Enigmarium – Najzabavniji Escape Room za upoznavanje Zagreba

„Idemo još jednom?“ bila je moja prva misao kada smo završili igru Unlock Zagreb. Ovo je najzabavniji, inovativniji i avanturističkiji način upoznavanja grada! Sjećate li se još školskih izleta? Strašno dosadno. Vodiči su držali predavanja s hrpom beskonačnih podataka, a kasnije se nitko nije sjećao ničeg drugog osim gdje su dobivali dobre sendviče. Danas se rijetko čega sjećam, pogotovo ako se priče s izleta ne provlače kroz razgovore s prijateljima s kojima sam putovala. A postoji li bolji način za učenje, nego kroz aktivno sudjelovanje u otkrivanju znanja koje skriva grad? Sve to nudi Escape Room Enigmarium s jednom od najboljih igara u Europi – Unlock Zagreb.

Enigmarium

Tajne, avanturistički duh i naprezanje moždanih vijuga

Avantura počinje odmah na ulazu. Dočekuje nas lijepa Ema, koja se već unijela u ulogu pripovjedača. Objašnjava nam kako se igra odvija. Dobivamo veliku drvenu knjigu s bravama za koju moramo tražiti ključeve. Svaka stranica u knjizi predstavlja daljnje upute i dok ne nađemo ključ, ne znamo kamo ići. Nakon svakog pronađenog znaka, trebali smo se javljati Emi.

Krvavi most i viteške priče

Osim što igra uključuje traženje ključa na najmaštovitiji način, kroz nju također učite povijest Zagreba i slušate viteške priče. Krvavi most je mjesto koje je svoj naziv dobilo po dugotrajnim bitkama vitezova dvaju naselja – Kaptola i Griča. Nekoć je postojao most, ali danas je ulica popločana, a ime se još uvijek čuva. Ovo nije samo priča, već dio zagrebačke povijesti. Krvavi most povezan je i s jednom legendom oko koje je osmišljena igra Unlock Zagreb. Legenda kaže da su vojvotkinja Ružica i vitez Pavo bili zaljubljeni, ali su pripadali različitim naseljima. Ružicu je za nevjestu izabrao opaki vojvoda Grdun, a vaš je posao tijekom igre da je spasite od njegovih kandži.

Ako volite mistične priče, legende i pomalo zastrašujuću prošlosti, ova priča će vam se jako svidjeti!

krvavi most

Jedan sat šetnje pokraj zagrebačkih znamenitosti

Počinjemo s igrom! Dobivamo sve što nam je potrebno za ovo putovanje: veliku drvenu knjigu s bravama, olovku, papir i telefon. U svakoj točki moramo nazvati Emu, a također nam je dostupna kada trebamo pomoć s uputama. Prvi zadatak je uvijek najteži jer morate dešifrirati sustav po kojem je igra napravljena. Nakon toga, kada razumijete bitne točke, postaje lakše. Spuštamo se kroz Krvavi most i idemo do prve točke. Uzbuđeno tražim tajne simbole, figure koje bi mogle nešto značiti i pregledavam bršljanom obrasle stupove.

Put nas vodi od jedne do druge znamenitosti. Svi su znakovi dio zgrada, natpisa, kipova – slika koje ne možete primijetiti kao obični turistički prolaznik. Zato obraćam pažnju na svaku sitnicu, uočavam sve posebne značajke stare arhitekture i naćulim uši kako bih možda nešto čula od vodiča turističkih grupa, a što bi mi bilo korisno.

Igra traje jedan sat, ali nitko nas ne požuruje. Trebao nam je sat i 8 minuta da riješimo sve zagonetke. U međuvremenu smo vidjeli gdje ćemo ići na sladoled i gdje su rasprodaje – put nas vodi kroz glavni trg. Takva bi igra koristila svakom gradu! Čak i u Ljubljani, iako je vrlo dobro poznam.

Unlock Zagreb

Uspjeli smo!

Nakon dobrog sata, bili smo puni dojmova i vraćamo se u Enigmarium. Ema nam je čestitala i dala nam posljednju zagonetku. Kada smo je uspjeli riješiti, dobili smo nagradu! Sljedeći put kada budem u Zagrebu, definitivno ću ići ovdje. Igra je doista vrhunska, što potvrđuju i TripAdvisor recenzije entuzijastičnih posjetitelja.

Enigmarium

Ako ne sada, onda kada? Ne oklijevajte, avanturu Escape Room-a Enigmarium (Unlock Zagreb) možete pronaći u sklopu SelectBox poklon paketa, a možete je pokloniti svojim najmilijima ili sebi! 🙂 Više o ponudi Escape Room-a Enigmarium pogledajte OVDJE >>

 

__________________________________________________________________________

SelectBox je naziv za poklon pakete koji omogućuju originalne doživljaje i nezaboravna iskustva. Cijeli program obuhvaća više od 1800 različitih doživljaja, dostupnih kroz 26 različitih paketa. Za lakši odabir vašeg poklona i cjelokupnu ponudu SelectBox, slobodno pogledajte www.selectbox.hr.