Meditacija za bijeg od svakodnevnih problema

meditacija-1

Meditacija je tehnika koja opušta tijelo i um. Čovjek je danas većinu vremena usmjeren na razmišljanje o prošlosti i budućnosti, a meditacija nam pomaže skrenuti pozornost na ovaj trenutak, sada. Uz meditaciju se opuštamo, a um nam je potpuno isključen te se produbljuje. Tek tada se možemo čuti svoju intuiciju i postići viša stanja svijesti. Za mnoge je to prilično nemoguć zadatak, ali vjerujte da je to moguće – kao i sa bilo kojom drugom stvari, potrebna je vježba. Kada prvi put odlučite meditirati, vaša koncentracija će vjerojatno biti loša, za što će biti kriv svaki šum, to što mislite o nekoliko stvari u tom trenu i slično, ali pronaći ćete nekoliko vježbi u kojima možete biti uspješni u meditaciji. Uz redovite prakse meditacije, vaš um će biti mirniji, a vi ćete osjećati sve više i više čisti oblik radosti i sreće.

Meditacija_imunitet

Meditacija je sastavni dio mnogih religija, te se izdvaja još od davnina. Različite meditativne discipline obuhvaćaju širok spektar duhovnih i psihofizičkih praksi, od postizanja viših stanja svijesti, do veće kreativnosti i samopoštovanja. Postoji bezbroj vrsta meditacije, a sve imaju za cilj spojiti um, srce i dušu s tijelom, riješiti razne probleme, transformirati uzroke… najbolji položaj koji se koristi u meditaciji je sjedeći, položaj lotosa ili ležeći. Oći trebaju biti zatvorene, a u nekim školama uči se da su napola zatvorene ili da je pogled usmjeren prema podu. Kao što vidite, meditacija se može lako izvoditi ako se pri tome pridržavate pravila koja nalažu kako postići pravo meditativno stanje. Važno je da ste opušteni i da vam je ugodno. Kako bi se oslobađanje olakšalo, možete koristiti glazbu za opuštanje, a vrlo je preporučeno da se meditacija provodi upravljanjem iskusnog majstora bilo u skupini ili kod kuće sa CD-a. CD s meditativnom glazbom i knjige o meditaciji brojni su na tržištu; možete steći osnovna stanja i meditaciji, koja su sasvim zadovoljavajuća, ali meditaciju izvođenu u praksi bolje je započeti s vođenim vježbama.

meditacija

Meditacija ima brojne pozitivne učinke jer smanjuje stres i ublažava fizičku bol. Konkretno, pozitivni su učinci na ljudski um i njegovo mentalno stanje, jer ga smiruje i pomaže olakšati riješavanje svakodnevnih problema, a time je čovjek sretniji. To je, vjerujemo, cilj svima nama. Meditacija se nikomu ne može nametnuti, čak i ako znate da je korisna za čovjekovo ozdravljenje. Svaki pojedinac mora sam osjetiti i čuti poziv duše koji ga poziva na njegovu provedbu. Ali jednom kad počnete, ona postaje dio svakodnevnog života, bez koje ne možete.

 

Odgovori