Restoran Barok – tradicija s modernim twistom

Nadomak Čakovca, u samom srcu predgradskog naselja, smjestio se restoran Barok koji svojom obiteljskom i ugodnom atmosferom mami sve koji tuda prolaze, a primamio je i mene. Već trinaestu godinu za redom mnogim lokalcima i prijateljima pružaju topli međimurski ambijent, dok se glavni kuhar Ninoslav Biškup pobrinuo za tradicionalni jelovnik s modernim šmekom. Ovdje mirisi iz krušne peći dolaze do vaših osjetila i privlače vas u raskošan svijet okusa.

Više o ponudi restorana Barok pogledajte OVDJE >>

barok1

Dobrodošlica na domaći

Svoju romantičnu večeru za dvoje, prijateljica i ja započele smo u crvenom salonu na katu, dok se mnogi gosti odlučuju za večer uz kamin u plavom salonu. Uz gutljaj domaće vilijamovke s aromom limuna, meda i kadulje vrijeme je naglo postalo relativno, a uživanje u toploj atmosferi realno. Intiman ugođaj rasplamsao je razgovor koji suši grlo, no brižno osoblje stiže u pomoć s izborom najboljih međimurskih vina. Osim domaćih vina, u ponudi se mogu naći i neka vrhunska svjetska vina. Na toplu preporuku prepuštamo se okusima i mirisima suhog Sauvignona i slatkog Muškata Žutog.

barok2

Jednostavan jelovnik koji osvaja

Uz pomno odabrane i svježe namirnice, restoran nudi šarolik odabir jela između međimurske i talijanske kuhinje, a u jelovniku se spajaju okusi domaćeg međimurskog štiha i najnovijih gastronomskih trendova. Meso iz tiblice, vanjkušeki ili trganci s patkom u umaku od borovnice te smuđ u pirovom brašnu samo su neki primjeri svestranog menua. Uzbuđenje za prvim slijedom raste!

Kulinarsku avanturu započinjemo tipičnim predjelom za ove krajeve – Prepetenom juhom s vrhnjem i špekom, scharf okusa ublaženog mozzarellom i tikvicama. Ova uvertira u operu domaćeg ukusa podsjeća nas na maminu kuhinju i za stolom budi osjećaj sreće i iščekivanja sljedećeg slijeda.

barok4

Glavno jelo kruni naš današnji jelovnik. Ispred nas se nalazi svinjski lungić punjen sušenim rajčicama i svježom rikolom na umaku od šafrana uz povrće na maslacu. Izgleda primamljivo! Kiselkasti okus sušenih rajčica spaja se sa slatkim notama umaka od šafrana, a komad svinjskog buta ublažuje okus gorke prokulice i meke šparoge. Uz povrće se nalazi i iznenađenje, gljiva Smrčak. Jajolika gljiva čiji klobuk podsjeća na spužvu svoju zanimljivost dodjeljuje činjenici da je sirova otrovna, no kuhanjem se njeni toksini raspadaju i pretvara se u pravu kontinentalnu poslasticu. Izbalansirano okusima, glavno jelo nas nagna da pomislimo samo jedno – njam!

ručak1

Izbor za kraj

Kao što je kvasac duša svakog tijesta, tako je za mene i desert duša svakog jelovnika– a ovog puta sreća je bila na mojoj strani. Slatki izbor od tri vrste deserta razveselio je moje nepce. Nježan Crème Brûlée uveličan je komadićima prženih badema, Panna Cotta se sljubljuje s umakom od šumskog voća, a zajedno s komadom Cheesecakea izvrsno zatvaraju ovu šarmantnu večeru.

barok3

Inovacija tradicije

Za inovaciju tradicionalnog potrebna je kreativnost, a upravo je ona ta koja pokreće i inspirira glavnog kuhara restorana, Ninoslava Biškupa. Tražeći uvijek neki novi izazov, Nino inspiraciju pronalazi u svojoj okolini, ali i praćenjem najnovijih svjetskih trendova u kulinarstvu. Svoju kuhinju naziva međimurskom s modernim twistom, a maštovitosti mu ne nedostaje – u to smo se sami uvjerili. Ovaj mladi i karizmatičan kuhar pruža pravi primjer nekog tko voli svoj posao i u njemu uživa, a uživaju i drugi.

Više o ponudi restorana Barok pogledajte OVDJE >>

__________________________________________________________________________

SelectBox je naziv za poklon pakete koji omogućuju originalne doživljaje i nezaboravna iskustva. Cijeli program obuhvaća više od 1800 različitih doživljaja, dostupnih kroz 26 različitih paketa. Za lakši odabir vašeg poklona i cjelokupnu ponudu SelectBox, slobodno pogledajte www.selectbox.hr.

Guster-570x310px_HR