Ribca – More u centru Ljubljane

Kamo idete kada se zaželite svježe morske hrane? Na moje iznenađenje, jedan od najboljih ručkova od plodova mora koje nudi Ljubljana jela sam u  restoranu Ribca. Ne znam kako prije nisam otkrila ovaj izvrstan restoran koji radi već gotovo dva desetljeća. Ljubitelji morskih plodova, ovo morate probati!

restoran Ribca

Svaki dan svježi plodovi mora

Restoran Ribca nalazi se tik do ribarnice na glavnom trgu u Ljubljani, ispod arkada. Pomalo je skriven, ali vrijedi ga pronaći! Njihova specijalnost je svakodnevno ponuditi svježu ribu. Većina ribe je iz Jadrana, a samo rijetki izuzeci dolaze iz drugih dijelova svijeta. Od ponedjeljka do subote nude samo svježe plodove mora, a nedjelja je jedini dan kada nema isporuke ribe. Ako im fale bilo koje morske namirnice, ribarnica im je udaljena samo par koraka. Tako sa sigurnošću znate da je riba koju dobivate uistinu najsvježija i najukusnija.

2ribca

Ugodan ambijent i bogat jelovnik

Čim sam prešla prag Ribce, osjetila sam opuštenu i ugodnu atmosferu. Unutrašnjost je jednostavna, ali lijepa, a pogled na rijeku Ljubljanicu izuzetno je umirujući. Ljubazno osoblje nas je otpratiti do stola i donijelo jelovnik. Volim raznolik izbora ribe i morskih plodova, ali u isto vrijeme jela nisu komplicirana i eksperimentalna. Po mom mišljenju, kvalitetne morske namirnice ne moraju biti komplicirane jer su same po sebi izvrsne, a u Ribci uistinu znaju istaknuti jedinstveni okus mora. Oni koji svejedno žele isprobati specifična jela, mogu biti bez brige. Osim klasičnog ribljeg jelovnika, Ribca nudi više složenih jela. Svaki zaljubljenik u morske plodove ovdje će pronaći ponešto za sebe!

Ukusan ručak u SelectBox ponudi

I čime smo se razmazili? U sklopu SelectBoxa, u Ribci smo jeli i uživali u raznolikim morskim okusima. Prije svega smo na izboru dobili dvije vrste juha, a odlučili smo se za krem juhu od škampa koju su nam poslužili uz prepečene komadiće kruha. Juha je bila izvrsna, a ujedno je i lijep uvod u glavno jelo koje je uslijedilo. Dobili smo i bočice pjenušca s kojima je naš ručak postao još romantičniji.

 Predjelo

Kako se odlučiti za samo jedno glavno jelo u toliko raznolikoj paleti izvrsnih jela od morskih plodova? Metodom eci peci pec! Uživala sam u kovaču s mladim špinatom i božanstvenim kozjim sirom; on je jeo jako dobrog brancina s blitvom i krumpirom. Ručak je zaista bogat, stoga predlažem da, ako niste jako gladni, preskočite jedno od predjela i radije uživate u zaista izvrsnim ribama. Sva jela su također svježe pripremljena i vrlo brzo poslužena, ovisno o vremenu koje određeno jelo zahtijeva.

 Glavno jelo

Slastice prilagođene sezoni

Nakon ukusnog ručka slijedi desert. U Ribci sva jela pripremaju samu, uključujući i deserte. Izabrala sam kremšnitu u teglici – sviđa mi se originalnost izvedbe jer nije bila klasična, a istovremeno je zadovoljila želju za ukusnim desertom. Većina riba je dostupna tijekom cijele godine, ali deserte u Ribci pokušavaju uskladiti prema sezoni. Budući da se svi deserti pripremaju na licu mjesta, pri stvaranju istih imaju mnogo opušteniji pristup. U toplijim mjesecima dostupni su voćni kolači, a zimi vole ispeći slatke pite različitih okusa. Ali bez obzira na sezonu, neki vječni klasici su uvijek dostupni: gibanica, kolač od jabuka i panna cotta.

7ribca

Radno vrijeme

Već znate gdje ćete jesti u sljedećem posjetu LjubljaniRestoran Ribca možete posjetiti svakodnevno. Ponedjeljkom rade od 8 do 16 sati; od utorka do subote od 8 do 21h; a nedjeljom od 11 do 18 sati. Dobar tek!

Ponudu restorana Ribca možete pronaći OVDJE >>

 

Fotografije su u vlasništvu autora teksta. Njihovo korištenje nije dopušteno bez prethodnog dopuštenja.

__________________________________________________________________________

SelectBox je naziv za poklon pakete koji omogućuju originalne doživljaje i nezaboravna iskustva. Cijeli program obuhvaća više od 1800 različitih doživljaja, dostupnih kroz 14 različitih paketa. Za lakši odabir vašeg poklona i cjelokupnu ponudu SelectBox, slobodno pogledajte www.selectbox.hr.

Guster-570x310px_HR