Karting Arena Zagreb – adrenalinska avantura sa SelectBoxom

Pitate se kako provesti vikend ako želite malo avanture? Odlučili smo posjetiti Karting Arena Zagreb gdje su nas čekale dvije stvarno uzbudljive avanture – karting i escape room! Prije nego što pojurite na stazu s nama, proučite ovu izvrsnu ponudu koju možete pronaći u SelectBox paketima.

Jurnjava s kartom po zavojitoj stazi

Karting je uvijek dobra odluka, čak i ako ste poput mene pa vam se ne sviđa brzina. A u karting Areni ostala sam iznenađena jer je staza dulja nego što sam očekivala. Dužina staze iznosi 330 metara sa svim zavojima i smještena je u veliku arenu. Čim sam ušla u prostor za vožnju osjetila sam adrenalin. Jedva sam čekala sjesti u taj kart!

IMG_8263

Prije svega pozdravljamo ljubazno osoblje koje nam objašnjava kako će teći vožnja. Kako sam u karting Areni bila prvi puta prvo sam ispunila prijavnu pristupnicu i već sam spremna za zvuk škripanja guma po rubnicima koji nas već zove s piste.

Pista se prostire po cijeloj areni, a dio je čak i na vanjskom dijelu što cijelu vožnju čini još zabavnijom! Isprva primjećujemo pistu s trase i dobro ju promatramo. Na njoj se nalaze dva vozača, a zvuk škripanja guma na zavojima budi mi adrenalin u venama.

Nakon što je došao red i na nas kako bismo napravili testnu vožnju, dvojica mladića, koji brinu o cijelom protoku kartinga, opremaju nas kacigama i potkapama za jednokratnu upotrebu. Oh da, drago mi je što sam dobila čistu potkapu jer ponekad je zaista neugodno imati glavu u znojnim kacigama.

IMG_8297

Kad sam sjela u kart dobila sam detaljne upute i znakove – mahanje s jednom zastavom znači da je drugi vozač brži od tebe i da ga moraš pustiti (tako se sprječavaju nepotrebna zaletavanja i te ozljede vozača i oštećenja vozila). Druga zastava, nakon deset minuta vožnje označava kraj utrke.

Osoblje će provjeriti jesu li papučice na pravoj udaljenosti (prilagodite ih prema duljini stopala). Zatim uključite kart vozila i 3, 2, 1, utrka počinje! Bruuuum, bruum čuje se dok vozimo po pisti.

Prvi krug traje malo sporije kako bi upoznali stazu i navikli se na vozila. Rubnici su prilično oštri, a vanjski dio staze sužen je u jednom dijelu, što zahtijeva dodatnu pozornost u vožnji.  Dva zaposlenika stoje uz stazu i prati vaš put – ako nešto pođe krivo i trebate pomoć.

Svakim novim krugom sve sam hrabrija. Kolo upravljača držim čvrsto dok gledam u zavoj. Sviđa mi se zvuk koji gume ispuštaju, trešnja vozila i užitak koji se javlja dok očekujemo sljedeći zavoj. U jedan od zavoja ušla sam prebrzo i počelo me zanašati, ali brzo sam se sabrala i odvozila bez zaletavanja. Vožnja s kartom me uvijek iznova nadahnjuje i kad zastava označi da je kraj utrke stigao ja želim još jedan krug.

IMG_8256

Doživljaj koji morate probati 

Jesam li spomenula da je Karting Arena Zagreb prvi indoor & outdoor karting u Hrvatskoj? I da se još uvijek smatra jednim od većih zatvorenih pisti u Europi? Na raspolaganju imaju čak 31 vrhunsko vozilo. Zabave ovdje ne manjka. Ako se nađete u Zagrebu uskoro, karting je doživljaj koji morate isprobati!

Ponudu Karting Arene Zagreb pogledajte OVDJE >>

 

Reportažu o uzbudljivim doživljajima iz Escape Rooma pročitajte OVDJE>>

 

__________________________________________________________________________

SelectBox je naziv za poklon pakete koji omogućuju originalne doživljaje i nezaboravna iskustva. Cijeli program obuhvaća više od 1800 različitih doživljaja, dostupnih kroz 26 različitih paketa. Za lakši odabir vašeg poklona i cjelokupnu ponudu SelectBox, slobodno pogledajte www.selectbox.hr.

Knjiga i paket