Whisky Sajam % Fair ZG015 – prvi regionalni sajam whiskeya u Zagrebu

Zagrebački Hypo Event centar će 13. i 14. ožujka biti domaćin prvog regionalnog Whisky Sajma. Posjetitelji će za cijenu dnevne ulaznice od 50 kn moći saznati više o ovom cijenjenom piću, upoznati se s ponudom te isprobati vrhunske whiskyje, a degustacija će biti moguća uz kupnju kupona po cijeni od 10 kn. Svi vodeći hrvatski uvoznici i distributeri predstavit će se u izložbenom prostoru u dvorani Kornati, a pridružit će im se i neki strani izlagači. Očekuje se da će sajam posjetiti dvije do tri tisuće ljubitelja whiskyja.

accroche_special_bottlings_0Jedno piće, tisuću okusa moto  je ovog sajma koji će i ljubitelje i znatiželjnike uvesti u svijet ovog anđeoskog pića u kojem uživa cijeli svijet. Znate li da okus whiskyja ovisi o obliku čaše iz koje ga pijete? Saznajte kakva čaša je najbolja za whisky na ovoj zanimljivoj radionici. Kušat će se konjak Hennessy te whisky Glenmorangie iz različitih čaša pa ćete se i sami moći uvjeriti da ste dosad živjeli u zabludi. Uz mogućnost degustacije, posjetitelji će moći saznati puno informacija o whiskyju, naučiti kako se pije whisky, upoznati različite proizvođače i vrste te uživati u koncertu Belfast Fooda.

Na sajmu će  se predstaviti vodeći proizvođači i uvoznici.AA-Sinatra Posjetitelji će moći kušati i ekskluzivno izdanje Jack Daniel’s Sinatra Select, whisky kojim Jack Daniel’s odaje počast napoznatijem fanu ovog američkog whiskyja, legendarnom Franku Sinatri. U ponudi će se pronaći i The Famous Grouse koji je, prema rezultatima prodaje, najomiljeniji whisky u Škotskoj. The Macallan ima gotovo kultni status kod ljubitelja kao i  Glenfiddich, najpoznatiji i najprodavaniji single malt škotski whisky na svijetu. Pernod Ricard će u ponudi imati svoje najpoznatije whisky brandove: Chivas RegalBallantine’s i najprodavaniji irski whiskey na svijetu – Jameson. Ostatak ponude morate doći vidjeti i još bolje iskušati.

Whisky entuzijasti imat će priliku sudjelovati u dvije radioniceMaloj školi kušanja i Škotskom whiskyju. Mala škola kušanja škotskog whiskyja pod sponzorstvom MIVA Galerije vina uključuje kušanje Glenmorangie Originala, Glenmorangie Quinta Rubana i Ardbeg Tena te edukaciju o razumijevanju aroma whiskyja  te načinu kušanja. Cijena sudjelovanja na kušaonici je 150,00 kn, a broj mjesta je ograničen. Na radionici Škotski whisky sudionici će moći naučiti  o povijesti, vrstama i procesu proizvodnje škotskih whiskyja te o whisky regijama u Škotskoj. Cijena sudjelovanja je 80,00 kn, a broj mjesta je ograničen.

whiskysajam2

Uz radionice, ljubitelji whiskyja moći će i prisustvovati edukativnim  predavanjima te okruglim stolovima u petak, 13. ožujka u 18:00. gdje će  Lada Radin,Božo Sušec, Saša Zalepugin i Domagoj Jakopović Ribafish uz moderatora Darija Grabarića objasnit posjetiteljima zašto vole whisky tijekom takozvanog okruglog stola Whisky u Hrvata koji će se baviti zanimljivim činjenicama o ovom piću koje je popularno i među hrvatskim korisnicima, unatoč tome što se u Hrvatskoj gotovo i ne proizvodi.

whiskysajam1Bit će  moguće i saznati više na zatvorenim radionicama koje će se detaljnije baviti poviješću, tradicijom i kulturom ispijanja whiskyja. Uz proizvođače i uvoznike whiskyja  bit će prisutni i proizvođači čokolade, meda i sira, a posjetitelji će moći odabrati nešto iz bogate ponude restorana Spoon, koja će biti prilagođena duhu whisky sajma te neki od poklon paketa SelectBox-a.

 Uvjereni smo da će sajam koji kombinira zabavu i edukaciju već u prvom izdanju biti priznat i prepoznat i od strane struke i od strane istinskih zaljubljenika u ovo vrhunsko piće.