Želite vrhunsko wellness opuštanje? Posjetite Terme Vivat!

Ponekad osjećam potrebu da uskočim u zagrljaj vode kako bih ispraznila glavu i potpuno se opustila. U takvim je trenucima posjet termama itekako dobrodošao. Ovaj put sam plutala na površini voda u Termama Vivat. Njihovu ponudu možete pronaći i u sklopu SelectBox poklon paketa.

Ovo je bio moj prvi posjet tom objektu – terme Vivat nalaze se u Moravskim Toplicama, kao i sve tamošnje terme koje imaju pristup ljekovitoj termalnoj vodi. U ponudi su bazeni s bijelom i crnom termomineralnom vodom, a obje se smatraju ljekovitima. Puna očekivanja, jer se radujem plivanju i sauni, dolazim do recepcije termalnih doživljaja. Osoblje mi pokazuje gdje su bazeni, gdje su saune i objašnjava kako ih mogu koristiti naizmjence i neograničeno. Dobila sam ručnik i ogrtač te sam spremna uživati u zagrljaju vode.

Vikendom je ovo mjesto dosta posjećeno, ali na bazenu svejedno nalazim slobodne ležaljke na kojima mogu predahnuti. Zatim se bacam na kupanje – za početak zaplivam u vanjskom bazenu. Kada sam se zasitila, preselila sam se u drugi dio kompleksa gdje se nalaze još dva bazena – jedan s mjestom za sjedanje, a drugi s crnom termomineralnom vodom. Iznad njega je vidljiva napomena da voda nije obrađena klorom, zbog čega zadržava sve korisne tvari.

Što je crna termomineralna voda?

To je zapravo fenomen na globalnoj razini. Prekmurje je doista obdareno prirodom – izvorima termalne vode, a mnogi sunčani dani pružaju i plodno tlo. Crna termomineralna voda proglašena je ljekovitom na temelju mnogih istraživanja – ublažava bolesti lokomotornog sustava, odlična je u pomaganju s reumatskim bolestima i dobro djeluje na kožu. Ta se voda s razlogom naziva i crnim zlatom.

Crna voda je stvarno crna, pomalo blatna i nadasve neobična. Pomalo miriše na naftu i puna je prirodnog željeza i mangana. Već sam plivala u crnoj vodi, ali mi je svaki novi put neobičan i pomalo zastrašujući. To je prvenstveno zbog percepcije koju imam o vodi i navike da je ona zapravo transparentna. Vjerojatno bih trebala češće posjećivati lječilište kako bih se navikla na ideju crne vode. U svakom slučaju, ulazim u bazen, prepuštam se zagrljaju crne vode i njezinim ljekovitim svojstvima. Također mi se sviđa činjenica da na ovom bazenu vlada savršen mir jer svi uživaju u tišini i prisutnosti crne vode.

Saune iz snova

Ali najsretnija sam bila kada sam se iz bazena preselila u svijet sauna, i otkrila da je taj svijet uistinu velik. Prostorije su ugodno zamračene, klasične i ugrijane, a u njima je mnogo ležajeva. Mir i toplina brzo su me prebacili u „zen mode“ i krenula sam s istraživanjem svih dostupnih sauna. U Termama Vivat nalaze se finske, turske, infracrvene, biljne i tilarium saune. Cijeli je kompleks podijeljen u dva dijela – unutarnju saunu i sunčane terase, gdje se nalazi još jedan set sauna i hladni bazen.

Volim infracrvene saune i, kao i obično, uživala sam u njoj sve dok se nisam u potpunosti pregrijala. Kao gušter koji se izležava na suncu, ja se izležavam u infracrvenoj sauni. Budući da je već bila večer, umotala sam se u mekani ogrtač i ravno iz saune otišla na terasu uživati u hladnom zraku. Mjesec je sjao i vladao je savršen mir – sanjiva večer i potpuno opuštanje. U svijetu sauna bih mogla provesti cijeli dan. Prostor je dobro osmišljen i nudi dovoljno mjesta za sve posjetitelje, a istovremeno pruža mjesto za odmaranje u miru. Ako ste stalno pod stresom i u pokretu, saune su za vas pun pogodak. Tamo se uistinu odmorite, a drugog izbora ni nemate. A kada ste pregrijani, vaše tijelo je ugodno umorno i poziva vas na kratki predah.

 

Terme Vivat sa svojom bogatom ponudom možete pronaći u sklopu SelectBox poklon paketa! Sve detalje ponude možete pronaći OVDJE >>

 

__________________________________________________________________________

SelectBox je naziv za poklon pakete koji omogućuju originalne doživljaje i nezaboravna iskustva. Cijeli program obuhvaća više od 1800 različitih doživljaja, dostupnih kroz 26 različitih paketa. Za lakši odabir vašeg poklona i cjelokupnu ponudu SelectBox, slobodno pogledajte www.selectbox.hr.

Knjiga i paket