Upoznajte mjesto koje odiše prošlošću- Acin Salaš

U užurbanoj svakodnevici i stresnoj okolini, jedini lijek koji Vam zaista treba je odmor. Bijeg od buke, galame, nečistog zraka zasigurno će Vas odvesti prema mirnoj, tihoj i predivnoj Slavoniji.

Mnogi se pitaju koje je pravo vrijeme za posjetiti prekrasne ravnice Slavonije. Da li je to zima kada ćemo naići na kilometrima duge snježne staze i odlična sanjkališta, ili je to proljeće kada se rijeke snažno valjaju, te Vas zovu na nezaboravnu vožnju brodom. Jesenski festivali, poput Zlatnih žica Slavonije, Vinkovačkih jeseni ili Osječkih dana piva pružit će Vam nezaboravne užitke uz zvukove veselih tamburaša.

Idealno mjesto, gdje ćete se odmoriti za vrijeme svih godišnjih doba  zasigurno je Acin Salaš.

160913AcinSalasGM3

Acin Salaš pronašli smo u prostranstvima Slavonije,u Tordincima. Čarobno mjesto koje odiše tradicijom i običajima, ali i veselim stanovnicima, i pozitivnom energijom. Održavanje tradicijskih vrijednosti, s obilježjima nekadašnjih domova daju poseban ambijent ovom restoranu, koje će Vas vratiti u djetinjstvo. Spavanje u drvenim , tradicijskim kućama, u sobama uređenim na način kako su to radile naše bake, izmamiti će Vam osmijeh na lice. Poseban ambijent stvaraju zidovi ukrašeni slikama iz prošlih vremena, dok fenjeri daju posebnu toplinu cijelom prostoru.

acin salas rest

U samoj blizini Tordinaca, nalaze se Vinkovci,gdje ćete moći prošetati predivnom baroknom jezgrom, te posjetiti predivan park i pješčanu zonu s motivima Oriona- najstarijeg indoeuropskog kalendara. Svakako Vam preporučujemo posjetiti Gradski muzej Vinkovci, gdje ćete saznati više o najstarijem gradu u Europi- Vinkovcima. Crkva sv. Euzebija i Poliona iz 18. stoljeća, te rodna kuća Ivana Kozarca svakako su nešto što morate posjetiti ukoliko se nalazite u ovome prekrasnome gradu. Šetnja Krnjašem- jedinom preostalom šokačkom ulicom u Vinkovcima, dočarati će Vam pravu sliku Slavonije.Ono što će Vas posebno oduševiti je hrana koja se priprema na stari domaći, šokački način.Uživati ćete u radostima slavonskih običaja, te neponovljivom gastronomskom užitku.

Iz raznovrsne i bogate ponude, kao slasnog i brzog obroka, koji je bio omiljen u djetinjstvu većine slavonaca, imati ćete priliku probati kruh s mašću, posut s domaćom sitnom paprikom. Gastronomska ponuda prati tradiciju i obiluje šokačkim specijalitetima pripremljenim od proizvoda iz domaće kuhinje.

acin s spec

Acin Salaš nudi Vam brojne domaće specijalitete, koji će oduševiti Vaša nepca  Među starim tradicionalnim jelima, koja ćete imati priliku ovdje kušati, svakako su najpoznatiji čvarci, slanina, kulen, te svježi sir. Jela poput čobanca, guščjeg paprikaša, šarana u rašljama predstavljaju zaštitno lice kuhinje s ovih prostora, stoga ne propustite posjetiti ovaj pravi mali gastronomski raj.

Ako ste ljubitelj slastica, obvezno  isprobajte štrudle, knedle, te gužvare s makom i orasima, čiji će Vas okusi jednostvano očarati. Uživati ćete u pravom doživljaju jednog šokačkog domaćinstva, a domaći uzgoj, poštivanje tradicije i običaja upravo je ono što će Vas nagnati da se ponovno vratite u ovaj kraj. Garantiramo Vam da ćete ovdje ponovno osjetiti zaboravljeni miris omiljenog jela.

Ukoliko volite sportske aktivnosti, za Vas su ovdje teniski, nogometni i odbojkaški tereni, te boćalište. Također, imati ćete priliku naučiti jahati ili uživati u vožnji kočijom prekrasnom prirodom.

Acin-salaš-1-crop-1024x551

Stoga, ne oklijevajte. Uputite se prema zlatnim poljima Slavonije i uživajte u nezaboravnom odmoru.