Koraci i trikovi do savršenog izgleda

Šminkanje je postalo prava umjetnost, a naše lice platno koje je spremno na otkrivanje različitih boja, nijansi i oblika. Postoje različiti načini šminkanja, ali svi uzimaju u obzir nekoliko osnovnih koraka. Koji su koraci za postizanje savršenog izgleda?

Odabir prave podloge

Kod odabira podloge i pudera možete biti vrlo kreativni i originalni. Neke djevojke vole vrlo malo ili čak nimalo pudera nanijeti na svoje lice, dok se druge bolje osjećaju kada nanesu nekoliko slojeva i nijansi. Prvo pravilo prilikom kupnje pudera je da ga u trgovini isprobate na svome vratu. Većina žena puder testira direktno na licu, ali nažalost to nije garancija za odabir prave nijanse. Nijansa pudera treba biti što sličnija našoj koži kako bi naša koža izgledala što prirodnije. Dakle, najprije trebamo odabrati puder koji nam se čini najprikladnijim. Zatim, nanijeti ga na vrat, s jedne strane nanesite tamniji, a s druge strane svjetliji puder. Na ovaj način vidjeti ćete koja nijansa je najprimjerenija za Vas.rsz_1

Potražite savjet profesionalnog vizažista

Umijeće šminkanja postalo je dio ženske svakodnevice. Mnoge savjete možemo pronaći na internetu i raznim knjigama, ali savjet iz prve ruke, savjet od profesionalaca je svakako najbolji izbor. Vizažisti odlično poznaju kožu, oblik lica, ali i trikove koji će Vaše lice učiniti još ljepšim. Dva lica, kao ni dvije žene, ne mogu biti jednaka. Oblici naših lica se razlikuju, stoga će vizažist znati što Vam najbolje pristaje. Za posjet vizažistu možete se odlučiti u posebnim prilikama ili jednostavno kada osjetite da Vam treba promjena. Savršen make- up i savjete koji Vam trebaju dati će Vam:

  • Kozmetički salon Estera, pobrinuti će se za pomlađivanje Vašeg lica i pravilno šminkanje
  • Marija Butković, vizažistica, pružiti će Vam profesionalno šminkanje uz koje ćete se osjećati kao nova osobarsz_2

Obrve upotpunjuju Vaše lice

Nekada su u modi bile tanke obrve, no u posljednje vrijeme u modu su se vratile jake i naglašene obrve. Obrve našem licu daju oblik i drugačiji izgled. Ukoliko želite sakriti svoje godine, izgledati mlađe, onda svakako ne naglašavajte obrve. Ako svojem licu želite dati svježinu, očima otvoren pogled, tada možete iskoristiti olovke ili sjenila za obrve. Naravno, potrebno je pronaći pravu nijansu za svoje obrve kako bi izgledali što prirodnije. Prilikom kupnje olovke ili sjenila za obrve važno je da boja olovke i sjenila prati boju kose i obrva. Ako ste plavi birajte svjetlije nijanse za obrve. Za tamnokose osobe preporuča se korištenje tamnijih nijansi. Čak i za crvenokose djevojke postoje olovke koje će odgovarati njihovoj boji kose, no kako bi ih pronašle ipak će se morati malo više potruditi budući da se ne prodaju u svim prodavaonicama sa šminkom.

rsz_13

Svaka žena ima drugačiji oblik obrva, ali svaka obrva se može oblikovati i prilagoditi Vašem licu. Često sami pokušavamo napraviti savršen oblik obrva, no onda shvatimo da smo taj posao ipak trebali prepustiti stručnjacima. Stoga, ponovno Vam predlažemo da posjetite stručnjake koji će Vaš pogled učiniti zavodljivijim nego ikad. Vaše obrve dobiti će novi luk, lijep i njegovan oblik koji ćete moći sami održavati. Savršene i pravilne obrve koje će biti u skladu s Vašim licem dio su svakodnevice nekih od najboljih kozmetičkih salona:

Uz SelectBox poklon pakete zaboravite na probleme i teškoće pri šminkanju, a svojim najdražima darujte nezaboravne doživljaje koji će ih razmaziti i oduševiti!

Autor: Živa Kovačević

unnamed (5)

SelectBox je naziv za originalne poklon pakete koji pružaju izuzetne doživljaje i nezaboravna iskustva. Kompletan program objedinjuje više od 1500 različitih poklon doživljaja koji se mogu pronaći u 14 različitih poklon paketa. Pozivamo vas da pogledate cijelu ponudu SelectBox-a, koju možete pronaći na web stranici www.selectbox.hr.