Blagodati wellness tretmana za zdraviji život

Na spomen wellnessa, prvo što nam padne na pamet jest uživanje i opuštanje, koje nam svima s vremena na vrijeme zatreba. No, wellness nije samo guštanje i relaksiranje, već je puno više od toga.

Jeste li znali da redoviti posjeti wellness tretmanima itekako utječu i poboljšavaju naše zdravlje? Prvenstveno ono povezano s ‘bolešću modernog vremena’, stresom, koji na ljude različito djeluje. Dok jednima od stresa stradava psihičko zdravlje, drugi od stresa imaju fizičkih problema, kao na primjer slabljenje imuniteta, prekomjerno gubljenje kilograma i slično.

Svi nas ti problemi umaraju i ruše, stoga ne bi bilo loše barem jednom mjesečno izdvojiti vrijeme za sebe i otići u wellness. Za to postoji čak šest dobrih razloga!

1. Sauna opušta mišiće i smanjuje bolove u zglobovima i mišićina

Pod visokom temperaturom, tijelo oslobađa endorfine, a endorfini mogu imati blagi, ugodan efekt i sposobnost kako bi se smanjila bol od artritisa ili fizička bol nakon dobro odrađenog treninga. S  porastom temperature u sauni, raste i tjelesna temperatura, što uzrokuje proširenje krvnih žila, čime se povećava cirkulacija krvi. Povećani protok krvi pak ubrzava prirodni proces ozdravljenja i iscjeljenja manjih modrica i posjekotina. Stoga nije čudno da profesionalni sportaši često koriste blagodati saune nakon svojih napornih treninga. Sve čari i blagodati finske saune možete isprobati u Wellnessu hotela PhoenixPriuštite sebi i svojim najmilijima opuštanje, relaksiranje i vrhunski tretman za svoje zdravlje!

Hotel Phonex

2. Wellness nas oslobađa od stresa

Korisnici wellnessa najčešće navode smanjenje stresa kao broj jedan razlog korištenja. Medicinske studije često pokazuju da stres u svakodnevnom životu može negativno utjecati na naše zdravlje, a dokazano je da velika većina bolesti (odnosno bolesti srca) je barem djelomično povezana sa stresom. Visoke temperature u sauni i vruća voda u jaccuziju oslobađaju stres i opuštaju vaše tijelo. Toplo, tiho i mirno mjesto bez ikakvih distrakcija iz vanjskog svijeta. Wellness Radisson Blu u sklopu svoje ponude nudi korištenje sauna, jacuzzija, bazena, ali i mnogih drugih tretmana koji će vas osloboditi od stresa!

SPUZR01-Spa-Pool1

 3. Sauna opušta i izbacuje toksine

Dubinsko znojenje ima višestruke dokazane zdravstvene prednosti, a prednosti izvedene iz dubinskog znojenja možete ostvariti putem sauna. Zbog vrućine tjelesna temperatura počinje rasti, krvne žile se šire te se povećava protok krvi. Kako se toplina iz krvi širi prema površini, tijelo šalje signale milijunima žlijezda znojnica, koje postaju stimulirane te počinju proizvoditi svoj znoj. Proizvodnja znoja prvenstveno služi da ohladi tijelo, a sastoji se od 99% vode. No, duboko znojenje u sauni može pomoći u smanjenju razine olova, bakra, cinka, nikla, žive i drugih kemikalija. Postoji velik broj medicinskih razloga zašto je redovita detoksikacija tijela velika prednost, a sauna je jedan od najefikasnijih načina. Wellness Hotel Kaštel mjesto je gdje ćete osim toksina iz tijela, izbaciti i toksine te negativnu energiju iz glave. Napravite detoks duha i tijela te poboljšajte svoje zdravlje u tren oka!

darilni_paketi_wellnes_hotel_kastel_slika_5

4. Čišćenje kože

Toplina je jedan od najstarijih kozmetičkih i zdravstvenih strategija u čišćenju kože. Kada tijelo počne proizvoditi znoj preko dubinskog znojenja, koža se čisti i regenerira mrtve stanice kože. Znojenje ispire bakterije iz epidermalnog sloja i znojnih kanala. Čišćenje pora pokazalo je da poboljšava cirkulaciju kapilara dajući koži mekši izgled. Kontinuirano ispiranje otpadnih tvari tijela kroz pojedinačne stanice vraća vitalnost, tonus i zdravi sjaj koži. Wellness Grand Hotel Bonavia mjesto je gdje ćete uživati u brojnim tretmanima, između ostalog i u tretmanima koji će očistiti vašu kožu te joj dati zdraviji izgled!

wellness_grand_hotel_bonavia_rijeka_slika_4

5. Sagorijevanje kalorija

Jacuzzi i saune su definitivno jedni od alata za spaljivanje dodatnih kalorija. Proces znojenja zahtjeva značajnu količinu energije, a ta se energija dobiva iz pretvorbe masti i ugljikohidrata u tjelesnom procesu koji izgara kalorije. Tijelo troši kalorije zbog ubrzane aktivnosti srca, a povećana aktivnost srca zahtjeva više kisika te tijelo počinje pretvarati sve više kalorija u iskoristivu energiju. Spa zona u Bliss Institutu idealno je mjesto za sagorijevanje suvišnih kalorija, ali i za mnoge druge tretmane koje možete pronaći u ponudi SelectBox poklon paketa!

darilni_paketi_bliss_institut_zagreb_slika_1

6. Dublji san

Istraživanja su pokazala kako wellness može rezultirati dubljim i opuštenijim snom. Osim oslobađanja endorfina i temperatura tijela koja se povisi, opada pred spavanje. Ovaj spor, opuštajući pad i endorfini su ključ u olakšavanju sna. Još jedno mjesto gdje ćete iskustiti čarobne wellness trenutke su Wellness Toplice Sveti MartinPosjetite ih i učinite dobar potez za svoj san i svoje zdravlje!

darilni_paketi_wellness_toplice_sveti_martin_na_muri_slika_1

Samo jedno wellness iskustvo može biti itekako dobro, korisno i zdravo! Stoga ne razmišljajte puno nego poklonite svojim najdražima trenutke zdravlja i opuštanja. Tretmana je puno, a najbolje za sebe i njih pronađite u našoj bogatoj ponudi paketa Ljepota i zdravlje!

 

SelectBox je naziv za originalne poklon pakete koji pružaju izuzetne doživljaje i nezaboravna iskustva. Kompletan program objedinjuje više od 1500 različitih poklon doživljaja koji se mogu pronaći u 14 različitih poklon paketa. Pozivamo vas da pogledate cijelu ponudu SelectBox-a, koju možete pronaći na web stranici www.selectbox.hr.

unnamed