Do savršenog tijela iz vaše sobe

Moglo bi se reći kako smo u karanteni svi postali mali Masterchefovi. Nadamo se da ste probali i naše recepte, no SelectBox zna da je u zdravom tijelu i zdrav duh koji nam je izrazito potreban u ovim neobičnim vremenima. Vjerujemo kako mnogima od vas nedostaje svakodnevna rutina prije cijele ove situacije, a uz to i vježbanje u teretani. No isto tako ima i onih koji se uvijek iznova pripremaju kako će od ponedjeljka, od sljedećeg mjeseca ili pak dok prijatelj/ica budu slobodni pa će zajedno krenuti vježbati. U koju god skupinu spadali, sad je idealno vrijeme za započeti kao i nastaviti sa zdravim životom te pobrinuti za svoje tijelo.

Nemojte očajavati ako mislite kako nemate svu potrebnu opremu. Uz malo kreativnosti i improvizacije i vaš dom može postati idealno mjesto za tjelovježbu. Sve što trebate je malo volje, motivacije i par prijedloga vježbi. Prve dvije stavke su na vama, dok vježbe u vaš dom donose Alpha et Omega – beauty & fit centar, Geromella surf centar i Nat-Iva Shiatsu. Nađite kutak i trenutak u vašem domu, odradite vježbe u tempu koji vam odgovara u skladu s vlastitim mogućnostima i vaše tijelo će vam zasigurno biti zahvalno.

Tri, četiri, kreni

Alpha et Omega – beauty & fit centar, centar je za njegu, ljepotu, relaksaciju i promicanje zdravog života. Osim kozmetičkih usluga Alpha et Omega – beauty & fit centar svojim klijentima nudi individualan pristup slaganja treninga, prehrane i tretmana mršavljenja ovisno o željama i ciljevima klijenata kao i nutricionističke usluge u suradnji s educiranim stručnjacima. U njihovoj ponudi možete pronaći i usluge kao što su analiza sastava tijela, test intolerancije na hranu, kao i funkcionalni trening. Funkcionalni trening se sve više primjenjuje, upravo zbog svoje dinamičnosti i povoljnog utjecaja na opće tjelesno zdravlje. Iz Alpha et Omega – beauty & fit centar nadaju se kako će svoje klijente uskoro ponovo vidjeti, a do tada vas pozivaju na jedan kružni trening. Jeste li spremni? Da vam bude lakše, kliknite na viježbu, da se vam prikaže video.

Zagrijavanje:
Zagrijavanje ramena
Plank prednji / bočni ( 30 sec svaka strana 3 serije )
Tabata ( 20 sec rad / 10 sec odmor à 8 intervala ) : jump jack / visoki skip

Kružni trening za cijelo tijelo:
40 sec rad, 3-5 krugova (za naprednije: ubaciti jump jack ili visoki skip između svake vježbe)
Čučanj / bugarski čučanj
Hip thrust
Upor sa ručnikom i primicanjem nogu
Upor sa kruženjem dlanova
Podizanje nogu ( trbuh )
Sklek na stolici / sklek
Modificirano propadanje / propadanje
– Bočni plank L/D

Razgibajte tijelo

Pomerski zaljev, mjesto gdje se nalazi Geromella surf centar, pruža najbolje uvjete za sve one koje žele naučiti i napredovati u windsurfingu. Samo mjesto, sigurnost zaljeva koji je okružen kopnom, mirna voda i idealni vjetrovi pružaju maksimalnu sigurnost za svakog polaznika te nema bojazni da bi itko mogao završiti na otvorenom moru. Dok ne budemo u mogućnosti surfati kao profesionalci, a nadamo se da će to biti uskoro, pogotovo s ljetom koje nam skoro kuca na vrata, Geromella surf centar vas pozivaju da skupa s njima napravite vježbe istezanja. Naravno na propisanoj udaljenosti, tj. svatko u svome domu. Istezanje pomaže, da imate bolji raspon pokreta i pomaže uravnotežiti grupe mišića ako ste pretjerali s vježbanjem ili je to jednostavno rezultat lošeg držanja, te poboljšava gipkost.

