Zdrava prehrana i delicije u Vodnjanu

danimmaslinovogPosjetite 10. dane mladog maslinovog ulja

Dobro je poznato kako je Hrvatska u regiji ali i svijetu znana po svom poznatom brendu – maslinovom ulju. Ono što uz ovu činjenicu zasigurno zaslužuje veliku pažnju jesu Dani mladog maslinovog ulja, koji će se održati od 14. do 16. studenog u Vodnjanu. Riječ je o sajmu maslinara i uljara cijele jadranske euroregije koji se može pohvaliti sa više od 20 000 posjetitelja svake godine.

Ove će godine 90 izlagača sa više od 200 uzoraka prestaviti mlado maslinovo ulje, njegove kvalitete i zdravu prehranu. Osim izlagača, vrhunskih majstora kuhije i restorana, predstavit će se učenici i profesori iz istarskih ugostiteljskih škola. U sklopu Dana mladog maslinovog ulja održat će se veliki gastro show, stručne prezentacije i edukativni programi. Tu je i mala gourmet akademija sa chefom Robertom Perićem na kojoj Vas očekuju različite zanimljivosti i radionice torti, čokoladi i biškota. Kako bi djeca, osim kušanja ukusnog i zdravog maslinovog ulja, mogla svoje vrijeme provesti na njima zanimljiv način program im je prilagođen kroz dječji kutak te ostale zabavne sadržaje.

dani_mladog_desert

Svi ljubitelji maslinovog ulja i poslastica imati će prilike proći kroz vođenu kušaonicu Oil Bar i naučiti kako procijeniti kvalitetu ulja. Onima malo zahtjevnijima, ali i spretnijima u kuhinji zasigurno će biti zanimljivo provjeriti kako se riba, divljač, pizze , slastice i ostale gurmanske delicije sljubljuju s vrhunskim mladim maslinovim uljima od strane vrhunskih kuhara.

Odgovori