Dijamantni piling lica, kuća ljepote ART-PE

Što pomislite kada čujete “dijamantni piling”? Meni prvo na pamet padne Samantha iz serije “Seks i grad”, kad je s kemijskog pilinga izišla oguljenog lica – crvena kao rak! Srećom, nakon moje posjete ART-PE salonu za njegu lica dijamantnim pilingom, asocijativna veza u mom sjećanju se promijenila. U nastavku pročitajte što je to dijamantni piling, kako se radi i zašto ga posjetiti u sklopu SelectBox ponude.

Seks i grad

Samantha iz Seks i grada nakon kemijskog pilinga.

Što je dijamantni piling, a što nije?

Za razliku od gore spomenute situacije u kojoj je Samantha imala reakciju na kemijski piling, dijamantni piling je potpuno druga priča. To je mehanička mikro dermoabrazija kože koja nije bolna i ne ostavlja za sobom neugodno dugotrajno crvenilo. Zapravo, radi se o blagom guljenju kože dijamantnom brusilicom s kojom se uklanjanju sva mrtve stanice kože s lica. Uređaj s kojim se izvodi dijamantni piling djeluje na temelju dva principa – brušenja i vakuuma.

Dijamantni piling stoga nije štetan ili bolan tretman. Za sobom ostavlja obnovljenu kožu lica i ugodan osjećaj mekoće i svježine. Vakuum osigurava čvrsto prianjanje dijamantne četke za kožu i pomaže pri uklanjanju mrtvih stanice kože.

Dijamantni piling

 

Dijamantni piling u kući ljepote ART-PE 

ART-PE je novi salon, moderno opremljen i vrlo čist. Po dolasku se upoznajem sa svojom kozmetičarkom Majom i praktikanticom Miom. Odvele su me do kozmetičkog stola i prvo me posavjetovale o odgovarajućoj njezi za moj tip kože, a zatim mi preporučile blagi dijamantni piling. Maja odmah vidi da imam dosta otoka suhe kože, što je tipično za mene kad dolazim s putovanja – a vratila sam se upravo dan ranije i tretman će mi vrlo dobro doći.

Prije nego se predam ovoj vrsti njege, želim saznati što više o njoj. Lice je, naposljetku, vrlo osjetljivi dio tijela i želim biti upoznata sa svakom novom metodom koju prethodno nisam isprobala. Kozmetičarka Maja objašnjava sve o tijeku njege, dijamantnom pilingu i preparatima koje će se koristiti tijekom tretmana. Zadovoljna sam sa svim informacijama i radujem se pilingu!

Art Pe

 

Pripreme za dijamantni piling

Za početak je kožu potrebno pripremiti za njegu koja slijedi. Iako sam došla bez šminke, Maja mi prvo čisti lice mlijekom za čišćenje i tonikom. Zatim slijedi blagi kemijski piling s 5% voćne kiseline. Kozmetičarka me uvjerava da je ovo najblaži oblik kemijskog pilinga koji se koristi na osjetljivijoj, mladoj koži. Voćne kiseline su sigurne za upotrebu, ne uništavaju pigment i ne uzrokuju svrbež ili osjećaj pečenja.

Voćna kiselina

Na obraz mi nanosi preparat s 5% voćne kiseline i pričeka nekoliko minuta da se osuši, poput maske za lice. Isprva sam pomislila da će se sloj proizvoda samo izbrisati s lica, ali pogriješila sam. Maja prstima krene “guliti” preparat s mog lica, čime je uklanjala i prvi sloj stanica. Osjećaj je sličan snažnoj masaži i vrlo je ugodan. Zadovoljna sam što je već u prvom koraku očišćeno toliko odumrlih stanica kože. Kada je kemijski piling završio, imala sam osjećaj da mi je u licu proradila cirkulacija, a koža je bila ugodno topla. Pripreme za dijamantni piling su završene.

Dijamantni piling

Dijamantni piling

Sljedećih dvadeset minuta je na redu dijamantni piling – fizičko uklanjanje mrtve kože koja se postiže mikro dermoabrazijom. Vrh naprave je izrađen od drobljenih dijamanata i tupog je oblika. Također ima i više nastavaka – veći su za veće površine lica, a manje za područje nosa i očiju. Kada biste vrhom ugašene naprave prošli licem, odmah biste shvatili koliko je nježan. Vakuum ga čini još učinkovitijim.

