Kako poboljšati svoju snalažljivost i kreativnost?

Snalažljivost i kreativnost su  samo neke od najpoželjnijih osobina današnjice, procesi uz koje su vezane aktivnosti u kojima se svakodnevno nalazimo. Svatko od nas na svoj vlastiti način traži neiscrpne izvore, originalne ideje i rješenja za svoje probleme. Naša snalažljivost i kreativnost ovise o brojnim čimbenicima i uvjetima u kojima se nalazimo stoga ih je potrebno razvijati kako kod djece, tako i kod odraslih.

Što su snalažljivost i kreativnost, što utječe na njih?

Snalažljivost je najpoželjnija osobina kako u poslovnom tako i u privatnom svijetu. Sjetite se samo koliko puta ste se našli pred preprekama i izazovima i niste znali kako i kamo dalje? Ako vaša snalažljivost nije nešto s čime bi se mogli pohvaliti predlažemo vam nekoliko nezaboravnih doživljaja koji će u vama probuditi pravog, snalažljivog pustolova. Originalni zadaci, novi načini percepcije problema i pronalaženje rješenja, razni načini razmišljanja, osobine ličnosti, predznanje, izloženost izazovima- ovo su samo neki od čimbenika koji utječu na vašu snalažljivost.

U procesu obrazovanja potiče se kreativno razmišljanje, upravo to je jedan od razloga zbog kojeg većina djece pohađa izvannastavne aktivnosti. Pomoću ovih aktivnosti razvijaju se kreativne i originalne ideje, ali i snalažljivost kako bi znali riješiti izazove koji su pred vama. Jednako tako, važno je ne dopustiti da ostanemo zarobljeni u rutini, moramo se suočiti s izazovima koji stimuliraju razvoj snalažljivosti i kreativnosti.

Aktivnosti koje stimuliraju kreativnost i snalažljivost

Ove aktivnosti odnose se na bilo koji kreativni rad koji će vam pomoći da izađete iz rutine. Ako svaki dan kuhate goveđu juhu imati ćete vrlo malo prostora za kreativnost. Stoga, uz nekoliko nesvakidašnjih i zanimljivih aktivnosti upotpunite svoju kreativnost i snalažljivost.

Traving

Traving je nova disciplina u kojoj se uči prepoznati, brati i pripremiti divlje samoniklo bilje te na koji način preživjeti u prirodi. Ova neobična disciplina sastoji se od sakupljanja drva, loženja vatre na otvorenom, priprema zdravih napitaka, branje plodova i izrada vrhunskih svježih ljekovitih napitaka od divljeg voća i povrća. Također ćete se naučiti orijentirati i odrediti lokaciju na kojoj se nalazite. Educirati ćete se o ljekovitim pripravcima i onima koji mogu poslužiti kao prva pomoć i lijek u prirodi. Svaki sudionik izrađuje mali vlastiti herbarij te svi sudjeluju u pripremi i obradi hrane, to jest u radionici kuhanja na otvorenom. Pripremljena hrana servira se na prirodnim elementima- kamen, list, drvene posude. Naučiti ćete koje se biljke mogu jesti sirove, a koje treba termički obrađivati. Naučiti ćete osnove preživljavanja u prirodi (izrada skloništa, potraga za izvorima vode, izrada pomoćnog alata od prirodnih elemenata). Za sve one koji žele ostati preko noći pali se i logorska vatra koja pruža nezaboravno iskustvo i neponovljiv doživljaj. Provedite noć u skloništu, u divljini. Lovac na bilje pruža Vam neponovljivu avanturu uz koju ćete naučiti kako se snaći u prirodi. campfire-1585353_1920

Pustolovine uz kombinaciju mora i planine

Pustolovno izletnički centar Rizvan City nudi vam mnoštvo jedinstvenih, atraktivnih, nezaboravnih i pustolovnih aktivnosti. Savršena kombinacija programa na moru i planini omogućuje pružanje neponovljivih i inovativnih programa koji se ne mogu svugdje pronaći. Imati ćete priliku ispitati svoju snalažljivost u pravim filmskim uvjetima. Iskušajte se u paintballu, streličarstvu, špiljarenju, absallingu, trekkingu, jeep safariju i ostalim aktivnostima. Želite li doživjeti nezaboravan odmor sa svojom obitelji, prijateljima i kolegama  zasigurno ćete pronaći pravu pustolovinu u kojoj ćete svi zajedno uživati. Testirajte samoga sebe i okušajte u avanturi koju ćete zauvijek čuvati u svom srcu. Sigurni smo da ćete jedva čekati povratak ovim nezaboravnim doživljajima. pintball

Ples, fitness, tjelovježba

Naša tijela stvorena su da ih koristimo. Učenje kroz pokrete ima svoja korisna svojstva. Osim održavanja kondicije, povećanja mobilnosti mišića i boljeg općeg stanja zdravlja, kretanje utječe na našu kreativnost, osobito tijekom provođenja složenih vježbi koje aktiviraju i naše tijelo i naš mozak. Tijekom yoge, plesa, gimnastike moramo raditi sa svojim tijelom, ali i razmišljati o tome kako ćemo napraviti vježbu, trik ili nešto novo i zanimljivo. Naše tijelo i mozak su konstantno u potrazi za novim načinima kretanja. Složeni pokreti prilikom plesa ili bilo koje druge aktivnosti uvelike povećavaju razinu svoje kreativnosti. U fitnes studiju Ana’ Sensual razvijte svoju sposobnost koja će poboljšati vašu kreativnost. Biti ćete opušteni, ali i zasigurno se zabaviti. Ovo je jedinstveni studio samo za žene,  omogućuje maksimalno uživanje u vježbanju, druženju i radu na sebi.

person-768591_1920

Vožnja kanuima i drvenim čamcima

Postanite na jedan dan dunavski alasi, zaveslajte kanuima i drvenim čamcima kroz poplavne šume, kročite putem kuda idu divljači te uz timski rad pronađite sve što je neophodno za spremanje ukusnog podunavskog ručka.  Cijelo područje poplavne nizine Dunava vrvi ribom, a vi ćete vjerujemo uživati u u sasvim novoj okolini, svježem zraku i neponovljivoj avanturi uz Eko kuću Zlatna greda.

hiking-1246836_1280

Uz SelectBox saznajte koliki ste pustolov i uživajte u nezaboravnim avanturama!

 

 Autor: Živa Kovačević

SelectBox je naziv za originalne poklon pakete koji pružaju izuzetne doživljaje i nezaboravna iskustva. Kompletan program objedinjuje više od 1500 različitih poklon doživljaja koji se mogu pronaći u 14 različitih poklon paketa. Pozivamo vas da pogledate cijelu ponudu SelectBox-a, koju možete pronaći na web stranici www.selectbox.hr.

unnamed (5)