Proslavite Martinje u najboljim hrvatskim vinarijama i vinskim podrumima

“Došel je došel Sveti Martin
on ga je krstil, ja ga bum pil…”

Za manje od tjedan dana, brojim će se vinogradima u kontinentalnom dijelu Hrvatske oriti ova pjesma. Naime, po starom običaju i tradiciji, 11.11. obilježava se blagdan Svetog Martina, zaštitnika vina i vinogradara, koji prema pučkom običaju simbolizira dan kada se mošt prevodi u mlado vino.

Osim što taj dan simbolizira prelazak mošta u vino, po pučkoj tradiciji taj dan označava i kraj jeseni te početak zime, jer su svi radovi u poljima gotovi. Diljem Hrvatske brojna će mjesta proslaviti blagdan Svetog Martina, gdje će se uz kapljicu dobrog vina dobro i pojesti – guska s mlincima, kesteni, buncek, kobasice, zelje, sve će se te delicije naći na stolovima povodom nadolazećeg blagdana.

darilni_paketi_vinarija_benvenuti_2

Ovaj je blagdan poseban za sve vinopije i vinoljupce te štovatelje stare tradicije pa vjerujemo da će i brojni od Vas subotu rezervirati za proslavu Martinja. Ukoliko još uvijek ne znate gdje ćete proslaviti Martinje, danas Vam donosimo pet prijedloga vrhunskih vinarija i vinskih podruma koji se nalaze i u ponudi SelectBox poklon paketa.

Restoran Stari podrum, Ilok

Ponad silnog Dunava smjestio se restoran Stari podrum, jedinstveni vinski objekt poznat po dugoj tradiciji uzgoja vinove loze i proizvodnje vina. Ljubitelji vina i čarobnog krajolika ovdje će pronaći svoj drugi dom, a nezaboravan gastronomski užitak u posebnom ambijentu nekadašnje vinarije, ispunit će sva Vaša očekivanja. U ponudu paketa  Avantura okusa uključena je degustacija 5 vrsta vina, hladna plata te obilazak starih vinskih podruma za dvije osobe.

restoran-stari-podrum-1299x788

Restoran Grešna Gorica, Desinić

Stoljetna hrastova šuma, miris livade, razigranost srna i jelena koji neometano pasu na obronku Grešne gorice, učinit će Vaš boravak radosnim i ugodnim, a djeci upotpuniti igru na prostoru uređenom upravo za njih. Restoran Grešna gorica, smješten na istoimenom brijegu nasuprot Velikog Tabora, dvorca iz XV. stoljeća, pruža Vam ugođaj pravog seljačkog zagorskog ambijenta, obogaćenog mirisima i okusima ukusne zagorske kuhinje. U ponudi paketa avantura okusa moći ćete isprobati tri slijeda vina te canape, sir i voće.

gorica2

Vinarija Dvanajščak-Kozol, Dragoslavec

Uljepšajte si dane degustacijom vina, domaćim specijalitetima te obilaskom gospodarstva i vinskog podruma za dvije osobe na obiteljskom gospodarstvu Dvanajščak. U vrlo lijepo uređenoj kušaonici vina, uz vrhunska vina nude se i domaći proizvodi te velik izbor ukusnih jela. Dokaz izvrsnosti okusa i mirisa su medalje zlatnog sjaja. U paketu avantura okusa za Vas će pripremiti Dasku Katarina (meso s tiblice, sir i vrhnje te povrće) te tri vrste vrhunskih vina čiji će vas okusi oduševiti!

gastro-02

Vinarija Josić, Zmajevac

Vrhunsko vino arome crnog voća, izražene boje rubina te mekanog i dopadljivo punog okusa. Uz ovo elegantno vino prijaju najbolja jela od divljači, jela od tamnog mesa kao što je ramstek ili biftek, pačja prsa sa žara te jaki sirevi. U restoranu vinarije Josić moguće je istinski doživjeti čaroliju stotinama godina stare priče o baranjskim surducima, a autentična jela svojim ukusom i neodoljivim mirisom zagolicat će Vašu maštu. U paketu avantura okusa dobiti ćete degustaciju 4 sorte vina iz obiteljskog podruma te tvrdog sira i šunke.

Josić7-682x1024

Vinarija Kos, Hrnjanec

Već desetljećima, obitelj Kos poznata je po proizvodnji visokokvalitetnih vina. Mnogo ljubavi, truda i rada rezultiralo je jednom od najboljih kapljica koju možete kušati. Priuštite si degustaciju vina obitelji Kos i počastite svoja osjetila domaćim specijalitetima te obilaskom gospodarstva i vinskog podruma. U vrlo lijepo uređenoj kušaonici vina, uz vrhunska vina nudi se i velik izbor ukusnih jela. U paketu avantura okusa dobiti ćete degustaciju 4 sorte vina te prigorske nareske koji savršeno idu uz vino.

darilni_paketi_vinoteka_kos_hrnjanec_slika_1

Ovaj prekrasan tradicionalni blagdan najbolje je proslaviti u društvu dragih prijatelja, a možda baš neko mjesto iz naši prijedloga bude vaša subotnja destinacija. No, iako je taj dan specifičan za ispijanje vina, oprezno s degustacijom ukoliko vozite. Jer i čaša više u ovom je slučaju – previše.

SelectBox je naziv za originalne poklon pakete koji pružaju izuzetne doživljaje i nezaboravna iskustva. Kompletan program objedinjuje više od 1800 različitih poklon doživljaja koji se mogu pronaći u 26 različitih poklon paketa. Pozivamo vas da pogledate cijelu ponudu SelectBox-a, koju možete pronaći na web stranici www.selectbox.hr.

unnamed