Maderoterapija – vaše oružje u borbi protiv celulita

Celulit. Sve ga žene imaju – neke više, neke manje. Na količinu i vidljivost celulita utječe mnogo čimbenika, a neki od njih su nasljednost, tonus mišića, prehrana, hidratacija i količina kretanja. Žensko tijelo je konstruirano na način da je celulit više vidljiv nego kod muškaraca, ali nitko od nas ga ne želi imati. Nikad nisam bila za invazivne eliminacije celulita jer vjerujem da je zdravlje važnije. No, moj je unutarnji kritičar utihnuo kada je do njega došla maderoterapija.

Maderoterapija je potpuno neinvazivna metoda. Zapravo, ne radi se samo o uklanjanju celulita, to je tek jedan od učinaka koje maderoterapija ima na tijelo. U nastavku ću vam opisati tehniku, ali prvo ću vam opisati kako maderoterapija funkcionira. To je zapravo terapijska metoda kojom se uklanja celulit i višak masnoća. Tijekom tretmana se limfe prokrvljavaju, iz tijela izlazi zadržana voda, masiraju se dublji slojevi mišića što pridonosi obnavljanju tkiva i većem protoku krvi.

Maderoterapiju sam isprobala u Perfect Body salonu u Mariboru, a svoju ponudu možete pronaći i u sklopu SelectBox poklon paketa.

Maderoterapija – tretman posebnim alatima

Maderoterapija je vrsta mehaničke masaže tijela koja se provodi s posebno oblikovanim valjcima. Valjci su vrlo različitih oblika i veličina. Svaki omogućuje različitu količinu pritiska, a kombinacija svih valjaka osigurava da je tkivo u potpunosti izmasirana.

Riječ “madera” na španjolskom znači drvo. Maderoterapija je dobila ime po drvenim valjcima koji se koriste tijekom tretmana. To je potpuno prirodna tehnika koja može postići mnoge izvrsne rezultate: eliminaciju celulita, poboljšani tonus mišića, smanjenje opsega tijela, uklanjanje “šišmiša” – visećih masti na rukama, pomlađivanje lica, opuštanje tijela i još mnogo toga. Sve ovisi o odabiru valjaka, dijelu tijela i načinu izvođenja tretmana. Maderoterapiju obavljaju obučeni maderoterapeuti, a u Sloveniji je tu metodu donijela Maja Mrevlje, utemeljiteljica Perfect Body Centra.

Razlozi zbog kojih sam odmah zavoljela tretman:

⦁ Maderoterapija je potpuno prirodna tehnika
⦁ Neinvazivna je, ne oštećuje tijelo i ne uzrokuje alergijske reakcije na koži
⦁ Učinkovita je za celulit i poboljšanje protoka limfnih čvorova
⦁ Osim estetskog, ima i terapijski učinak na tijelo
⦁ Ima pozitivan učinak na psihičku dobrobit i strukturu tijela

Moje iskustvo u centru Perfect Body Maribor

Salon Perfect Body u Mariboru centar je s vrlo širokim izborom usluga za njegu, opuštanje i oblikovanja tijela. Već mi je na prvu bilo jasno da dobro znaju što rade kako bi se tijelo transformiralo. Perfect Body jedan je od vodećih, ako ne i vodeći centar za transformaciju tijela u Sloveniji. No, budući da žele da klijenti razumiju širi pojam ljepote, sve su skloniji prirodnim pristupima koji su korisniji za tijelo.

Dočekuju me vlasnica salona – Maja, i maderoterapeutkinja Dražena. Moja radoznalost me uvijek potiče na sva moguća pitanja pa sam je upitala zašto je izabrala upravo ovaj tretman i kako ga je dovela u Sloveniju. Maja mi kaže da su ona i njezin tim učili o tretmanu u inozemstvu, gdje su stekli ogromno znanje i razumijevanje njezina utjecaja na tijelo. Tada su odlučili cijelu metodu dodatno nadopuniti i nadograditi, što je također dovelo do proizvodnje vlastitih valjaka. Izrađene su od bukovače, pa je tako stvorena zaštićena linija slovenskih proizvoda – valjci za maderoterapije. Budući da su u Perfect Bodyu, na temelju 10 godina znanja iz transformacije tijela, kreirali vlastite valjke i nadograđivali tehniku terapije, oni su i službeni pružatelji spomenutih tretmana.

S teorije na praksu!

