FESTIVAL ČOKOLADE U OPATIJI, 4. – 6. prosinac 2015.

U sklopu projekta Zima u Opatiji, definitivno najslađa manifestacija – Festival čokolade, održat će se prvog vikenda u prosincu, točnije od 4. do 6. prosinca.

TZO_FC2015_Plakat

Na jubilarnom  10. festivalu predstavit će se  najbolji domaći i međunarodni  čokoladni brendovi, ali i mali specijalizirani proizvođači originalnih slastica od čokolade. Izložbeni i prodajni dio festivala smješten je u Kristalnu dvoranu Hotela Kvarner, gdje svaki proizvođač na svome štandu predstavlja ono najbolje iz svoje ponude. Osim u Kristalnoj dvorani, atraktivni programi poput radionica, predavanja, degustacija, koncerata i izložbi vezanih uz čokoladu održavaju se u svim opatijskim hotelima i restoranima, ali i  umjetničkim galerijama, izložbenim paviljonima te muzejskim i školskim prostorima. Moglo bi se reći da će Opatija ovaj vikend biti okupana čokoladom. Udruženi slastičari stvaraju i veliku carsku tortu, a poseban dio manifestacije je “Opatijski paradox”, jedinstveno događanje u kojemu se uz stručno vodstvo sljubljuju okusi raznih vrsta čokolade i kvalitetnih vina iz regije. Maštovite slastice razmazit će i oduševiti i najveće gurmane, stoga je Opatija ovog vikenda nezaobilazno odredište za svakog ljubitelja čokolade.

visitopatija.com1

Foto: visitopatija.com

“Sve što trebate je ljubav, ali ponekad i malo čokolade neće naškoditi.”

U pitoresknom opatijskom portu, krcatom barkama i okupanom mirisom borova, smjestio se Yach Club Opatija, pravi mali hram domaće istarsko-primorske kuhinje s tri terase ponad samoga mora.

jacht-1-1024x551

 

Ribari, nautičari i gurmanski znalci ovdje hodočaste svakodnevno, jer su marende kao kod naših nonica, jer plave ribe uvijek ima, a rakovi, školjke i oborita riba pripremaju se i za najveće sladokusce. Nakon bogate gastronomske ponude, zasladite se Čokoladnim trisom : čokoladni mousse, čokoladna torta s višnjama i čokoladni kolač s maslinovim uljem po promotivnim cijenama.

Jer, kao što izreka kaže:

Čokolada nije varanje. Nakon slanog jela čovjek treba nešto da sebi zasladi. To je život, a ne varanje.”