Skrivene čari hrvatskih rijeka

Hrvatske rijeke nude brojne mogućnosti za one koji traže aktivan odmor, ali i za one koji vole uživati u biserima prirode. U Hrvatskoj se nalazi mnoštvo predivnih rijeka, a svaka od njih ima svoju priču. Predstavljamo vam neke od bisera hrvatskih rijeka i aktivnosti povezane s njima. Priuštite si malo drugačiji odmor, ne morate putovati daleko – posjetite vama najbližu rijeku.

Rijeka Cetina

Najveća srednjodalmatinska rijeka Cetina  nezaobilazna je destinacija za brojne ronioce i istraživače koji su očarani ljepotama neobične i predivne rijeke. Još uvijek nedovoljno istražena privlači sve veći broj znatiželjnih posjetitelja. Tajnovita Cetina ima nekoliko izvora, a najveći je Glavaševo jezero koje je duboko više od 100 metara. Brojni ljubitelji raftinga za vrijeme ljetnih mjeseci ne propuštaju posjet Cetini i njezinim predivnim čarima. Jednu od najljepših i najčišćih rijeka karakterizira ljepota okolne prirode i netaknuta okolina. Adrenalinski sportovi na rijeci Cetini duga su tradicija i garancija da ćete provesti nezaboravan dan. Rijeka Cetina pruža Vam mogućnost vidjeti prekrasne ljepote prirode iz drugačije perspektive.cetina 560x340

Jeste li spremni prihvatiti izazov? Smatrate li se avanturistom rafting je disciplina koju morate probati. Potrebne su vam samo dobra volja i plivačke vještine. Slušate li iskusne stručnjake koji će biti uz vas vaša avantura ostati će zauvijek zapamćena. Croatia rafting pružiti će vam avanturistički doživljaj i zabavne sadržaje, a vi ćete jedva čekati ponovni povratak biseru Dalmacije. Uz rafting, dozu adrenalina i zabave uživajte u čarima prirode i nezaboravnoj avanturi.

Rijeka Kupa

Uživajte u prirodnim ljepotama Kupe koja obiluje raznolikošću flore i faune, a njena kristalna svježina pruža predah od ljetnih vrućina. Kupanje, veslanje, skakanje u rijeku samo su dio društvenih aktivnosti  koje će zabaviti vas, vašu obitelj i prijatelje. U mirnijem dijelu rijeke nalaze se brzaci koji su sigurni i za one bez veslačkog iskustva. Kupa je idealno mjesto za druženje. Ovom adrenalinskom doživljaju zasigurno ćete se jedva čekati vratiti. Iskušajte canyoning, rafting, kanu safari i saznajte koja je vaša omiljena aktivnost. kupa 560x340

Uz rekreativni turizam Gorskog toka i kanu safari upoznati ćete čari i ljepote Kupe i prirode koja je okružuje. Ako ne znate o čemu se radi objasniti ćemo vam. Zatvorite oči i zamislite kako se lagano spuštate niz kristalno čistu rijeku, prolazeći kroz duboke kanjone, tjesnace i slapove, okruženi netaknutom prirodom. Sigurno smo da ćete nakon što otvorite oči jedva čekati polazak prema rijeci. Provedite nezaboravan dan uz adrenalinske sportove i aktivnosti koje će vas nasmijati.

Za ovo vodeno uživanje društvo Gorski tok koristi samo vrhunske “sit on top” kayake koji se odlikuju stabilnošću i čine ovaj izlet pogodnim kako za odrasle tako i za djecu. Čamci ovakve vrste su nepotopivi jer su izliveni u jednom komadu, nemaju korito , a imaju odvodnju te ih voda ne može napuniti. To ih čini jednim od najsigurnijih čamaca. Za one sklone izazovima tu je “grbajelska lijana” koja ipak od vas traži spretnost i kondiciju.

Rijeka Mrežnica

Netaknuta priroda, bogati biljni i životinjski svijet zasigurno vas neće ostaviti ravnodušnima. Jedna od najljepših i  najzanimljivijih vodotoka hrvatskog krša svojim slapovima, špiljama i ljepotom privlači sve više znatiželjnih posjetitelja.mrežnica 560x340

Kanuking Avantura za vas organizira pustolovne i rekreativne djelatnosti na rijekama koje će vas oduševiti. Mogućnost plovidbe i istraživanja Mrežnice raftingom ili kanu čamcima savršen je način za uživati u lijepim danima koji su pred nama. U sklopu Kanuking Avantura možete isprobati i plovidbu u colorado čamcima. Jednostavna i zanimljiva iskustva koja ćete zauvijek nositi u svojim srcima.

Rijeka Zrmanja

Biser sjeverozapadne Dalmacije pogodan je za sve vrste sportova na vodi. Rafting, kajak safari, vožnja brodom po Zrmanji , pješačke ture, off road, biciklisitčke ture, posjet Cerovačkim špiljama samo su dio bogate ponude u kojoj imate priliku uživati. Iskusite brzace i sedrene slapove na 14 km dugoj dionici kanjona rijeke Zrmanje. Okolina je stvorena za sve one željne odmora u netaknutoj prirodi i na svježem zraku. Zrmanja se odlikuje bogatom florom i faunom. zrmanja 560x340

Village Zrmanja je idealan odabir za bijeg od gradske gužve. Nalazi se na obroncima iznad grada Obrovca, odakle se prostire veličanstven pogled na planinu Velebit i kanjon rijeke Zrmanje. Koncept Village Zrmanja zamišljen je kao idealno naselje stvoreno za one željne odmora u netaknutoj prirodi, u osami, na svježem zraku daleko od gradske gužve. Iako svega 40 kilometara udaljen od Zadra ovo mjesto nudi priliku za bijeg od svakodnevnice uz cijeli niz sportsko rekreativnog i avanturističkog turizma.

Autor: Živa Kovačević

SelectBox je naziv za originalne poklon pakete koji pružaju izuzetne doživljaje i nezaboravna iskustva. Kompletan program objedinjuje više od 1500 različitih poklon doživljaja koji se mogu pronaći u 14 različitih poklon paketa. Pozivamo vas da pogledate cijelu ponudu SelectBox-a, koju možete pronaći na web stranici www.selectbox.hr.

unnamed (5)