Tuna i kimchi kimbap (korejske role s rižom)

gł9-300x158

Za 6 rola

Sastojci:
6 komada algi (nori / laver / gim / Kim)
3 šalice kuhane riže kratkog zrna
1 mrkva, izrezati na duge trake (propržiti na ulju s malo soli)
1 krastavac, izrezati na duge trake
2 jaja, umutiti

1/4 šalice nasjeckanog kimchi
3 jušne žlice komadića tune, pomiješana s oko 1/2 žličice laganog sojinog umaka

Dresing za rižu:
1/2 žličice šećera
1 žličica laganog umaka od soje
1/2 žličice sezamovog ulja
1 žlica sezama
1 žlica rižinog octa
Priprema: Prvo, skuhati rižu u loncu kao što ju inače kuhate. Kad je skuhana, izvadite iz lonca i pustite da se ohladi oko 20 minuta. Zatim, možete početi pripremati sastojke koji će ići u Vaš kimbap. Započnite prženje mrkve izrazane na trake dok malo ne omekša (oko 2 minute) s oko 1/2 žličice soli. Izdvojite na stranu. Sada, pržite jaja u tavi kako bi napravili tanki omlet. Kada je omlet dovoljno hladan da se obrađuje, zamotajte ga i narežite na trakice. Izdvojite na stranu. Kad se riža malo ohladila, možete početi pripremati dresing. U velikoj zdjeli, pomiješajte sve sastojke, a zatim stavljajte rižu u zdjelu i dobro promiješajte. Stavite na stranu, kao i sve sastojke koji će se ići u Vaš kimbap da sve bude na jednom mjestu. Stavite jedan list alge na bambus tepih i pokrijte polovicu alge sa rižom, te ju lagano utisnite. Prelijte drugu polovicu alge, na kojoj nema riže,sa malo sezamovog ulja. (ili koristite vodu ako vam je draže) Stavite mrkve, krastavac, omlet i kimchi (ili tunu) na rižu (kao na slici) i počnite valjati pomoću bambusovog tepiha. Motajte od sebe, a kada dobijete prvotni oblik, nastavite valjanje sa rukama i zapečatiti nježno rubove. Ponovite dok ne potrošite svu rižu. Za rezanje, koristite oštar nož i između rezanja, možete umočiti nož u malo rižinog octa za lakše rezanje . Poslužite. Ako ne poslužite sve role odjednom, narežite ih kasnije i držite ih pokrivene u frižideru. Kimbap je najukusniji isti dan kad je napravljen.

Dobar tek!

Odgovori