Istra Wine & Walk

Vinoljupci i ljubitelji prirode, zaokružite datum 16. svibnja, i prijavite se na Istria Wine & Walk, čisti etno-gastro hedonizam!

61071633-vino-istra-setnja-priroda-umag-buje-delicije-wine-and-walk

Avantura sjeverozapadnom Istrom obuhvaća   11 km inspirativne šetnje, 8 vrhunskih istarskih vinara, 7 lokalnih proizvođača i ugostitelja te ukupno 7 točaka uz vinograde, vidikovce i brežuljke, gdje će biti postavljeni enogastronomski punktovi gdje će sudionici kušati tipične delicije  lokalnih proizvođača. Vinski pješački pohod kreće u Bujama. Ondje ćete preuzeti degustacijsku čašu i mapu staze, a zatim ćete se ukrcati u mini-bus sa kojim ćete do prve točke, čuvenog vinograda Santa Lucia starog pola stoljeća, odatle kreće vaša eno-rekreacija kroz labirinte vinograda i maslinika. Tu će hodače dočekati čaša Malvazije Kozlović te Frankovićev sauvignon i panini “al nero di seppia mare e monti” oštarije Rondo.

Na svaka 2 km dočekivat će vas istarski vinari i ostali lokalni proizvođači s mirisnim gastro poslasticama i božanstvenim vinima. Na idućoj postaji nudi se Celegina malvazija u društvu Ziganteovih tartufa, a na trećoj se serviraju Degrassijeve Terre Bianche Couvee Blanc zajedno sa skutom i sirom OPG-a Radošević. Dolina rijeke Mirne u Istri, naročito okolica mjesta Livade, dom je svjetski poznatoga istarskoga tartufa.

zigante_tartufi_2_570_x_358_570_x_358

zigante_5_570_x_358Stoga Vam restoran Zigante nudi širok spektar jela na bazi tartufa te slaže božanstveni meni koju svaku osobu ostavi bez daha, od predjela obogaćenog tartufima preko glavnog jela do deserta od tartufa. Adresu koju sigurno nesmijete zaobići je Livade 7, Hrvatska, Restoran Zigante.

www.selectbox.hr/place/restoran-zigante/

Četvrta postaja šetačima nudi Coronicin Teran i istarski narezak OPG-a Duniš, nakon kojih slijedi postaje na kojoj su Cattunar Kappi teran barrique i torteloni s boškarinom restorana Food & Wine Primizia, odnosno teran Kabola i brasato od boškarina s palentom iz konobe Morgan. Ovaj obiteljski restoran na adresi Braćanija 1, Brtonigla koji uz prekrasnu terasu i druželjubivo, prvoklasno osoblje nudi i ukusnu domaću hranu od koje preporučamo njihov specijalni doručak i lovačku juhu.1-konoba-morgan-sala1_1757097847

morgan_2_570_x_358

www.restaurantclub.hr/298-morgan.html

Na posljednjoj postaji prije povratka u Buje vrijeme je za desert, istarske kroštule i fritule, uz koje će sudionici prvog Istria Wine & Walka moći nazdraviti Veraldinim pjenušcem. Uživajte u slamnatim nijansama istarske malvazije i rubinskim bojama crnih vina. Tajna njihove pitkosti leži upravo u bijeloj zemlji kojom hodate, osunčanim padinama vinograda kraj kojih prolazite i ugodnoj zavjetrini koja vas prati putem. Na tom ćete putu danas susresti još vidikovac s kojeg možete ovjekovječiti planinske vrhove Ćićarije i more u daljini, posjetiti park prirode Škarline s jedinstvenim potočićima i jezercima, izložbu „Teran“ u galeriji Tigor te 2 vinska podruma nadomak Brtonigle.istria_wine_walk_4_570_x_358

Na povratku u Buje zastat ćemo na malenom sajmu gdje ćete moći kupiti vina i lokalne proizvode koji su osvojili vaše srce tokom šetnje u svim bojama vina. Ulaznice možete kupiti zaključno do 09.05. na www.istriaexperience.com/hr/istria-wine-walk. 

paun-paunovic-vino

 

 

 

Vidimo se !!!!