Tajlandska masaža u oazi mira na Sljemenu

Jedan od razloga zašto obožavam wellness je spoj uživanja duha i tijela. Za razliku od kozmetičkih salona, usluge wellnessa traju duže i njihova ponuda je raznolika te odgovara svačijem ukusu. Ako do sada i niste odlučili provesti dan u wellness i spa oazama, sada je pravo vrijeme da si pružite nazaboravno iskustvo koje će vas opustiti i napuniti baterije. Više o SelectBox ponudi možete doznati OVDJE.

sljeme

Wellness Tomislavov dom

U wellness Tomislavov dom odlučila sam se zaputiti prošlog vikenda. Blagotvorni tretmani, koje Wellness Tomislavov dom pruža svojim gostima, prilagođeni su potrebama današnjeg vremena i kreirani su za jedinstveni doživljaj, u cilju postizanju vitalnosti, ljepote i harmonije. U hotelu Tomislavov domu gostima su na raspolaganju bazen, finska sauna, sprave za vježbanje i jacuzzi kada.

Na raspolaganju vam je veliki broj programa i tretmana za relaksaciju, opuštanje i rješavanje stresa. Za svoju relaksaciju odaberite tajlandsku masažu, hot stone masažu, marma masažu glave ili odaberite nešto od raznih paketa usluga i tretmana.

tomislavov_dom

Tajlandska masaža

Tajlandska masaža predstavljala je logičan izbor za mene zbog stresne svakonevice. Jeste li znali da je tajlandska masaža jedan od najstarijih načina liječenja? Nastala je u Indiji, a temelji se na 10 najvažnijih energetskih kanala kojima teče životna energija. Ti se kanali nalaze oko dva prsta ispod površine kože, a prožimaju cijelo tijelo.

Za zdravlje je važno da su ti kanali prohodni, pa je tradicionalna tajlandska masaža razvijena s ciljem da otkloni sve energetske blokade. Maseri koriste noge, koljena, ruke i stopala kako bi “manipulirali” tijelom i doveli ga do raznih položaja. Zato je ova masaža slična jogi, ali bez vlastitog truda. Jedan tretman traje između 60 i 120 minuta, a što masaža duže traje učinci su veći! Kada sam se prepustila u ruke masera, osjećala sam se božanstveno. Inače sam ljubitelj masaža, a ovog puta cijelo moje tijelo je zaista uživalo u relaksirajućem tretmanu.

masaza

Različite razine masaže

Naslonim se na stol za masažu, svira lagana glazba, a masaža je u početku nježnija, koja zatim podsjeća na lagano istezanje. Masaža je sve osim “klasične” i u sebi objedinjuje nekoliko razina:

•             stretching – istezanje

•             interakciju s terapeutom čime on tijelo klijenta dovodi u određene joga položaje

•             rad po putanjima tjelesnih energetskih kanala

Bolno i umorno tijelo najčešće je razlog zbog kojeg klijenti obožavaju tajlandsku masažu. No, tek prilikom masaže, terapeut će otkriti gdje je u stvari izvor boli i problema. Kombiniranim tehnikama, ova tradicionalna masaža prvenstveno opušta tijelo i um, a samim time potiče cirkulaciju i na taj način pomaže obnavljanju stanica i uklanjanju toksina. Opušta mišiće, zglobove i živce zbog čega se nakon masaže osjećate potpuno opušteno – naime, kako popušta napetost u mišićima, istovremeno se počinju oslobađati emocije te mogu reći da ona ne djeluje samo na fizičko već i na emocionalno zdravlje.

Istezanjem se održava gipkost mišića, poboljšava kondicija i sprečavaju ozljede uzrokovane tjelesnim aktivnostima. Istezanje se prilagođuje svakom klijentu – njegovoj mišićnoj strukturi, gipkosti njegova tijela i različitim stupnjevima napetosti.

Joga položaji – asane su osmišljene da bi ojačale tijelo na svim aspektima. Kroz joga vježbe tijelo u isto vrijeme postaje gipko i snažno, a prije svega – zdravo. Prije bilo koje tehnike masaže terapeut provodi vrijeme u koncentraciji i povezivanju s klijentom.

Na predivnom Sljemenu, gdje se smjestio Tomislavov Dom, nakon masaže uživala sam u toplom čaju s pogledom na brdovito okruženje i zelenilo.

Naravno wellness boravak u Tomislavovom domu može biti odličan poklon, posebice tajlandska masaža. Ponudu SelectBox paketa možete pronaći OVDJE. Opuštajući i relaksirajući ugođaj je zagarantiran! Što još čekate?

 

selectbox

 

SelectBox je naziv za poklon pakete koji omogućuju originalne doživljaje i nezaboravna iskustva. Cijeli program obuhvaća više od 1800 različitih doživljaja, dostupnih kroz 26 različitih paketa. Za lakši odabir vašeg poklona i cjelokupnu ponudu SelectBox , slobodno pogledajte www.selectbox.hr