Zabok – skriveni dragulj u srcu Hrvatskog zagorja

Četrdesetak kilometara od Zagreba, smjestio se grad Zabok. Osim što je jedno od najvažnijih cestovnih i željezničkih čvorova u Hrvatskom zagorju, Zabok se posljednjih nekoliko godina razvio na dosta područja. Osim turizma, čija je ponuda zaista impresivna, Zabok je postao veoma važna točka obrazovnog sustava. Otvoreno je dosta fakulteta što je grad dodatno obogatilo zabavnim sadržajima u kojima uživaju sve generacije.

Turistička ponuda grada Zaboka temelji se na kulturnoj baštini i ostavštini, povijesti te staroj zagorskoj tradiciji. Upravo je zbog spleta svega toga Zabok itekako zanimljiv turistima, ali i domaćim ljudima koji su željni odmora u oazi zagorskih brežuljaka i zagorskog krajolika. Primamljiva je i zagorska gastronomija, koju u Zaboku i okolici itekako njeguju.

darilni_paketi_zaboky_village_zabok_slika_2

Ovaj je grad idealan ako Vam je potreban odmor od užurbane gradske vreve, užarenog asfalta i stresa s kojim se svakodnevno susrećemo. Pitate se kako? Za Vas smo danas pripremili itinerar kratkog izleta u Zabok s ciljem uživanja, opuštanja i malo istraživanja Zaboka i okolice! Krenite s nama u avanturu!

Zaboky selo – počinak u starim zagorskim hižicama

Svako putovanje započinje tako da prvo odaberemo destinaciju, a potom se valja pobrinuti za smještaj. No, ako planirate posjetiti Zabok, skratiti ćemo Vam sate i sate traženja smještaja te Vas odm odvesti u novu hit-destinaciju, Zaboky selo! Ono je dobilo naziv prema staroj plemićkoj obitelji Zaboky koja je od 13. stoljeća živjela na području Zaboka. Samo Zaboky selo nalazi se na vrhu prekrasnih brežuljaka s pogledom koji se proteže cijelom okolicom sve do Sljemena. Selo se sastoji od 3 kuće, vinskog podruma i terase, vinograda te velikog platoa namijenjenog raznim događanjima.

darilni_paketi_zaboky_village_zabok_slika_1

Smještaj u ovim tradicionalnim “zagorskim hižicama” jedinstveno je iskustvo koje će Vas vratiti u neka stara vremena. U ponudi SelectBox poklon paketa možete izabrati između dvije opcije smještaja – prva je opcija s jednim noćenjem za dvije osobe, a ukoliko planirate ostati cijeli vikend, tada vam predlažemo opciju s dva noćenja! Ponudu i benefite koji idu uz nju možete provjeriti ovdje.

Slobodne aktivnosti za odmor i uživanje

Ako je Vaš kratak izlet započeo dolaskom u petak, tada je subota dan koji trebate maksimalno iskoristiti. Zabok i okolica bogati su predivnim stvarima koje možete posjetiti i vidjeti. U samom se gradu nalaze dva dvorca koji su vrijedni biti viđeni, a okolica je također bogata povijesnim znamenitostima i turističkim atrakcijama.

Neka Vaše subotnje prijepodne započne na najbolji mogući način – posjetom CitySpa Centru Zabok. Wellness je ono što nam svima treba – poboljšava zdravlje i otpušta stres iz našeg organizma. Za idealan vikend, započnite svoje uživanje s nekim od poklon paketa iz kategorije Ljepota i zdravlje.

darilni_paketi_city_spa_center_zapok_slika_5

Bilo da odaberete opuštanje u wellness i spa zoni ili pak relaksirajuću masažu, jedno je sigurno: to će biti idealan početak vašeg idealnog odmora u Zaboku. Ponudu ove spa oaze provjerite ovdje.

IMG_2750

Nakon spa oaze, vrijeme je za šetnju gradom i ispijanje kave negdje u centru grada. A potom Vam predlažemo aktivni odmor i malo avanture! Na samo dvadesetak minuta vožnje od Zaboka nalaze se Krapinske Toplice. U njima, na bazenima Aquae Vivae nalazi se škola i tečaj ronjenja Zaron, koji će Vas oduševiti svojim paketima ronjenja. Ova odlična ljetna aktivnost pod budnim okom stručnjaka i profesionalaca iz Zarona biti će prava mala avantura, baš po mjeri za opuštanje i uživanje za vrijeme Vašeg kratkog odmora. Ponudu svih podvodnih aktivnosti provjerite ovdje.

SelectBox_Zaron_4

Čarolija Zagorja u okusima tradicionalne kuhinje

Nakon što maksimalno iskoristite subotu, dolazi nedjelja – dan koji je stvoren za obiteljska druženja ili pak mirno uživanje za dvoje u nekom finom restoranu. Upravo zbog toga, prije nego napustite Zabok, predlažemo Vam ručak u Restoranu Zaboky. Uz visoku razinu profesionalne, ali i prijateljske usluge u Zabokyu možete uživati u pažljivo pripremljenom širokom izboru domaćih i tradicionalnih specijaliteta, a jelovnik se redovito obogaćuje ponudom svježih sezonskih namirnica i jela. Pored bogate gastronomske ponude može se naći nekoliko odabranih domaćih vina iz vlastite proizvodnje obitelji Tkalčević. Restoran Zaboky prava je gastronomska oaza koja njeguje tradiciju zagorskog gurmanstva. Ručak ili večera u ovoj gastronomskoj oazi biti će pun pogodak i najbolji završetak Vašeg kratkog izleta u skrivenom dragulju u srcu Hrvatskog zagorja!

SelectBox_Restaurant_Zaboky1

Ako ste bili u dilemi kamo pobjeći na kratak odmor, nadamo se da Vam je naš itinerar olakšao izbor te da će Zabok biti Vaša iduća destinacija. Neodoljivi krajolik Zagorja te zanimljiva turistička i gastronomska ponuda djeluju kao magnet na sve kojima je potreban predah. Zaljubite se u ovaj predivan kraj, uživajte, opustite se i napunite baterije u srcu Hrvatskog zagorja!

SmartSize

SelectBox je naziv za originalne poklon pakete koji pružaju izuzetne doživljaje i nezaboravna iskustva. Kompletan program objedinjuje više od 1500 različitih poklon doživljaja koji se mogu pronaći u 14 različitih poklon paketa. Pozivamo vas da pogledate cijelu ponudu SelectBox-a, koju možete pronaći na web stranici www.selectbox.hr.

unnamed