Vrijeme je za pokret: Sportski programi koje morate isprobati

Ako ste od onih koji još od Nove godine ‘kreću sa zdravim i aktivnim načinom života’, krajnje je vrijeme da se konačno odvažite i krenete u akciju. Osim što će bavljenje sportskim aktivnostima skinuti pokoju kilu viška koja nam je ostala od Uskrsa i prvomajskog roštilja, sport će također pozitivno utjecati na naše fizičko, ali i psihičko zdravlje. Kako bismo bili sigurni da ćemo vas ovim tekstom potaknuti da se pokrenete, nabrojit ćemo samo neke od pozitivnih učinaka sporta na naše zdravlje.

  • Sport smanjuje rizik od srčanih bolesti, moždanog udara, pretilosti, dijabetesa, raka debelog crijeva i raka dojke
  • Sportske aktivnosti jačaju vaše kosti, što je izuzetno važno za žene sklonije oboljevanju od osteoporoze
  • Sportom ćete poboljšati funkciju vaših pluća
  • Jedan od pozitivnih učinaka je i to da ćete imati puno više energije nego sada – biti ćete poletniji, energičniji i uvijek spremni na nove izazove
  • Također, sportske aktivnosti smanjuju razinu stresa, potiču samopouzdanje te povećavaju kreativnost
  • Uz redovito vježbanje bolje ćete spavati
  • I ono najbitnije – tjelesne aktivnosti potiču izlučivanje endorfina pa ćete biti sretniji

Kada vidite sve nabrojane pozitivne učinke sporta, vjerujemo da ćete odmah poželjeti krenuti u akciju ‘spašavanja’ svojeg tijela, duha i zdravlja. Ono što slijedi nakon konačne odluke jest odabir sportske aktivnosti koja će biti idealna za vas. Kojim ćete se sportom baviti ovisi najviše o vašim afinitetima, no na to mogu utjecati i drugi čimbenici kao na primjer radno vrijeme, poslovne i obiteljske obaveze, ali i zdravstvene tegobe koje će vas ograničiti samo na neke sportove i tjelesne aktivnosti. Upravo zbog takvih čimbenika, predlažemo vam da kod odabira svoje idealne sportske aktivnosti zavirite u bogatu SelectBox ponudu paketa u kojoj svatko može pronaći nešto za sebe. Mi Vam danas predlažemo neke od najzanimljivijih sportskih aktivnosti, koje će pokrenuti vaše tijelo i vaš duh!

Squash

Kažu da se squash uči vrlo lagano, a sa samo 30-minutnom igrom na squash terenu možete učiniti izuzetan cardio rad. U 30 minuta igre možete sagorjeti i do 500 kalorija što je izuzetno puno u odnosu na druge aerobne dvoranske (indoor) sportove. Squash je dvoranski sport i za rekreativnu igru nije skup – potrebni su vam samo reket, tenisice za indoor sport, majica i sportske hlače. Ovaj izuzetno zabavan i efektan sport idealna je rekreacija koja će pokrenuti cijelo vaše tijelo! Ako želite isprobati i zaljubiti se u ovaj sport, predlažemo vam da posjetite First Fitness & Squash Tower centar.

Squash-Fitnessprogramm-1024x551

Badminton

Badminton je sport koji najčešće povezujemo uz izlete s obitelji te zabavom. Često smo ga igrali kao djeca te smo istinski uživali u njemu. No osim zabave i razbibrige za cijelu obitelj, ovaj je sport puno više. Badminton je jedan od najbržih sportova današnjice, može se reći i najnaporniji, ali ono što ga čini posebnim je sama igra i nadmudrivanje; kombinacija je tehnike, taktike, brzine i izdržljivosti i ono najbitnije uvijek možete naći nekog s kojim se možete “ubiti” na terenu. Korijene vuče iz Indije, a jedna od zanimljivosti je da badminton loptica može postići brzinu čak do 300 km/h. Ova je vrsta sportske aktivnosti idealna za one koji nisu ljubitelji teretane i sprava te se žele dobro i kvalitetno istrčati. Za dobru partiju badmintona s prijateljem ili prijateljicom koji se također žele pokrenuti, posjetite Badminton klub Maksimir i uživajte u čarima ovog olimpijskog sporta.

badminton1krop

Nordijsko hodanje

Jedan od najpopularnijih sportova današnjice definitivno je trčanje, no nekim ljudima jednostavno ‘ne leži’ ta vrsta rekreacije. Zbog toga vam preporučamo Nordijsko hodanje- Gorski tok te učinite svoj život kvalitetnijim i tijelo zdravijim. Nordijsko hodanje idealna je aktivnost za Vas jer uključuje 90% mišića tijela koji se aktiviraju pravilnom tehnikom uporabe štapova za nordijsko hodanje. Ova aktivnost izvrsno oblikuje cijelo tijelo te brzo donosi zavidne rezultate. Opuštajući učinak nakon izazova svakodnevnog života je nešto što su mnogi već probali upražnjavajući nordijsko hodanje i zato mu se uvijek rado vraćaju.

nordijsko-hodanje-slika-11150702-1024x551

 Kempo

Ako želite opustiti um i ojačati tijelo, tada je Vaš idealan sport kempo – tradicionalna borilačka vještina koja se sastoji od nenasilne samoobrane, dinamične kempo yoge, meditacije u pokretu, sjedeće meditacije, masaže i načina ishrane. Kempo je prije svega za one koji žele meditaciju u pokretu! Njegove su nuspojave gipko, snažno i skladno tijelo u kojem živi zdrav i uravnotežen duh – savršeno i idealno za sve one koji žele od sportske aktivnosti izvući najviše što mogu. Ovu prekrasnu borilačku vještinu možete pronaći i u SelectBox ponudi paketa. Borilačka vještina Kempo očarat će vas na tisuću i jedan način te će pozitivno utjecati na vaše zdravlje – stoga se ne dvoumite previše nego je isprobajte.

kempo6krop

Rekreativno jahanje

Znanstveno je dokazano da životinje mogu imati terapeutsko djelovanje na ljude te se svakome preporučuje da u svoj pretrpani raspored uvrste vrijeme koje će provesti u prirodi i društvu životinja. U Konjičkom klubu Jarun uz najbolje i licencirane trenere, mjesto je za ostvarivanje ljubavi prema sportu i životinjama. Naučite jahati i neka Vam sport i rekreacija postanu prioritet. Bezbrižno uživajte u druženju s ovim plemenitim životinjama te uživajte u blagodatima prirode i  rekreacije. Uvjereni smo da ćete već nakon jednog treninga osjećati se potpuno drugačije!

konjj-1024x551

Koju god da vrstu rekreacije odabrali, sigurno nećete pogriješiti. No ukoliko niste fan teretana i sprava, možda su naši prijedlozi bolja opcija za Vas. Pokrenite se i aktivirajte te na taj način održite svoje tijelo i svoj duh zdravim. Zaboravite na doktore i farmaciju – sport je najbolji lijek za sve!

SelectBox je naziv za originalne poklon pakete koji pružaju izuzetne doživljaje i nezaboravna iskustva. Kompletan program objedinjuje više od 1500 različitih poklon doživljaja koji se mogu pronaći u 14 različitih poklon paketa. Pozivamo vas da pogledate cijelu ponudu SelectBox-a, koju možete pronaći na web stranici www.selectbox.hr.

unnamed (5)