Započnite dan poletni i sretni!

Započeti dan konzumiranjem tople vode s limunom je zdravo,  to nam je poznato već dugi niz godina. Ne samo da ubrzava metabolizam, limun obnavlja i potiće rad jetre.

voda-limun-vitkost-imunitet-slika-280913

Citrusno voće poput limuna bogato je vitaminom c i askorbinskom kiselinom.  Poznato je da je vitamin c glavni saveznik u borbi protiv svih oblika prehlada, a askorbinska kiselina pomađe u apsorbciji željeza koje je nužno za normalno funkcioniranje organizma.

Ako je vaše tijelo u kroničnoj PH neravnoteži, ono je osjetljivije te samim time podložnije bolestima. Iako se čini kiseo, limun je snažno alkalizacijsko oružje  i njegova konzumacija je najbolji način postizanja PH ravnoteže, osobito ako je vaša prehrana bogata mesom i sirom ili konzumirate alkohol.

No, to nije sve!

Iako će se mnogi odreći jutarnje kave, kombinacija vode i limuna pomaže hidratizirati i oksidirati krv zbog čega ćete se osjećati poletno i sretno!

Briga za zdravlje trebala bi biti na vrhu naših prioriteta.  Nepravilna prehrana, stres i ubrzan način života ostavljaju dalekosežne posljedice te je važno na vrijeme reagirati.

Odgovori