Kulinarski izlet u Istri

Približavanjem dugih i sunčanih dana, često maštamo o putu po obali. Ako ste jedan od onih sretnika koji mogu svakodnevno uživati u pogledu na more, Vas će odmor na moru svakako potaknuti na promjenu svijesti i misli o kulinarskom obilasku.

Hrvatska i slovenska obala nude bezbroj mogućnosti za izlete i različita iskustva. Ta mjesta su posebno poznata po izvrsnoj kuhinji, uglavnom sastavljena od morskih delicija i prekrasnim pogledom na Jadransko more. Čak i ako niste ljubitelj plodova mora, zasigurno će vas šarmirati bogata gastronomska ponuda i gostoljubivost turističkih mjesta.

Na istočnoj obali istarskog vrta preporučamo kulinarski bijeg u Opatiju. Grad je poznat po lijepim šljunčanim plažama i dugim šetnjicama. Posjetite hram domaće istarske kuhinje s pogledom na prekrasno more u slikovitoj luci Opatija. Yacht Club Opatija je pravo mjesto za ljubitelje morskih plodova. Kušajte salatu od rakova, carpaccio od inćuna, ili škampe na različite načine. Osim opuštanja nepca uživati ćete u pogledu na barke u luci i mirisu borova.

gostilna pri mari 1

Na zapadnoj obali Istre, posjetite Novigrad, jedno mirno ribarsko mjesto, koje je unatoč suvremenom turizmu zadržalo svoj šarm slikovitog mediteranskog grada. Uživajte u prepoznatljivoj, intimnoj atmosferi koja je tipična za ovo malo primorsko mjesto.

U ovoj savršenoj atmosferi okusiti ćete nezaboravne kombinacije mediteranske, talijanske i francuske kuhinje. Restoran Navigare, u ugodnoj atmosferi s jedinstvenim pogledom na marinu Nautica, Novigrad i Italiju pruža izvrsna jela pripremljena od svježih namirnica. Uživati ćete uz stručno osoblje i uz izvrsnu a la carte ponudu jela koja će biti obogaćena s nizom vrhunskih vina, uz pažljivo dizajniranu vinsku kartu.

Kao šlag na torti kulinarskog obilaska počastite se posjetom jednom od najboljih restorana u Puli. Restoran Hotel Amfiteatar nudi tradicionalna jela u modernom i suvremenom okruženju. Što je bolje od mediteranskog jela, začinjenog kreativnošću jednog od najboljih kulinarskih majstora u Hrvatskoj.

Kulinarska ponuda dopunjena je izborom najboljih mediteranskih vina i stilskim i modernim ambijentom. Unatoč činjenici da je obala udaljena tek nekoliko minuta hoda od Vas, uživati ćete u pogledu na poznatu pulsku Arenu, jedan od najdragocjenijih kulturnih spomenika u Hrvatskoj.

Vaše putovanje nastavlja se uz slikoviti primorski gradić Piran, koji osim bogate povijesti i kulture, pruža nezaboravno gastronomsko iskustvo. Duž glavne ulice koja vodi do starog grada, obiteljska gostionica pri Mari, sa svojim ugodnim i lijepo uređenim prostorom privlači brojne posjetitelje.

gostilna pri mari 2

Ambijent u izvornom venecijanskom stilu očarati će Vas. Uživati ćete u pripremljenim jelima iz primorja i venecijanskim receptima. Riblje juhe, rižot s kozicama, hobotnice i orade samo su dio raznovrsne ponude. Pored domaćih vina možete pronaći preko 40 različitih vina u boci, od poznatih primorskih do onih iz raznih drugih regija.

Nakon romantične šetnje uz more, odmorite se u restoranu Tri vdove u Piranu. Pored izvrsnih ribljih jela za sve gurmane, ovdje se nalazi i širok spektar drugih jela. Nezaboravan okus specijaliteta kuće – grdobine s gljivama u pećnici, rižoto sa škampima i vrganjima oduševiti će Vaša nepca. Uz morski povjetarac na terasi, uživati ćete i u domaćem sladoledu.

tri vdove slika 3

Ako lutate kroz hrvatsku i slovensku obalu, i niste u potpunosti zadovoljni, možete posjetiti jug Dalmacije i uživati u novim odredištima, uz potpuno nova kulinarska iskustva i avanture.

Želimo Vam nezaboravnu gurmansku šetnju uz obalu!

SelectBox je naziv za originalne poklon pakete koji pružaju izuzetne doživljaje i nezaboravna iskustva. Kompletan program objedinjuje više od 1500 različitih poklon doživljaja koji se mogu pronaći u 14 različitih poklon paketa. Pozivamo vas da pogledate cijelu ponudu SelectBox-a, koju možete pronaći na web stranici www.selectbox.hr.

unnamed (5)