Escape Room – uzbudljiva avantura u 60 minuta

Uz adrenalinski doživljaj vožnje kartinga koju smo nedavno isprobali, Karting Arena u svojoj ponudi ima i uzbudljiv Escape Room. Da vam malo približimo, riječ je o 5 različitih soba bijega. Arena je poprilično velika pa se tako u prizemlju smjestio karting, na prvom katu bar (u kojem se možete osvježiti nakon vožnje) dok je na drugom katu Escape Room.

Dvije djevojke su nas dočekale su nas na ulazu i posjele u fotelju. Već smo u igri jer se zagonetno smiješe i ne žele ništa otkrivati. Pokazuju nam video s pravilima igre i alatima koje možemo koristiti u sobi za bijeg. IMG_8300

Mind Crime

Već uspravno stojimo jer je uvod vrlo dramatičan. Igrat ćemo igru “Mind Crime”, u kojoj imamo točno 60 minuta vremena da razriješimo kompliciranu zagonetku i nekome “ispraznimo bankovni račun” čitajući njegove misli i otkrivajući tajni kod. Uzbudljivo, zar ne? Vode nas po dugom crnom hodniku koji dodatno povećava uzbuđenje. Nalazimo se ispred bijele sobe u kojoj se nalaze zidni satovi, telefon i neki drugi predmeti. Djevojka, koja nas je uvela u sobu, nasmiješila se, poželjela nam sreću i zatvorila nas u sobu… uf, ovo je komplicirano! IMG_8311 Nekoliko minuta sam zbunjeno razgledavala sobu razmišljajući gdje početi i što treba tražiti. Tražimo ključeve za brave i brave koje se otvaraju njima. Riješili smo prvih nekoliko zagonetki što je bilo dovoljno da nam malo poraste samopouzdanje.

“Pomoć!”

Soba bijega je interaktivna, prepletena fizičkim predmetima i tehnologijom, koju moraš pravilno upotrijebiti, da riješiš sljedeću zagonetku. Naravno, ne mogu vam više reći jer ću uništiti svu zabavu. Ubrzo smo i zaglavili. Potrebna nam je pomoć. Uzimam ploču s natpisom “Help” i pokažem prema kameri koje su namještene po cijeloj sobi. Naravno, osoblje nas čuva i zna kada nam treba pomoć. Prvi nagovještaj dolazi ispred nas. Huh, nagovještaj koji je još uvijek jako zamotan veo mistike. Okreće se, smije se i nastavlja.

Riješili smo dosta raznih zagonetki, ali naše vrijeme stalno odmiče. Gledamo satove na zidu, pogledavamo se međusobno i razmišljamo kako ih upotrijebiti… Pri otkrivanju iduće zagonetke sva se svjetla u sobi ugase, jasno nam je sve je to dio igre. Moramo upotrijebiti neki drugi gadget koji će nam pokazati put… tako korak po korak idemo dalje. IMG_8330 Slagalica nema i nema kraja. Na trenutke postaje jako komplicirano i zahtjeva apstraktno razmišljanje i logiku, kao širok spektar opće kulture Hint! Dobro će vam doći geografija i povijest. 🙂 Gotovo smo na kraju, otključavamo zadnja vrata, a vrijeme je pri samom kraju.

Više sreće drugi put!

Glasan zvuk odjednom nas obavještava da je igra gotova. Uf, stvarno bi mi trebalo još 10-15 minuta da izađem iz sobe za bijeg. Iako je ovo težina 6/10, izazov je prilično velik i zahtijeva puno koncentracije. Mi nismo uspjeli, hoćeš li ti? Provjeri ponudu Arene Zagreb i okušaj se u sobi bijega. SelectBox poklon paketi puni su iznenađenja.

 

Cijelu ponudu pronađi OVDJE>> Pratite guster.com.hr te SelectBox Hrvatska Facebook i Instagram te saznajte baš sve o vrhunskim doživljajima iz prve ruke.

 

SelectBox je naziv za poklon pakete koji omogućuju originalne doživljaje i nezaboravna iskustva. Cijeli program obuhvaća više od 1800 različitih doživljaja, dostupnih kroz 26 različitih paketa. Za lakši odabir vašeg poklona i cjelokupnu ponudu SelectBox , slobodno pogledajte www.selectbox.hr FB_poletje_HRsport_920x379px