EN PRIMEUR MALVAZIJE, GRAŠEVINE I POŠIPA 2015.

Jučer, 10.2.2015. g. u zagrebačkom hotelu Esplanade održano je 4. en primeur kušanje vina  te je organizacijom i posjećenošću dokazalo je da je taj događaj prerastao u velik, i komercijalno ozbiljan vinski skup. Tradicionalno u hotelu Esplanade upriličili su ga, po francuskom uzoru, udruge Vinistra, Graševina Croatica i Vino. Bila je to prigoda da se već sada razabere kakve je rezultate polučila lanjska berba i da se počinju sklapati prvi komercijalni poslovi.

Nastupilo je čak 75 vinara te je kušanje je okupilo  vinare Istre, Slavonije i Dalmacije koji su premijerno predstavili netom punjena vina, berbe 2014., te nekoliko svojih odležanih vina.

Udruga-graševina-Croatica

En primeur degustacijama, tj. predstavljanjem mladih vina želi se profesionalcima u enogastronomiji prikazati potencijal berbe te im olakšati odluku o kupovini ili rezervaciji mladih vina, a zajedničkim nastupom vinara iz najznačajnijih vinskih regija želi se dodatno potaknuti  kultura konzumiranja vina.

 

Neprestani rast broja izlagača i regija koja sudjeluju u ovoj manifestaciji govori u prilog važnosti degustacija mlade berbe i ovakvih događanja.Predsjednik Udruge Vinistra Nikola Benvenuti ističe da je ovakva manifestacija (koju je Vinistra i pokrenula)korisna i vinarima i profesionalcima vezanim uz vino.

Vina Benvenuti možete degustirati i u sklopu ponude SelectBox-a Avantura okusa , u kojoj možete kombinirat ove božanske okuse sa okusima domaćeg sira:http://www.selectbox.hr/place/vinarija-benvenuti

SB Stol za dvoje C 1

Ili možete čak i odigrati nagradnu igru, i nagraditi sebe i partnera poklon paketom Stol za dvoje  sa bogatijom degustacijom Benvenuti vina:

http://www.menu.hr/nagradni-izazov/darujemo-selectbox-romanticnu-veceru/.

 

Sretno !