinaciji sa strahom od visine. Ipak, želja da ih prebrodim bila je dvostruko jača. I u tome sam, pogađate, uspjela. Untitled

“AAAAAAAAAAA!” Povikala sam iz sveg glasa nakon što sam spuštajući se prvom etapom doživjela najveći napad adrenalina ikada. Srce je lupalo sto na sat, dlanovi su se znojili, ruke tresle, a tridesetak sekundi spusta (koliko traje spuštanje niz sajlu od cca 600 metara) činilo se kao cijela vječnost. Prva vožnja protekla je u popriličnom grču. Nisam se mogla nikako opustiti i prepustiti doživljaju koji pruža zipline. Jedva sam čekala stići do kraja, a kad sam stigla jedva sam samu sebe natjerala na spust drugom etapom. I drago mi je da jesam jer u drugoj treme, straha i panike više nije bilo ni u tragovima.

Umjesto želje da što prije dođem do cilja, u meni je proradila želja da što duže ostanem u zraku. Nevjerojatno je kako se granice straha izbrišu gotovo u sekundi. Po prvi put sam osjetila neku neopisivu slobodu. Uživala sam u svakom pogledu na čaroban krajolik dok mi se u oku stapalo zelenilo šume i plavetnilo neba. U zraku sam se osjećala poput ptice, tako slobodno, nesputano i moćno.

36025520_1459990424146816_2818037336938381312_o

Avantura (a i pastrva) koja se pamti 

Nakon druge uslijedile su i ostale tri etape, a u svakoj sam uživala još više nego u prethodnoj. Prvih trideset sekundi činilo se kao vječnost, a onda je sat i pol proletjelo u sekundi. „Sekundi“ koja je odbacila sve moje strahove i ograničenja, koja me učinila hrabrijom i bogatijom za jedno novo iskustvo koje ću pamtiti cijeli život. Baš kao što ću pamtiti pečene pastrve s krumpirom i miješano meso s kojim smo utažili glad nakon velike pobjede u „Planet Baru“.

Pobijedili smo vlastite strahove i probili granice nemogućeg. Postoji li koji izazov koji nakon ovoga adrenalinskog doživljaja nećemo moći savladati? Teško! 🙂

IMG_20180627_094441_619

SelectBox je naziv za poklon pakete koji omogućuju originalne doživljaje i nezaboravna iskustva. Cijeli program obuhvaća više od 1800 različitih doživljaja, dostupnih kroz 26 različitih paketa. Za lakši odabir vašeg poklona i cjelokupnu ponudu SelectBox , slobodno pogledajte www.selectbox.hr.

footer gušter