Aromaterapija, mirisna njega tijela

Mirisni doživljaji koji vas vode kroz tisuće mirisa, opuštaju vas i omogućuju vam da u potpunosti uživate u sadašnjem trenutku. Prepustite se mirisima ruža, svježe vrbe, smreke i jake osvježavajuće metvice dok uživate u mirisnom i rajskom vrtu. To je dio aromaterapije.

Aromaterapija je vrsta medicine koja obnavlja ljudsko tijelo u cjelini. Danas ju koristimo na mnogo različitih načina. Među njima možemo izdvojiti proizvodnju parfema iz eteričnih ulja, aromaterapijsku masažu s mješavinom eteričnih ulja i raznih drugih proizvoda i postupaka koje olakšavaju svakodnevni stres i vraćaju sklad sa samim sobom.

Zašto aromaterapija?

Dopustite da vas upoznamo s mirisnim pričama, pokušajte udahnuti i osjetiti svaki miris. Čaj vruće kamilice omamiti će vas svojom svježinom i neobično nježnim mirisom, vruća kupka s slatkastim mirisom naranče milovati će vaše misli. Svijeće s mirisom lavande nose vas u zemlju snova i mira sa samim sobom, a miris vruće čokolade u vama iznenada budi osjećaj sreće i ugode. Vidite? Samo na spomen mirisnih doživljaja stvaraju se podražaji i osjećaj ugode. Aromaterapija je tajanstvena kao i složeni mirisi eteričnih ulja. Pri samoj pomisli na miris ruže i ružmarina vaše misli počinju se ponašati drugačije. Aromaterapija također zna kako jaki mirisi utječu na naš mozak i percepciju.

Ugodni mirisi nas uvijek smiruju i vraćaju prirodi. Stoga vam predstavljamo nekoliko načina kako se jednostavno prepustiti božanskim mirisima koji liječe i opuštaju. U ponudi poklon paketa SelectBox pažljivo smo odabrali najbolje mogućnosti uz koje ćemo vam izmamiti osmijeh na lice i uljepšati svakodnevni život. Saznajte kako si možete uljepšati život pomoću aromaterapije.

shutterstock_109837178

Za većinu znatiželjnika

Za one koji žele više i koji su za aromaterapiju vrlo zainteresirani, pripremili smo inicijalni tijek mirisnih priča. Uz pravilan izbor mirisa možete postići sve. Mirisi utječu na sve ljude tako da miris odabranog eteričnog ulja može utjecati na vas i vašu okolinu. Jeste li svjesni da vaš parfem može pomicati granice i utjecati na doživljaje onih koji se nalaze u vašoj blizini? Jeste li ikada pomislili da s pravilno odabranim parfemom možete povećati svoje samopouzdanje i utjecati na druge? Bez da izreknemo ijednu riječ miris će učiniti svoje i privući druge. Svatko tko je zainteresiran za stvaranje prirodnih parfema od eteričnih ulja pozvan je da prisustvuje radionicama aromaterapije i osnovama izrade parfema. Ponudu provjerite OVDJE.

Zanimljivosti o aromaterapiji

Eterična ulja izrađena su od bilja, cvijeća, voća i raznih plodova. Stoga ne čudi da ih nalazimo u prirodnoj kozmetici. Sva kozmetika temelji se na mirisima iako su neki umjetno proizvedeni, a neki su potpuno prirodni. Vjerovatno ne trebamo ni spominjati da su samo prirodni mirisi i sastojci korisni za vaše blagostanje, zdravlje i osjećaj ugode.

• Eterično ulje čajeva sve se više koristi u kozmetičkoj industriji. Pomaže suhoj koži te je vrlo učinkovito u borbi protiv prištića i akni. Istovremeno, korisno je i za razne upale i bolesti.

• Postoji više vrsta lavande od kojih neke služe za jačanje, a neke za opuštanje. Ukoliko imate problema sa spavanjem, prije odlaska u krevet na jastuk nanesite nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, ubrzo ćete utonuti u san.

• Eterično ulje ruže osim što je kvalitetno može poslužiti i u kuhinji. S njime možete ukrasiti glazuru na torti ili dodati koju kapljicu u čaj.

• Eterična ulja timijana i čajeva liječe niz neugodnosti, poput bolesti noktiju.

shutterstock_159929081

Aromatični dodir tijela

Imamo zagonetku za vas: “Na koji način možete koristiti eterična ulja, uživati u aromaterapiji, brinuti za cijelo tijelo, opustiti se i pri tome ništa ne raditi?” Odgovor je masaža s aromatičnim uljima. Masaža je sama po sebi zdrava te vrlo učinkovita u ublažavanju stresa i pružanju osjećaja ugode i odmora. Kada stručnim rukama masera dodamo ljekovita, mirisna, slatkasta i umirujuća eterična ulja, masaža se pretvara u pravu magiju i kraljevski tretman. Koža je naš najveći organ stoga joj moramo pružiti posebnu njegu. Masaža pri kojoj se koriste masažna i eterična ulja savršen su način aromaterapije. Angažirajte sva osjetila i doživite potpuni užitak. Vaše nosnice će sretno udisati miris prirode, a vaša koža će rado prihvatiti ljekovita ulja i mirise koji će ostaviti trag mekoće i ugode. Hipokrat je rekao: “Ako želimo biti zdravi, moramo se svaki dan kupati u mirisnim kupkama i priuštiti si masažu.” Aromaterapijska masaža jedna je od najstarijih metoda za održavanje zdravog tijela i uma, pri njoj se isprepliće moć eteričnih ulja i ljekovita moć dodira. Pri aromaterapijskoj masaži koriste se posebne kombinacije prirodnih biljnih ulja i eteričnih ulja.

shutterstock_121122934

Ponovno smo za vas odabrali samo najbolje. Na aromaterapijskoj masaži možete uživati kod jednog od naših partnera:

Uživajte u mirisnim doživljajima SelectBox poklon paketa!

Autor: Živa Kovačević