Dinner in the sky u Hrvatskoj

Riječ je o zaista jedinstvenom gastronomskom doživljaju u kojem ćete ove godine, osim u Zagrebu i Splitu, moći  uživati  i na Hvaru, u Dubrovniku i Ljubljani.

The summer is set to sparkle as Hotel Cipriani teams up with 5th Events to bring you a dining experience like no other

Ideja i koncept događaja Dinner in the Sky nudi nezaboravno iskustvo vrhunske večere za 22 osobe – uz ekskluzivnu atmosferu, nezaboravan pogled i kuhinju najboljih chefova na na  visini od 50 metara. 

U suradnji s hotelom Westin Zagreb, svjetski poznati događaj Dinner in the Sky otvara svoja vrata u hrvatskom glavnom gradu na nekoliko dana u svibnju 2015. Događaj će se održati ispred spomenutog hotela te će ugostiti najbolje chefove iz Hrvatske i inozemstva koji će se  osobno pridružiti gostima na visini od 50 metara kako bi posluživali i pričali o svojoj hrani i jelovniku i omogućit će vam jedinstven i poseban obrok koji možete podijeliti s obitelji i prijateljima. Ta će ekskluzivna atmosfera s izvanrednom hranom i izravnim kontaktom sa chefom stvoriti nezaboravan doživljaj za stanovnike i posjetitelje  ovog događaja.

U Zagrebu će posjetitelje će ugostiti finski chef Sasu Laukkonen i izršni chef kuhinje hotela Westin Zagreb Tomislav Hruban. Šef kuhinje ”iz srca”, Helsinkija, Sasu Laukkonen, donio je dvije stvari na helsinšku ugostiteljsku scenu: mogućnost organskog obroka spremljenog od organskog i divljeg uzgoja te koristi prirodne  i fairtrade sastojke i predstavlja domaću kuhinju u opuštenoj atmosferi. Nakon 15 godina rada u ugostiteljstvu, 15. listopada 2010. otvorio je novi restoran u Eiri u Helsinkiju pod nazivom CHEF & SOMMELIER koji je dobio Michelinovu zvjezdicu 2014. godine. 10408819_686053208180289_1193562857389144425_nNjegova kuhinja je ambiciozna, čista okusa, domaća i originalna – u skladu s njegovim svjetonazorom,a dolazi iz srca budući da je Sasu uglavnom samouki kuhar. Ono što želi postići je finesse-dining (izraz koji koristi i slijedi): osobnu, otvorenu i modernu kuhinju, ambijent i uslugu svakodnevno i stalno.

Tomislav Hruban izvršni je šef kuhinje hotela Westin Zagreb. Tomislav započinje svoju karijeru u obiteljskom restoranu koji je otvorio njegov djed 1968. g. DITS-Zagreb-2015Zahvaljujući svojoj stručnosti, talentu za detalje, ali i direktnom i jednostavnom odnosu prema domaćoj i međunarodnoj kuhinji, dobio je nadimak ”Jamie Oliver Balkana”. Brojne nagrade i priznanja uslijedili su nakon ovog razdoblja te je hotel Westin Zagreb, gdje je Tomislav izvršni šef kuhinje, ponosan na njegovo umijeće vrhunske kuhinje i ljubav prema kuhanju.

Što se tiče ostalih gradova, još nije poznato tko će kuhati, ali su poznati termini:

DSC7692

Zagreb 13.-17.5.2015.

Split 9-19.7.2015.

Dubrovnik 6-16.8.2015.

Hvar 23.7-2.8.2015.

Paketi i cijene se kreću od 39 eura za brunch meni do 99 eura za večeru od 5 slijedova, a ukoliko se spremate za ljeto i ne jedete tako kasno, možete se počastiti degustacijom vina  ili koktela za 29 eura.

Odaberite datum, željenu večeru odletite u nebesa s vrhunskim chefovima.

10565030_617711905014420_6936154887256567708_n