Postoji li raj za nepce?

Jednostavan odgovor na ovo složeno pitanje je – DA! Bilo da ste u potrazi za tradicionalnim, gotovo kućnim ugođajem autohtone zagorske kuhinje Restorana Grešna gorica ili moderno opremljenim, cool prostorom kojeg krasi spektakularan panoramski pogled Restorana Sky, donosimo pregled nekoliko najboljih restorana u kojima uz svoje najdraže možete iskusiti raj za nepce.

Degustirajte vrhunska riblja jela i vinske perjanice u Restoranu 2Ribara! Odgovorite na izazove stresa opuštajući se u restoranu i muzeju predivnog Pansiona Lectar koji nudi tradicionalnu seljačku kuhinju ili dođite na vrhunski leskovački roštilj u centru Zagreba u Restoran Spare Ribs Grill. Sve to i više, donosimo u nastavku teksta.

raj za okusne pupoljke

 

Muzejska priča restorana Pansiona Lectar

Ukoliko želite bajkovito ozračja te jednostavna, ali kreativna jela koja će pružiti ponešto za svakog, na pravom ste mjestu. Objedinjeni na jednoj lokaciji nalaze se restoran, pansion i muzej s bogatim izborom hrane i pića. Domaće slastice, seljačka hrana na žlicu ili „nešto kratko“ što će vas istog trenutka lansirati natrag u život možete pronaći u Pansionu Lectar. Smješten u gradiću Radovljica, pun je pogodak za osobe željne uživanja u starinskom ozračju restorana i pripadajućem sjenovitom vrtu. Ovaj restoran i pansion ima gotovo dva stoljeća ugostiteljske tradicije! Isprobajte tradicionalna jela i deserte (npr. pečena jabuka punjena medom i orasima) – raj za nepce svakom gostu željnom tradicionalne hrane! Iznenadite se i podsjetite se na lijepe trenutke okusima i mirisima iz djetinjstva koje ste zaboravili!

Pansion Lectar

Cool factor: Tradicionalna seljačka hrana koja uključuje starinske specijalitete kao što su pečenice, kiselo zelje, juha od buće ili svima poznati štrukli, jamče sitost i zadovoljstvo odabirom ovog šarmantnog restorana. U kući se nalazi i „poslastica“ druge vrste, Muzej Licitarskih srca. Demonstracija pravljenja srca je naročito interesantna jer se izvodi uživo koristeći stare, tradicionalne metode.

 

Morski gušti Restorana 2Ribara

U samom srcu starog Zadra smjestio se Restoran 2Ribara, specijaliziran za ponudu morskih poslastica poput grdobine u dalmatinskoj panceti, crnog rižota od sipe, carpaccia od tune ili dagnja na buzaru i ostalih morskih specijaliteta. Osim vrhunskih jela, svakako je vrijedno spomenuti i vrhunsku kapljicu. Jer – što je riba ako nema u čemu plivati? U svrhu pružanja optimalnog bazena za praćkanje prethodno spomenutoj ribi, možete biti sigurni kako ćete uživati u širokoj paleti najboljih domaćih vina posluženih u predivnom, jadranskom ambijentu, okruženi najmilijima. A nakon gurmanske avanture, rado ćete nastaviti s istraživanjem čarobnog grada Zadra.

2Ribara

Cool factor: Spoj moderno uređenog restorana smještenog u staroj jezgri grada Zadra pruža jedinstven kontrast te priliku za uživanje u mediteranskim jelima u jednoj od svjetski poznatih destinacija.

 

Starinski užitak ića i pića

Predočite si dvorac iz XV. stoljeća. Tornjići, obrambene kule, zidovi… Jeste li? Odlično, sada dodajte tome stoljetnu hrastovu šumu, poneku srnu ili jelena i na dobrom ste putu ka tome da vizualizirate prostor koji okružuje Restoran Grešna gorica u selu Desinić. Restoran se nalazi u neposrednoj blizini poznatog dvorca Veliki Tabor te nudi autohtonu zagorsku hranu. Isprobajte gulaš od divljači, svinjsku pečenku, puricu s mlincima, domaće nareske, kukuruzni kruh, prezvuršt i zapečene štrukle. Starinski štih restorana upotpunjuje čitav doživljaj, a mogućnost degustacije zagorskih vina samo pruža jednu dodatnu vrijednost i dimenziju čitavom iskustvu.

grešna gorica

Cool factor: Osim što u ovom restoranu možete degustirati vino koje se lokalno proizvodi, jedinstveni prostor te predivno uređen okoliš omogućuju gostima uživanje u pogledu na zelena prostranstva hrvatskog Zagorja i obližnju povijesnu baštinu. Na taj način nećete samo konzumirati fantastičnu domaću hranu, već i uživati u bogatoj kulturnoj ponudi zagorskih brega.

 

Pogled s nebeskih visina

Restoran Sky, smješten na desetom katu Olympia Sky hotela u Vodicama, kombinira nekoliko jedinstvenih čimbenika koji zajedno daju posebnu čar ovoj nezaobilaznoj lokaciji te gostima jamči jedinstveno gastronomsko iskustvo. Osim domaćih jela poput drniškog pršuta, domaćih pljukanaca sa sipom, škampa i školjka, gosti su u mogućnosti kušati inozemne specijalitete. Isprobajte riblje i mesne specijalitete poput sushija, jela spravljenih u woku, rib eye odreska i mnoge druge zanimljive okuse svijeta. Sva jela spravljaju vrhunski majstori kuhinje, a na vama je posjetiti ovaj restoran i iznenaditi se okusima i mirisima.

sky

Cool factor: Moderan prostor iz kojeg puca prekrasan panoramski pogled na grad Vodice te obližnji arhipelag, u kombinaciji s vrhunskom kuhinjom jamči savršeno iskustvo svakom poznavatelju dobre kuhinje.

 

Roštiljska fantazija

Ukoliko ste ljubitelj jela s roštilja, nalazite se na pravom mjestu. Restoran Spare Ribs Grill u Zagrebu sa svojom ponudom raznih mesnih jela poput rebarca, mućkalice, đevreka s kajmakom, gurmanske pljeskavice, punjenog lungića u kajmaku te leskovačkog roštilja, idealna je destinacija za one koji uživaju u vjesniku proljeća i ljeta, roštilju.

spare ribs grill

Cool factor: Ugodna, gotovo domaća atmosfera koju upotpunjuje ljubazno osoblje te predivna ljetna terasa na kojoj možete uživati u dobrom društvu, mamac su za sve one željne dobrog ambijenta i odlične hrane kao što je mesni uštipak ili biftek.

 

__________________________________________________________________________

SelectBox je naziv za poklon pakete koji omogućuju originalne doživljaje i nezaboravna iskustva. Cijeli program obuhvaća više od 1800 različitih doživljaja, dostupnih kroz 26 različitih paketa. Za lakši odabir vašeg poklona i cjelokupnu ponudu SelectBox, slobodno pogledajte www.selectbox.hr.