Kraljica slastica za blagdansko razdoblje

Na sam spomen čokoladne torte već razmišljate o prvom zalogaju!

čokolješnjak
Blagdansko vrijeme slobodno možemo zvati vremenom slatkih iskušenja. Čak i oni koji su najviše pri oprezu kod brojanja kalorija pristaju na slatke male zalogaje. Ono što svakog gurmana posebno veseli su torte koje uveseljavaju naša nepca i mame osmjehe od davnog 16. stoljeća.

torta-malinska-carolija

Ukoliko se već niste odlučili za pećenje vaše tradicionalne torte koju pripremate posebno za Božić, vjerojatno razmišljate koju ćete kraljicu slastica staviti na vaš blagdanski stol. Izbor je beskonačan, ali nekako je čokolada sveprisutna u najpoznatijim tortama u kojima već godinama uživamo – Sacher, Dobos i Schwarzwald. Istraživači među majstorima u pečenju torti vješto listaju kuharice, internet portale i proučavaju savjete drugih kako bi nadmašili prošlogodišnje slatko umijeće koje su prezentirali svojim ukućanima.
torta-od-sira

U ovo vrijeme mirisnih i slasnih kolača i torti oni vještiji  opustoše police dućana i uzimaju mikser u ruke dok se oni skloniji šopingu bacaju u potragu za najfinijim tortama koje će naručiti i servirati svojim najmilijima. Kako bi vam pomogli u tome „pročačkali“ smo internet i naišli na torte među kojima ćete sigurno naći neku koja će zadovoljiti vaše kritetrije. Čokolješnjak ili malinska čarolija za čokoljupce, torta od sira za gurmane i Tom i Jerry apple pie za najmlađe, bez obzira koju izabrali, sigurni smo da ćete se vratiti po još. Više na: http://www.torte-tina.hr/

Odgovori