Izbjegnite stres radi povratka sa godišnjeg odmora..

Iako je ljeto bilo kišovito i tmurno, trenuci godišnjeg odmora za čovjeka predstavljaju oazu mira i uživanja . Ali sve što je lijepo kratko traje, pa tako se treba ponovo vratiti u radnu rutinu.

Evo nekoliko savjeta kako izbjeći stres povratka na posao:

1. Glavno pravilo je vratiti se sa ljetovanja dan, dva prije početka rada da dobijete malo više vremena za prilagodbu.

2. Dobro je prepoznati vlastite osjećaje, prihvatiti ih kao normalne i pokušati sebi pomoći tako što ćete u svakidašnju rutinu ubaciti malo čarolije koju ste osjetili na godišnjem. Isplanirajte neku aktivnost za vikend, iskoristite rujan, mjesec berba grožđa, za malo avanturističko putovanje te se uz zelenilo i čari prirode vratite u doba djetinjstva,mira i sreće.

vinska-kuca-19-670x360

Obitelj Dvanajščak – Kozol jedna je od mlađih obitelji vinogradara i vinara u Međimurju. Nastavljajući tradiciju svojih roditelja, danas obrađuje 8ha vinograda koji su smješteni na odličnim, osunčanim i povišenim položajima u okolici naselja Dragoslavec, pod nazivima Grofovo, Okrugli vrh i Mohokos. Vrh Mohokos nalazi se na 344,40 m iznad mora kao najviša točka Međimurja. Ova vinarija pruža mogućnost obilaska vinograda te degustaciju raznih domaćih delicija i vina te je odlična prilika za bijeg od stvarnosti.

3. Nemojte u panici sjest pred TV nego se vratite svom uobičajenom ritmu tjelovježbe koji ste vjerojatno promijenili tijekom godišnjeg odmora. Ako inače ne vježbate, ovo je pravo vrijeme da uključite tu zdravu naviku u život. Ako ste plivali, skijali, šetali, rolali ili nekako drugačije bili fizički aktivni tijekom odmora, sjetite se kako je to ugodno i kako se dobro pritom osjećate.

nordijsko_hodanje_cijela

Nemojte se prepustiti depresiji  zbog loših vremenskih uvjeta, uvedite tjelovježbu u život  uz ugodne zvukove glazbe Centra za ples, sport i fitness Savska koja vam nudi program po izboru – zumbu, pilates, korektivnu gimnastiku, kružni trening, reggaeton, salsu, latino ili standardne plesove.center-sport-ples-fitnes-savska-2

 

Odgovori