Mikro dermoabrazija

U načelu se preporučuje nekoliko uzastopnih tretmana, naravno – ovisno o tipu kože. Dijamantni piling funkcionira po principu obnove kože i nije agresivan, stoga su dugotrajni rezultati vidljivi nakon svega nekoliko tretmana. Ako pretražite web, saznat ćete kako je ova metoda učinkovita za mnoge vrste nepravilnosti kože – akne, prištiće, ožiljke… Dijamantni piling tjera kožu da se brže oporavi, a posljedica je da se nepravilnosti brže uklanjaju.

Osobno mi je proces dijamantnog pilinga prošao ugodno, bezbolno i učinkovito. Rezultati su odmah bili vidljivi.

Piling

Njega kože nakon pilinga

Unatoč činjenici da je dijamantni piling nježan, koža je nakon zahvata lagano iziritirana. Moja je koža pogotovo specifična jer se odmah buni i reagira na bilo koju vrstu tretmana. Čak i kada kod kuće napravim piling od prirodnih sastojaka, sat vremena nakon je i dalje crvenkasta i iziritirana. Stoga me lagano crvenilo nakon dijamantnog pilinga nije iznenadilo.

Maska za lice

Nakon pilinga, vrijeme je za umirivanje kože medom. Kozmetičarka Maja mi na lice prvo stavlja malu količinu kako bi provjerila kako će koža reagirati. Budući da me maska ne peče i nije neugodna, to je znak da je može primijeniti na cijelo lice. Na lice mi nanosi hladnu, ugodnu masku, a preko nje nanosi posebnu gazu koja se brine da se maska ne isuši previše i s time pospješuje zadatak vlaženja i smirivanja kože. Zatim isključuju svjetla i puštaju me da odmaram 20 minuta s maskom na licu. Bilo mi je toliko ugodno da sam umalo zadrijemala.

Maska za lice

Kada je maska napravila svoje, Maja je briše vlažnim ručnicima i nastavlja njegu kože. Moja koža traži hidratantni serum i kremu. Otkrivam kako imam vrlo suhu kožu koja treba veću razinu hidratacije pa mi na lice stavljaju masni serumu za suhu kožu kojeg moje lice zahvalno prihvaća. S ovim korakom, tretman lica je završen. Pogledam se u ogledalo i iznenađujem se kada vidim da je crvenilo nakon maske gotovo u potpunosti nestalo! U isto vrijeme, sva suha koža je nestala – moje lice je preporođeno, koža je zategnuta i čišća. Kakvi bi tek rezultati bili kada bih imala koju godinu više!

Njega lica

Njega kože nakon pilinga i dojam sljedećeg dana

Nakon završenog tretmana, kozmetičarka mi daje par uputa – kožu treba dodatno hidratizirati, piti više tekućine i izbjegavati direktnu sunčevu svjetlost na nekoliko dana. Koža je nakon pilinga osjetljivija i sklonija isušivanju ako nije pravilno njegovana.

A kako sam se osjećala sljedećih dana? Osim što je moja koža bila znatno fleksibilnija, osjećala sam potrebu za češćom upotrebom kreme jer je u nekim područjima bila malo zategnuta. Inače, nisam primijetila neželjene promjene ili nuspojave. Čini se da se koža intenzivno obnavlja i treba malo više pozornosti i brige. Također se ne preporučuje nanošenje šminke do sljedećeg dana.

12Toplo vam preporučujem da doživite jedan od tretmana lica u kući ljepote ART-PE gdje nude suvremene pristupe njezi kože i gdje će vam osigurati pravilan izbor tretmana. Ponudu možete pronaći u sklopu SelectBox poklon paketa OVDJE >>

Fotografije su u vlasništvu autora teksta. Njihovo korištenje nije dopušteno bez prethodnog dopuštenja.

__________________________________________________________________________

SelectBox je naziv za poklon pakete koji omogućuju originalne doživljaje i nezaboravna iskustva. Cijeli program obuhvaća više od 1800 različitih doživljaja, dostupnih kroz 13 različitih paketa. Za lakši odabir vašeg poklona i cjelokupnu ponudu SelectBox, slobodno pogledajte www.selectbox.hr.

valentinovo