Istezanjem ćete:
– poboljšati izvedbu vježbi i umanjiti rizik od povrede,
– poboljšat ćete držanje i umanjiti eventualnu bol u mišićima,
– pomaže kod bolova u donjem dijelu leđa,
– povećava protok krvi i drugih hranjivih tvari tkivom,
– poboljšava koordinaciju i
– pomaže umanjiti stres.

Svaku od pozicija zadržite od 15 – 20 sekundi

Meditacija i Shiatsu

U medicinskom centru Nat-Iva Shiatsu otklanjaju sve vrste poteškoća i bolova. U ponudi imaju shiatsu masažu kojom možete otkriti nove prostore u vlastitom tijelu, duši i umu. Shiatsu uz svoje preventivno djelovanje ima za cilj pronaći uzroke i djelovati na njih. No, s obzirom na sve što se događa oko nas, iz Nat-Iva Shiatsu centra pozivaju vas da skupa s njima meditirate kako bi se lakše nosili sa svakodnevnim izazovima. Osim što je znanstveno dokazano da je meditacija fantastičan trening za naš mozak, ujedno djeluje i na pozitivne promjene mozga.


Kako meditirati?

Prije svake meditacije dajte si vremena za namještanje tijela, jer cilj je ući u svoje tijelo i osjetiti ga u cijelosti. Sjedite li u tradicionalnom položaju, na jastuku, prekriženih nogu, ležite ili sjedite u svom stolcu, jedino važno je da vam je ugodno.

Ukoliko sjedite u svom stolcu i teže vam je sjediti u tradicionalnom položaju s blago prekriženim nogama, neka vam stopala cijelom površinom dodiruju pod, koljena neka budu uspravno, ruke neka prirodno padnu na bedra, dlanovi na bedrima okrenuti prema dolje, nemojte se držati za koljena, niti rukama podržavati težinu tijela, kralježnicu pokušajte držati ispravno, udahom je produžiti, ali nemojte se naprezati ili ukočiti, glava i ramena neka budu mekano na kralježnici, otkrijte da li se ramena podižu i grče, nježno ih spustite, oči zatvorite, bez grčevitog stiskanja, a možete se i zagledati meko u neku točku 2 m ispred, vilicu, usne i čeljust opustite, usne mekano, da stane zrno riže između njih, jezik  na nepcu … i sada 3 velika udaha na nos i izdaha na usta. Pratit ćemo svoj dah u svakom dijelu tijela.

Obratite pažnju na svoju gornju stranu stopala i tabane, osjetite možete li osjetiti svaki prst zasebno? Postanite svjesni dodira s podom. Osjećate li težinu, lakoću, tvrdoću? Glatkoće ili neravnine? Osjećate li kakvu povezanost s tlom? Dozvolite si osjetiti senzacije izazvane ovim dodirom s podom i kakve god one bile otvorite im se. Otvorite se svim slikama i emocijama, svemu što će tražiti vašu pažnju, jer to upravo želi prepoznavanje, traži od vas da se otvorite i prihvatite. Ako vas traži neko preispitivanje, vrijeme je da zastanete na trenutak i promotrite, ne poistovjećujte se! Skenirajte svoje cijelo tijelo. (Pokušajte usmjeriti pažnju na svaki dio svoga tijela, tako da na svakom dijelu budete barem 1 minutu uz normalno disanje). Kada ste prošli pažnjom u meditaciji cijelo tijelo, polako se vratite pažnjom na svoj dah, pustite osjetila u vanjski svijet, osvijestite gdje ste i kada ste spremni otvorite oči. Ostanite u ovom trenutku koliko god vam odgovara.

Nadamo se da ćete isprobati navedene vježbe te aktivirati svoje tijelo čak i u kućnoj varijanti fitnessa i teretane. Iskoristite ovo vrijeme kako bi radili na sebi, zabavili se i opustili. Strpimo se još neko vrijeme i ostanimo kod kuće. Nadamo se kako ćemo uskoro moći posjetiti sve navedene objekte uz SelectBox pakete i uživati u nezaboravnim doživljajima.


SelectBox je naziv za poklon pakete koji omogućuju originalne doživljaje i nezaboravna iskustva. Cijeli program obuhvaća više od 2200 različitih doživljaja, dostupnih kroz 15 različitih paketa. Za lakši odabir vašeg poklona i cjelokupnu ponudu SelectBox , slobodno pogledajte www.selectbox.hr