Kako zadržati najbolje zaposlenike? – Doznajte jedini pravi način

Najbolji zaposlenici u organizaciji su oni koji svojim radom i zalaganjem generiraju output koji često puta bude bolji i iznad očekivanog. I dok se sam koncept motivacije, koji je preduvjet za uspješno objavljen posao možda čini naizgled jednostavan, motiviranje zaposlenika u situacijama koje donosi stvarni život, daleko je izazovniji pothvat.

Prema Gallupovu istraživanju stanja na globalnom tržištu rada u 155 zemalja, samo 15 posto zaposlenika jedne prosječne tvrtke u svijetu, okarakterizirano je kao motivirano na svom radnom mjestu, dok ta brojka ide i do 70 posto u globalno najuspješnijim tvrtkama. Gallup procjenjuje kako neangažirani zaposlenici koštaju američko gospodarstvo između 450 i 550 milijardi dolara godišnje u smislu gubitka produktivnosti iz čega proizlazi da demotivirani zaposlenik nije potaknut da radi najbolje što može i ne doprinosi razvoju.

Motivacija je ovdje, dakle, ključ svega kako bi se poslovanje kontinuirano odvijalo. Pritom je važno imati na umu da sve osobe uključene u taj proces, dobiju zasluženu pohvalu za dobro obavljen posao. Baš kao što i primjerice kuhar ulaže napor za pripremom ukusnog jela, kasnije i prezentacijom, kako bi tanjur hrane koji na kraju stigne na stol, dobije pohvale zbog izgleda i okusa. Ranije, iza kuhinjskih vrata odvija se čišćenje, sjeckanje, kuhanje, začinjavanje, testiranje, kušanje i, tek na kraju, postavljanje i maštovita prezentacija na tanjuru. Tek nakon što su svi zadaci obavljeni, konobar dolazi i predstavlja obrok u punom sjaju. Dodatna vrijednost je pohvala, te preporuka, što je kuharu velika motivacija i izazov za buduće ideje i nove kreativnije poduhvate.

Baš zato i jer nam se bliži vrijeme božićnica, nagrada te godišnjih bonusa, pripremili smo vam nekoliko odličnih ideja s kojima ćete motivirati, nagraditi i iznenaditi vaše zaposlenike te pokazati kako cijenite njihov dosadašnji trud i zalaganje. Prepoznajte što vašeg zaposlenika od predloženih ideja motivira i dočekajte kraj godine spremni. Poklonite svojim zaposlenicima jedan od genijalnih SelectBox poklon paketa, uz koje ćete im dati nešto sasvim posebno – iskustvo i doživljaj za pamćenje. Pokažite kako prepoznajete njihovu vrijednost i nagradite ih za dobro obavljen posao već danas.

U nastavku teksta, doznajte na koje sve razne načine možete iznenaditi i motivirati svoje zaposlenike.

Bez stresa do boljih rezultata

Lako je riješiti problem koji svi vide, ali je teško riješiti problem koji gotovo nitko ne vidi. —Tony Fadell

Jeste li znali da neke tvrtke unajmljuju usluge profesionalnih masažera kako bi se njihovi zaposlenici riješili tihog ubojice – stresa, te kako bi im se pomoglo u opuštanju? Mi predlažemo da se zaposlenicima omogući privatnost i sloboda odabira tretmana kojeg požele, uz izvrstan holistički pristup koji uključuje akupresuru, refleksoterapiju, terapiju kralježnice, antistres-programe, life coaching i relaksaciju te energetske vježbe za potpunu ravnotežu duha i tijela.

Ukoliko mislite kako bi neka od prokušanih metoda koja uključuje sportske, anticelulitne i medicinske masaže, preko Ayurveda Abhyanga i Lomi-lomi Nui masaže pa sve do Tui Na masaže bila efikasnija, donosimo rješenje i za takve situacije. Naravno, pritom se ne smije zapostaviti niti vrhunska njega u spa centru uz saune, jacuzzi, bazen sa barom ili kristaloterapiju koja iscjeljuje zabrinutost kako bi svi poslovni problemi bili zaboravljeni. Stoga, krenite u rješavanje ovog izazova prije nego što postane gorući problem.