Kada smo prošli temu na dugo i široko, vrijeme je da se prepustim Draženi koja će izvoditi tretman. Budući da je ovo moj prvi posjet, moramo prvo ispitati stanje mojih nogu i celulita, naravno. Već pri pregledu nogu primjećuje da imam dosta suženih kapilara (ako ih i vi imate – oni su genetski uvjetovani i ne možete mnogo učiniti). Govori mi da se kod upaljenih kapilara ne preporučuje previše ponavljanja tretmana jer su kao takve sklone pucanju. Kao i svaka druga terapijska tehnika masaže, ona može rezultirati kontraindikacijama u gore navedenim uvjetima. Čini mi se izuzetno odgovornim i poštenim prema klijentu da osoblje o tome vodi računa jer postoji mogućnost da nisu svi svjesni tog problema.

S Draženom sam se dogovorila da cjelokupna terapija bude malo nježnija tako da ćemo i dalje prodrijeti do svih tkiva, ali kapilare neće biti toliko opterećene. Pokazuje mi cijeli pladanj različitih valjaka koje će koristiti tijekom tretmana i objašnjava mi što će raditi. Osim valjaka, primjećujem i drvenu lopaticu. Dražena mi objašnjava da se tretman sastoji od dva ključna “sastojka” – valjanja i potiskivanje zastalih limfa. Nakon upotrebe svakog valjka, radi tretman s lopaticom koja osigurava da se sve tvari (višak vode, masnoće) koje je valjak vratio u protok, ispiru iz tijela.

Zagrijavanje masažom

Prije početka maderoterapije, Dražena me lagano izmasira hidriranim s bademovim uljem da ugrije kožu i osigura manje trenja između kože i drvenog valjka. Zatim je vrijeme za prvi valjak s kojim mi dobro izmasira gornji dio bedra i zagrijava mišiće. Osjećam se pomalo neugodno jer nisam navikla na takav osjećaj. Nakon prvog valjka upoznajem osjećaj lopatice s kojom terapeutkinja potiskuje zastale tvari.

Slijede svi ostali valjci – svaki ima svoj oblik i drugačiju namjenu. Onaj kockasti je stvarno neugodan i vrlo bolan. Unatoč činjenici da maderoterapija malo boli, ostavlja iza sebe izvrstan osjećaj izmasiranih i dobro okrvljenih nogu. Inače, svaka je terapeutska masaža malo bolna. Tijekom mog tretmana, Dražena mi objašnjava što radi i kako moje tijelo reagira. Također mi govori da imam veliki višak vode u tijelu, što me uopće ne iznenađuje s obzirom na to da puno vremena provodim uz računalo. Kada završimo s jednom nogom, prelazimo na drugu. Osjećaj valjaka mi je već poznat i stoga je manje neugodan. Terapeutkinja mi također priča kako klijenti obično kažu da su prva dva tretmana malo bolna, a kasnije se naviknu na drvene valjke.

Nakon otprilike pola sata, maderoterapija završava. Dražena preporučuje oko 10 posjeta, ovisno o strukturi klijentovog tijela. To je potrebno za djelotvorne rezultate jer tijelu treba vremena i ne možemo očekivati da će celulit prikupljan nekoliko godina biti uklonjen jednim tretmanom.

S maderoterapijom u centru Perfect Body Maribor vrlo sam zadovoljna, a osoblje je iznimno ugodno. Ako ste zainteresirani za fotografije prije i poslije, provjerite njihovu web ili Facebook stranicu gdje objavljuju fotografije klijenata nakon deset tretmana. Moji rezultati nakon jednog tretmana ne bi bili toliko relevantni.

Što trebate znati prije tretmana maderoterapije?

  • Maderoterapija je prirodna, neinvazivna metoda za uklanjanje celulita i smanjenje obujma tijela.
  • Riječ je o terapijskoj metodi koja pospješuje cirkulaciju i izlučuje višak vode.
  • Nije pogodna za osobe s uskim venama i kardiovaskularnim bolestima.
  • Preporučuje se 10 uzastopnih tretmana.
  • Celulit će “izaći na površinu” nakon približno 4 tretmana i bit će najvidljiviji u to vrijeme. Uz svaki sljedeći tretman će biti sve manje i manje vidljiv.
  • Maderoterapija utječe na celulit, limfe, masno tkivo, vezivno tkivo i vanjski izgled kože.

Maderoterapiju također možete i pokloniti kao dio ponude SelectBox poklon paketa.

__________________________________________________________________________

SelectBox je naziv za poklon pakete koji omogućuju originalne doživljaje i nezaboravna iskustva. Cijeli program obuhvaća više od 1800 različitih doživljaja, dostupnih kroz 26 različitih paketa. Za lakši odabir vašeg poklona i cjelokupnu ponudu SelectBox, slobodno pogledajte www.selectbox.hr.

Knjiga i paket