Dašak Japana u srcu Dalmacije

Veliki ste ljubitelj japanske kuhinje, kulture i povijesti no niste u mogućnosti posjetiti predivnu zemlju izlazećeg sunca. Ove godine po drugi puta Japan dolazi Vama. Za sve ljubitelje japanske kuhinje i delicija Zadar ove godine nudi program pod imenom Tuna, Sushi & Wine Festival, koji se održava od 03. do 07. veljače 2016. godine. Upoznajte se s najpoznatijim japanskim jelom koji se najčešće priprema od sirove ribe, kuhane riže i algi.

sushi

Ovo je već drugi festival koji spaja nevjerovatna iskustva kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa Hrvatske i Japana zajedno s gastronomskim doživljajem. Vrhunski chefovi pružiti će Vam stručnu edukaciju i naučiti Vas više o japanskim kulinarskim vještinama. Imati ćete priliku pridružiti se višednevnom obilasku i upoznati prekrasni grad Zadar i zadarsku županiju. Festivalski program nudi razne aktivnosti. Origami radionice, prodaja japanskih ukrasa za kosu, izložba fotografija japanskog slikara, nastupi tradicionalnih japanskih borilačkih i obrambenih vještina uz koje će Vam vrijeme proći za trenutak.

Miris Japana koji će se širiti Zadrom, ali i zadarski restorani koji će nuditi specijalitete od omiljenog ribljeg mesa brojnih gurmana- tune oduševiti će Vaša nepca. Upravo u sezoni izlova tune prepoznata je važnost i kvaliteta ove vrhunske domaće ribe kojoj  nitko ne može odoljeti.    Kvaliteta i okus zadarske tune iz godine u godinu oduševljeva brojne gurmane kako domaće, tako i strane.sus

Ovaj atraktivni festival gdje posjetittelji mogu uživati u japanskoj hrani i kuhinji pruža veliko zadovoljstvo domaćim i stranim ljubiteljima svježe ribe, sushija, ali i vina. Brojne zanimljivosti zasigurno će Vas privući da uživate u uspješnoj manifestaciji koja okuplja tisuće zadovoljnih gostiju. Ne propustite priliku upoznati Japan i nevjerovatno se zabaviti. Educirajte se o vrhunskim svjetskim specijalitetima te naučite kako svojim najmilijima pripremiti neodoljive delicije iz japanske kuhinje.

Nakon festivala ne zaboravite posjetiti moderan, ali udoban restoran u staroj gradskoj jezgri. Brojna mediteranska jela s velikim izborom riba, domaćih i klasičnih jela učinit će Vas sretnima. Restoran 2 Ribara, koji se nalazi u srcu Zadra, jedan je od najpopularnijih restorana koji radi već preko 20 godina. Njegovo ljubazno osoblje i vrhunski kuhari uvijek su u samom vrhu. Osim ribljih specijaliteta možete probati i razne mesne plate te različite vrste pašte. 2 ribara

Dođite i kušajte brojna dalmatinska i druga hrvatska, ali i inozemna jela.