Fitness kao stil života

U današnje vrijeme kada tempo života zahtjeva puno sjedenja, a malo kretanja, neophodno je izdvojiti nekoliko sati tjedno i posvetiti se svojem tijelu.

Bilo kakva aktivnost, od lagane šetnje prirodom do profesionalnih sportskih vještina mogu se nazvati vježbanjem, a što odabrati ovisi naravno o osobnim preferencijama i mogućnostima. Općepoznata je činjenica da bavljenje sportom pozitivno utječe na ljudsko zdravlje, no unatoč postojećem znanju i svijesti o tome, poražavajući su podaci o postotku ljudi koji se aktivno bave nekim oblikom tjelesne aktivnosti. U posljednih nekoliko godina, razvojem društvenih mreža pogotovo, primjećuje se porast promoviranja zdravog načina života, svakodnevnog vježbanja i zdrave prehrane. Sve više velikih tvrtki u svojim poslovnim prostorima ima teretanu kako bi se zaposlenici opustili i osvježili tijelo i duh te posljedično bili što efektivniji na radnom mjestu. Prolazeći većim gradovima imamo osjećaj kako razni oblici fitness centara niču na svakom uglu, a gotovo da više i nema manjeg mjesta koje nema svoju teretanu. Uz sve te mogućnosti, oblike i programe vježbanja, jednostavno nemamo više izliku za svoju fizičku neaktivnost.

Istraživanja su pokazala da osobe koje redovito vježbaju obolijevaju rjeđe od osoba koje se svojim tijelom uopće ne bave, dobra funkcija imunološkog sustava može se održavati redovitom tjelovježbom, a redovita tjelovježba poboljšava kvalitetu sna i izbacivanje svakodnevnog stresa. Naravno, o gubitku kilograma i oblikovanju tijela da i ne govorimo.

Kako teretane ne bi bile pune samo tijekom proljeća, kada svi očekuju čudo i ekspresne rezultate prije ljeta, sada je idealno vrijeme kako biste počeli na vrijeme i svoje tijelo doveli u željenu formu, a time i poboljšali svoje zdravlje. U sklopu SelectBox-a predstavit ćemo Vam nekoliko fitness centara kako biste pokrenuli sebe ili svoje kolege, prijatelje, obitelj.

Amazona Fitness Club

Amazona-Fitness12

U prekrasnom okružju sportskog centra Vrapče nalazi se Amazona Fitness Club, jedna od najbolje opremljenih teretana u Zagrebu. Uz stručno osoblje, sprave najnovije američke linije te novouređeni prostor volje za vježbanjem neće nedostajati.  Uz klasičnu teretanu, nudi i razne grupne programe kao što su zumba, yoga, pilates…

Fitness Ana’s Sensual

afs_1-1024x682

Studio poznat po jedinstvenim programima vježbanja samo za žene, omogućuje pripadnicama ljepšeg spola da maksimalno uživaju u vježbanju, druženju i radu na sebi, a usput probude senzualnost i nježnost u sebi. To je moderan i inovativan način fitnessa koji kombinira elemente yoge, pilatesa i plesa oko šipke, a istovremeno oblikuje tijelo u čvrsto i poželjno, a pritom čuva ženske obline, podiže samopouzdanje te vraća vjeru u vlastito tijelo.

Fitness World Class

world_class_in3

Vrhunski opremljena teretana u samom centru Zagreba, u sklopu hotela Westin, teretana je s dugogodišnjom tradicijom, a pruža Vam mogućnost svakodnevne rekreacije i sporta, grupne treninge, ali i wellness oazu za opuštanje nakon treninga. World Class kao brend vrlo je tražen u svijetu, iz razloga što nude koncept vrlo kvalitetnog i efikasnog treniranja, uz stručno osposobljeno osoblje i moderan prostor.

Fitness Studio Magic Well

magic-well2

U Magic Well klubovima, koji su specijalizirani za žene, koriste se posebne sprave koje se optički, ali i funkcionalno jasno razlikuju od sprava poznatih u tradicionalnim fitness centrima. One su posebno djelotvorne i istovremeno blage za zglobove, pospješuju visoku potrošnju kalorija i smanjuju postotak masnoće u tijelu, zatežu muskulaturu i stabiliziraju kralježnicu i zglobove.

Fitness centar Sunset

Sunset-Fitness-Crop2

Centar je smješten u Puli, a ima franšizu PBS centra sportske izvrsnosti za program Body tehnike u rekreaciji, rehabilitaciji i vrhunskom sportu. Pristup centra je učiniti vježbanje užitkom kroz koji ćete otkrivati, učiti, graditi i snažiti svoje tijelo te time doprinijeti svojoj duhovnosti i osobnosti, otkriti savršeni mistični mehanizam ljudskog tijela i naučiti svakodnevno slušati svoje tijelo i signale koje nam ono šalje.

Medicinski Fitness Collum

collum3krop-1024x551

Uz prethodnu dijagnostiku i individualan pristup, personaliziranim programom doći ćete do željenih rezultata u skladu s Vašim potrebama i mogućnostima. U sklopu svoje djelatnosti nude tri vrste usluge: estetske u svrhu mršavljenja i oblikovanja tijela, rehabilitacijske i postrehabilitacijske prije ili nakon operacija te kondicijske pripreme za sportaše. Posebni su i po tome što u svojem Energetskom baru nude gostima svježe sokove od cijeđenog voća i miksanog sirovog povrća koje spravlja stručno osoblje.