Motivirajte druge kako biste motivirali sebe

Ako zapalite svjetiljku za drugoga, ona će i vama osvijetliti put. –Buda

Ponekad motivacija, elan te osjećaj zadovoljstva kojeg drugi osjećaju, može prijeći i na one koji se u danom trenutku osjećaju demotivirano. Naime, dokazano je kako pozitivna radna atmosfera, doprinosi boljim poslovnim rezultatima pa zašto ne biste pokušali nagraditi svoje zaposlenike, ali i sebe jedinstvenim tradicionalnim okusima Međimurja uz sezonske i svježe juhe, kao i jela od mesa, ribe i divljači te salate i vrhunske deserte, koji će baš svakog ostaviti bez daha.

Ljubitelji luksuza željni daška istarske kulinarske autohtonosti u centru metropole, mogu svoje mjesto pod suncem pronaći na jedinstvenoj lokaciji usred Zagreba koja nudi svježe i sezonski uvjetovane namirnice, tradicionalne recepte uz moderan twist, najbolje maslinovo ulje i vrhunske istarske delikatese. Za ljubitelje fine kapljice i baranjskih specijaliteta, dostupni su razni recepti, od puževa u umaku od kopriva i pečenog bagremovog cvijeta te grah gulaša u zemljanom loncu. Jer ne zaboravite – fina hrana duh krijepi!

Osluhnite treba li vašim zaposlenicima odmor

Da biste razumjeli srce i um osobe, ne gledajte na ono što je već postigao, već na ono čemu teži. — Kahlil Gibran

Odvojite nekoliko trenutaka i sjetite se razgovora koja ste vodili sa svojim zaposlenicima. Sigurno ste čuli čemu teže, što im treba te jesu li umorni i željni odmora. Pa zašto ne biste nagradili svoje zaposlenike odmorom, gdje će s obitelji moći provesti zimske praznike, napuniti baterije i vratiti se osvježeni na posao?

Ove zime, mogu posjetiti elegantnu zadarsku rezidencija za miran odmor i opuštanje, okruženi blagim mediteranskim povjetarcem ili im možete omogućiti vrhunske trenutke obiteljske sreće na samo dvadesetak metara od mora u centru mirnog ribarskog mjestašca Fažane, u venecijanskom kamenom zdanju iz 16. stoljeća. Ljubitelji visokih planina i snijega te urbane arhitekture i kulturno-povijesnih znamenitosti, svoje mjesto pronaći će usred simpatičnog Ogulina, tik pored bajkovitog dvorca Frankopana.

Dodatno, što je veliki plus za tvrtke, od 1.10.2022., neoporezivi poklon je u iznosu čak 130 EUR godišnje. Posegnite za inovativnim načinom nagrađivanja kako bi pokazali zaposlenicima da se njihov angažman cijeni te im omogućite čarobne obiteljske trenutke!

Najbolje teambuilding aktivnosti za vrhunsku koheziju tima

Zdrav duh u zdravom tijelu— latinska poslovica

Za stvaranje pozitivne i motivirajuće atmosfere na poslu, rješenje se ponekad krije izvan granica naše radne okoline i pronalazimo ga u zajedničkim aktivnostima koje poznajemo pod nazivom – team building. Odavno je poznato kako fizička aktivnost poboljšava mentalno zdravlje te stoga nema nikakve sumnje kako će zabava biti potpuna, a timski duh osvježen, uz aktivnosti poput streličarstva, penjanja na umjetnu stijenu, gađanja zračnom puškom, pistol duela i drugih zanimljivosti!

Ljubitelji zvuka motora i adrenalinske vožnje, na svoje će doći ukoliko se otpute na quad safari i dožive zagorsku bajku na dlanu istražujući vijugave puteljke i predivnu prirodu. Obožavatelji tehno-inovacija, pak, mogu isprobati revolucionaran EMS trening, novi oblik treninga cijelog tijela koji je napravio transformaciju u svijetu fitnessa. Preobrazite svoje tijelo i zdravlje uz ovaj inovativno-suvremeni fitness oblik, ludo se zabavite i ojačajte timsku koheziju za još bolje poslovne rezultate.

Novo vrijeme, donosi nove izazove i pametni poslodavci znaju kako nije dovoljno samo novčano stimulirati radnike da bi ih se zadržalo, već je potrebna određena doza kreativnosti, koja se bez sumnje može pronaći u SelectBox poklon paketima. Mnogobrojne lokacije i zabavne aktivnosti koje naši poklon paketi pružaju kao što su organizirani izleti, tetošenje u hotelima i toplicama, ukusna ugostiteljska ponuda te sportske teambuilding aktivnosti, predstavljaju vrhunski inovativan način motiviranja zaposlenika. Donesite pametnu odluku već danas, ojačajte tim, zadržite najbolje zaposlenike i potaknite ih na još bolje rezultate!