Piknik sa stilom

Ne znate što da radite ovaj vikend? Za sve one koji žele probati nešto novo, drugačije, nepoznato, a u isto vrijeme pokazati da sjajite u svim situacijama, moderan piknik je super ideja za kako provesti vruće ljetne dane. Formula je sljedeća: običnom pikniku u prirodi prirediti makeover i dodati odobni dodir. Kako?

pikniktáska2

Jeftine papirnate i plastične čaše i tanjure zamijenite pravima. U košaru za piknik stavite svoje omiljene tanjure i čaše za vino, a plastični pribor ostavite kod kuće. Riješite se neukusne plastične ambalaže, hranu na pikniku poslužite kao što bi i na stolu.

Umjesto sendviča pripremite nareske ili kanapee. Zaboravite sendviče zamotane u foliju, bolje je imati elegantne obroke. Ne zaboravite ni na sviježe voće!

Obucite se sa stilom. Umjesto zamazanih traperica, obucite ljetnu haljinu i elegantne balerinke. Muškarci, što vi kažete na kravatu i košulju? Prikladna odjeća obogatiti će elegantnu atmosferu piknika.

Pametno izaberite svoju lokaciju. Umjesto na livadu, idite na neko posebno mjesto – uzmite si vremena za istraživanje ili otiđite negdje gdje već dugo želite. Za piknik je idealno mirno mjesto okruženo prirodom, gdje vas buka grada neće smetati.

picnic

Nazdravite uz šampanjac. Malo stvari odiše elegancijom kao čaša šampanjca ili izvrsnog pjenušca. Ljubiteljima stila prije svega ne mogu pogriješiti sa Mionetto proseccom – ne samo da je izvrsno talijansko vino, već je i u stilski elegantnoj boćici koja je izložena u njujorškom Muzeju moderne umjetnosti kao primjer modernog dizajna.

Ne zaboravite na cvijeće. Za potpunu elegantnu atmosferu i dašak ljeta u košaricu osim hrane i pića stavite buketić sezonskog cvijeća. Druga mogućnost je da uberete svoje cvijeće tijekom piknika u prirodi. Kao ukras ali i zdrav desert može poslužiti sviježe voće.

Odgovori